Oldtimerregeling 2020

Motorrijtuigenbelasting Oldtimerregeling 2020

De periode dat oldtimers binnen de overgangsregeling niet mogen rijden is weer voorbij. Dat betekent dat eigenaren van oldtimers die rijden op benzine én onder de oldtimerregeling voor 2020 vallen, vanaf 1 maart tot en met 30 november 2020 de weg weer op mogen.

Wanneer een personenauto op benzine voor het eerst in gebruik is genomen op 1 januari 1980 of later, maar vóór 1 januari 1988, komt deze auto in 2020 in aanmerking voor de regeling. De eigenaar betaalt in 2020 € 127 motorrijtuigenbelasting. In december t/m februari mocht de oldtimer niet de weg op, uitgezonderd voor een eventuele APK keuring of een evenement. Parkeren op openbare plaatsen is bijvoorbeeld verboden in deze periode.

Oldtimers rijden op diesel of LPG

Oldtimers op diesel en LPG komen niet voor de MRB overgangsregeling in aanmerking. Eigenaren betalen daarvoor het volledige tarief, tenzij het kenteken geschorst is of als het voertuig ouder is dan 40 jaar.

Nu niet in oldtimerregeling? Dan kan dit pas volgend jaar weer

Oldtimer die nu niet in de MRB overgangsregeling 2020 zitten, maar eigenaren die dat volgend jaar wel willen, kunnen dit aanvragen bij de Belastingdienst. Je kunt het formulier ‘verzoek motorrijtuigenbelasting bijzonder tarief’ invullen. Wie nu niet de regeling zit komt overigens pas per 1 januari 2021 weer in aanmerking.

In 2020 stoppen met overgangsregeling?

Stel dat je de oldtimer wel wil gebruiken in de wintermaanden dan kun je besluiten om in de loop van dit jaar direct van de regeling af te zien. In dat geval moet er wel weer het normale tarief betaald worden met terugwerkende kracht vanaf 1 januari 2020.

Oldtimer kopen die niet in de overgangsregeling valt

Let op, bij het aanschaffen van een oldtimer die niet in de MRB overgangsregeling zit, blijft de oldtimer tot eind van dit jaar in de gewone MRB regeling. Je kunt pas de oldtimerregeling voor het nieuwe jaar 2021 aanvragen.

Onderhoud en oldtimer verzekeren

Als je weer gaat rijden, check de auto even goed. Denk ook aan de nieuwe brandstof E10 en de bandenspanning. Kijk even of je oldtimerverzekering nog actueel is. Sommige oldtimerverzekeringen hebben een zomertijdkorting. Deze oldtimer mogen pas de weg op als de zomertijd ingaat.  Heb je vragen over het verzekeren van een oldtimer? bel het telefoonnummer 0513-646494.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *