Oldtimerverzekering dagelijks gebruik

Je bezit een oldtimer en deze oldtimer wil je gebruiken voor dagelijks gebruik. Je zoekt een autoverzekering en het voordeligste is om een oldtimerverzekering aan te vragen.

In bijna alle gevallen is het niet mogelijk om een oldtimer voor dagelijks gebruik te verzekeren. Bij verzekeraars, die zich hebben gecommitteerd aan de FEHAC voorwaarden is het niet mogelijk om een oldtimerverzekering voor dagelijks gebruik af te sluiten.

Waarom geen oldtimerverzekering dagelijks gebruik mogelijk?

De FEHAC heeft een richtlijnen gemaakt waar een oldtimerverzekering aan moet voldoen. De FEHAC vindt dat oldtimerverzekeringen bedoeld zijn voor klassiekers die alleen hobbymatig en/of recreatief worden gebruikt. De klassieker mag dan niet als dagelijks vervoersmiddel worden gebruikt. Er zijn waarschijnlijk wel verzekeraars die een oldtimerverzekering voor dagelijks gebruik in hun pakket hebben. Deze auto’s zijn meer in gebruik dan hobby auto’s daardoor is het schade risico hoger en daarmee ook de  premie van de verzekering. Tevens voldoen de oldtimer verzekering niet aan de FEHAC richtlijnen.

Veel verzekeraars hebben in hun voorwaarden dan ook staan dat een oldtimer niet meer dan een bepaalde hoeveelheid kilometers per jaar mag rijden, bijvoorbeeld 8000 km per jaar bij de OldtimerVerzekering. Rijd je 5000 km kan heb je korting op de premie. Daarnaast verplichten enige verzekeraars dat de auto voor dagelijks gebruik ook bij hun is verzekerd. Dit is een slimme truc van de verzekeringsmaatschappij. Bij ons heeft u deze verplichting niet. U kunt dus gerust de oldtimer verzekering aanvragen, wij vallen u niet lastig met het verzoek de autoverzekering ook bij ons onder te brengen.

Oldtimerverzekering dagelijks gebruik? Vergelijk de totale pakketten!

Het is dus van belang om bij het oldtimer verzekering vergelijken het totale pakket te bekijken. De ene klassiekerverzekering lijkt soms goedkoper maar door de voorwaarde dat de auto voor dagelijks gebruik ook verzekerd moet worden is de totale premie hoger dan bij de andere oldtimer verzekering.

Het meest transparante en voordeligste is dat je de oldtimer los verzekert. In sommige gevallen is de auto voor dagelijks gebruik wel voordelig te verzekeren doordat de verzekeraar extra korting mag geven. Vraag ons daarom altijd om een offerte te laten maken voor de auto. Dit is geheel gratis en vrijblijvend. Is het nu het geval dat je nu een goedkopere autoverzekering hebt dan raden we je altijd aan om deze aan te houden. Mocht je bij ons goedkoper zijn dan hebt je dubbel voordeel!!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *