Zomertijddekking

Op 29 maart 2020 is de zomertijd ingegaan. Bij het aanvragen van de oldtimerverzekering kan gekozen worden voor verschillende opties waaronder de zomertijd dekking of de winterstop (bij motoren). Op 25 oktober 2020 is de wintertijd weer ingegaan.

Wat houdt zomertijddekking in?

Zomertijddekking:
Heb je gekozen voor de zomertijd dekking? Dan krijg je 25% korting op de gehele premie. Dit is een flinke korting maar wees je bewust van het volgende. Dan is de keuze gemaakt om niet met de oldtimer of motor te gaan rijden in de periode van eind oktober tot eind maart van elk jaar. Op het moment dat de zomertijd ingaat dan is er pas weer dekking voor het rij risico en voor het Casco gedeelte.

Winterstop motor:

Bij de keuze voor winterstop dekking, je ontvangt 10% korting op de premie? Er is dan gekozen om niet de motor te gaan rijden in de periode van 1 december tot 1 maart  Na 1 maart is er weer dekking voor rij- en aanrijdingsschade.

Als de oldtimer is verzekerd voor beperkt of volledige Casco dekking dan is in de wintertijd schade tijdens het stilstaan wel gedekt. Denk dan aan  brand-, diefstal-, of stormschade.

De afschaffing van de zomer en wintertijd is uitgesteld. Het is dus nog even afwachten of dit in de nabije toekomst wordt veranderd en hoe de verzekeraar hier mee om gaat. Tot die tijd kun je zomertijdkorting aanvragen via het aanvraagformulier.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

de OldtimerVerzekering Zomertijddekking