6 tips voor een goedkope oldtimerverzekering

Niemand wil teveel betalen voor een oldtimerverzekering. Als je mensen vraagt wat ze belangrijk vinden, dan is de premie vaak doorslaggevend voor het afsluiten van een verzekering. Goedkoop moet echter niet duurkoop worden. Dus hoe vind je nu een oldtimer verzekering die voordelig is, maar achteraf niet duur blijk te zijn? Bij Veenstra & De Jong Assurantiën houden wij van eerlijk advies. In dit artikel geven we je 6 tips hoe je een goedkope oldtimerverzekering regelt die achteraf niet voor verrassingen zorgt.

1.    Al mogelijk vanaf 15 jaar

Een auto van 15 jaar kan al in aanmerking komen voor een oldtimer verzekering als de auto in het jaarboek de Onschatbare Klassieker staat. In dit boek staan 13.000 klassieke auto’s. Wil je graag weten of jouw auto hierin voorkomt? Neem gerust contact met ons op.

2.    Kilometrage

De premie van de oldtimer verzekering wordt onder andere berekend op basis van het kilometrage. Je kunt de oldtimer verzekeren op basis van een kilometrage van 5.000 of 8.000 kilometer. Hiermee bespaar je al snel 30% op de verzekeringspremie.

3.    Zomertijdkorting

Gebruik je de oldtimer niet in de wintermaanden? Kies dan voor de zomertijdkorting en bespaar 25% op de verzekeringspremie. Dit betekent dat je van eind oktober tot eind maart niet met de oldtimer de weg op mag. Wel blijft er dekking voor brand en diefstal en stormschade als  je de oldtimer hiervoor verzekerd hebt. (Dekking Beperkt Casco)

4.    Gratis pechhulp in Nederland

Bij de Oldtimerverzekering is pechhulp dekking standaard inbegrepen buiten je woonplaats. Hiermee bespaar je al snel € 65,- op een losse pechhulp dekking. Pechhulp Europa kun je aanvullend meeverzekeren voor € 15,- per jaar.

5.    Betaal de verzekeringspremie per jaar

Verzekeringspremie in één keer betalen levert je al snel geld op. Als je de verzekeringspremie eenmalig per jaar betaald, bespaar je minstens 6% op de premie ten opzichte van maandbetaling.

6.    Kies voor een verzamelpolis bij meerdere oldtimers

Heb je meerdere oldtimers die je wilt verzekeren? Verzeker deze dan niet allemaal los, maar kies voor een collectietimer verzekering. Hiermee bespaar je al snel tientallen euro’s per jaar.

Premie oldtimer

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

de OldtimerVerzekering 6 tips voor een goedkope oldtimerverzekering