Oldtimerregeling 2020

Motorrijtuigenbelasting Oldtimerregeling 2020

De periode dat oldtimers binnen de overgangsregeling mogen rijden is weer bijna voorbij. Dat betekent dat eigenaren van oldtimers die rijden op benzine én onder de oldtimerregeling voor 2020 vallen, tot en met 30 november 2020 nog de weg op mogen.

Wanneer een personenauto op benzine voor het eerst in gebruik is genomen op 1 januari 1980 of later, maar vóór 1 januari 1988, komt deze auto in 2020 in aanmerking voor de regeling. De eigenaar betaalt in 2020 € 127 motorrijtuigenbelasting. Tot en met februari mocht de oldtimer niet de weg op, uitgezonderd voor een eventuele APK keuring of een evenement. Parkeren op openbare plaatsen is bijvoorbeeld verboden in deze periode.

Oldtimers rijden op diesel of LPG

Oldtimers op diesel en LPG komen niet voor de MRB overgangsregeling in aanmerking. Eigenaren betalen daarvoor het volledige tarief, tenzij het kenteken geschorst is of als het voertuig ouder is dan 40 jaar.

Nu niet in oldtimerregeling? Dan kan dit pas volgend jaar weer

Oldtimer die nu niet in de MRB overgangsregeling 2020 zitten, maar eigenaren die dat volgend jaar wel willen, kunnen dit aanvragen bij de Belastingdienst. Je kunt het formulier ‘verzoek motorrijtuigenbelasting bijzonder tarief’ invullen. Wie nu niet de regeling zit komt overigens pas per 1 januari 2021 weer in aanmerking.

In 2020 stoppen met overgangsregeling?

Stel dat je de oldtimer wel wil gebruiken Vanaf 1 december 2020, dan kun je besluiten om in de loop van dit jaar direct van de regeling af te zien. In dat geval moet er wel weer het normale tarief betaald worden met terugwerkende kracht vanaf 1 januari 2020.

Oldtimer kopen die niet in de overgangsregeling valt

Let op, bij het aanschaffen van een oldtimer die niet in de MRB overgangsregeling zit, blijft de oldtimer tot eind van dit jaar in de gewone MRB regeling. Je kunt pas de oldtimerregeling voor het nieuwe jaar 2021 aanvragen.

Onderhoud en oldtimer verzekeren

Ook als de auto stilstaat, check de auto zo nu en dan. Start de motor eens, controleer of de auto olie lekt, check de brandstof en de bandenspanning. Kijk meteen ook of je oldtimer verzekering nog aan je wensen voldoet. Heeft jouw oldtimerverzekering bijvoorbeeld zomertijdkorting? Hier bespaar je premie mee, maar let op, deze oldtimers mogen alleen de weg op  tijdens de zomertijd. Heb je vragen over het verzekeren van een oldtimer? Bel 0513-646494 of bereken de premie .

2 reacties

    • Nee, helaas, dit heb ik gevonden op de website van de belastingdienst:

      Uw motorrijtuig komt niet in aanmerking voor de overgangsregeling voor oldtimers. Uw motorrijtuig komt in aanmerking voor de oldtimervrijstelling op het moment dat het 40 jaar oud is.

      De overgangsregeling is nu van toepassing van personenauto’s tussen 32 en 40 jaar oud. (bouwjaar na 1-1-1988)

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

de OldtimerVerzekering Oldtimerregeling 2020