Oldtimerverzekering dagelijks gebruik

Je bezit een oldtimer en deze oldtimer wil je gebruiken voor dagelijks gebruik. Je zoekt een autoverzekering en het voordeligste is om een oldtimerverzekering aan te vragen.

In bijna alle gevallen is het niet mogelijk om een oldtimer voor dagelijks gebruik te verzekeren. Bij verzekeraars, die zich hebben gecommitteerd aan de FEHAC voorwaarden is het niet mogelijk om een oldtimerverzekering voor dagelijks gebruik af te sluiten.

Waarom geen oldtimerverzekering dagelijks gebruik mogelijk?

De FEHAC heeft een richtlijnen gemaakt waar een oldtimerverzekering aan moet voldoen. zij vindt dat oldtimerverzekeringen bedoeld zijn voor klassiekers die alleen hobbymatig en/of recreatief worden gebruikt. De klassieker mag dan niet als dagelijks vervoersmiddel worden gebruikt. Er zijn waarschijnlijk wel verzekeraars die een oldtimerverzekering voor dagelijks gebruik in hun pakket hebben. Deze auto’s worden meer gebruikt dan hobby auto’s daardoor is het schade risico hoger en daarmee ook de premie van de verzekering. Tevens voldoen de oldtimer verzekering niet aan de FEHAC richtlijnen.

Veel verzekeraars hebben in hun voorwaarden dan ook staan dat een oldtimer niet meer dan een bepaalde hoeveelheid kilometers per jaar mag rijden, bijvoorbeeld 8000 km per jaar bij de OldtimerVerzekering. Rijd je 5000 km dan krijg je korting op de premie. Daarnaast verplichten sommige verzekeraars dat de auto voor dagelijks gebruik ook bij hun is verzekerd. Dit is een slimme truc van de verzekeringsmaatschappij. Wij hebben deze verplichting niet. Ben je op zoek naar alleen een oldtimer verzekering, dan kan dat bij ons.

Oldtimerverzekering dagelijks gebruik? Vergelijk de totale pakketten.

Het is van belang om bij het vergelijken het totale pakket te bekijken. De ene klassiekerverzekering lijkt soms goedkoper maar door de voorwaarde dat de andere auto ook verzekerd moet worden bij dezelfde partij, is de totale premie hoger.

Het meest transparante en voordeligste is dat je de oldtimer los verzekert. Soms is de auto voor dagelijks gebruik wel voordelig te verzekeren doordat de verzekeraar extra korting mag geven. Vraag ons daarom altijd om een offerte te laten maken voor de auto. Dit is geheel gratis en vrijblijvend. Is het nu het geval dat je nu een goedkopere autoverzekering hebt dan raden we je altijd aan om deze aan te houden. Mocht je bij ons goedkoper zijn dan hebt je dubbel voordeel!!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

de OldtimerVerzekering Oldtimerverzekering dagelijks gebruik