Youngtimer kopen

Youngtimer kopen, hoe je fiscaal voordeel kunt behalen

De zoektocht naar een andere auto is vaak niet makkelijk, er is veel keus. Zo zijn er over de hele wereld honderden verschillende merken, types en uitvoeringen te koop. Nieuwe auto’s worden veelal ingekocht door leasemaatschappijen. De keus voor een youngtimer is er één die een aantal financiële voordelen met zich meebrengt.

Wat is de definitie van een youngtimer?

De term youngtimer is een algemeen begrip, verzekeraars hanteren verschillende leeftijden voor het begrip youngtimer. Het begrip youngtimer is ontstaan doordat de regels voor oldtimers zijn veranderd. Vroeger werd elke auto ouder dan 25 jaar een oldtimer genoemd. Er kon gebruik gemaakt worden van voordelen zoals een goedkope oldtimerverzekering en vrijstelling van wegenbelasting. De vrijstelling is nu alleen voor voertuigen van 40 jaar en ouder van toepassing.

Van oldtimer naar youngtimer

Hierdoor is de benaming youngtimer ontstaan. Een oldtimer is een auto ouder dan 40 jaar oud. Een youngtimer is in principe een auto tussen 15 en 25 jaar oud maar doordat de leeftijd van de oldtimer is opgerekt naar 40 jaar is nu een auto een youngtimer als deze tussen 15 en 40 jaar oud is. Als een youngtimer goed onderhouden is zijn dit in het algemeen voertuigen welke betrouwbaar zijn en nog steeds comfortabel rijden. Onderzoek wijst uit dat youngtimers minder storingen hebben dan de nieuwste auto’s die vol elektronica zitten.

Voor Particulieren : Waarom een youngtimer kopen?

Het belangrijkste voordeel is dat een youngtimer relatief goedkoop is. Vaak kan er voor een zachte prijs een mooie youngtimer met weinig gebruikerssporen gekocht worden. We rade aan om de youngtimer bij een vertrouwd en veilig bedrijf aan te schaffen. Deze bedrijven geven vaak garantie en het onderhoudsboekje is meestal aanwezig en up to date. Meestal wordt de youngtimer alleen WA verzekerd.

Voordelen van een youngtimer bij zakelijk gebruik

Een youngtimer aanschaffen via de zaak heeft een aantal voordelen. Voor zakelijke voertuigen geldt normaliter een bijtelling van 22% van de nieuwwaarde. Deze regeling geldt niet voor youngtimers. Youngtimers (auto’s ouder dan 15 jaar) genieten van een bijtelling van 35% van de dagwaarde. Deze dagwaarde is, gezien de leeftijd van de auto, niet zo hoog. Verder kunnen andere kosten zoals onderhoud, brandstof en parkeerkosten zakelijk worden afgetrokken.

Taxatie youngtimer

Een taxatie van de youngtimer is in de meeste gevallen aan te raden ook als je alleen kiest voor WA dekking. Bij schade waarbij een andere partij aansprakelijk is dient de verzekeraar van de tegenpartij de schade te behandelen op basis van de taxatiewaarde en niet op basis van de dagwaarde. De schadevergoeding is dan meestal veel hoger.

Wat kost een voor youngtimer verzekering?

De premie van een youngtimer verzekering is afhankelijk van verschillende factoren maar is in de regel goedkoper dan een normale autoverzekering. Gebruik je de youngtimer als dagelijks voertuig dan kun je de premie berekenen via de volgende link: Premie berekenen. Heb je naast de youngtimer nog een auto voor dagelijks gebruik en gebruik je de youngtimer recreatief dan kun je de premie berekenen op Premie berekenen.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *