Zomertijddekking

Op 28 oktober 2018 is de wintertijd ingegaan. Dit is alleen van belang als u zomertijddekking bij ons heeft aangevraagd. Bij de aanvraag van de verzekering kon gekozen worden voor verschillende opties waaronder de zomertijddekking of de winterstop. Op 27 oktober 2019 gaat de wintertijd weer in.

Zomertijddekking:
Heeft u gekozen voor de zomertijd dekking? Dan is de keuze gemaakt om niet met de oldtimer of motor te gaan rijden in de periode van 28 oktober 2018 tot 31 maart 2019. Op 1-4-2019  is de dekking weer ingegaan voor het rij risico, WA en/of Casco.

Winterstop:

Heeft u gekozen voor de winterstop dekking ? Dan is ervoor gekozen om niet de motor te gaan rijden in de periode van 1 december 2018 tot 1 maart 2019. Na 1 maart 2019 is er weer dekking voor WA en/of Casco.

Tijdens de hierboven genoemde periodes is er geen WA of Casco dekking van toepassing is als er gekozen is voor de zomertijddekking of de winterstop. Het rij risico is niet gedekt.

Wanneer u beperkt of volledige Casco dekking heeft, blijven in deze periode de dekkingsonderdelen van beperkt casco zoals o.a. brand/diefstal/storm tijdens de winterstalling wel van toepassing.

De afschaffing van de zomer en wintertijd is uitgesteld naar 2021. Het is dus nog even afwachten of dit in de toekomst wordt veranderd. Tot die tijd kunt u zomertijdkorting aanvragen via het aanvraagformulier.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *