6 tips voor een goedkope oldtimer verzekering

Niemand wil te veel betalen voor een oldtimerverzekering. Vaak is de premie doorslaggevend bij het afsluiten van een verzekering. Toch is het belangrijk om te onthouden dat goedkoop niet altijd de beste keuze is op de lange termijn. Dus, hoe vind je een goedkope oldtimer verzekering die achteraf niet voor verrassingen zorgt? Bij Veenstra & De Jong Assurantiën hechten we veel waarde aan eerlijk advies. In dit artikel geven we je 6 tips om een betaalbare oldtimerverzekering te vinden zonder verborgen kosten.

Bereken mijn premie

1.    Al mogelijk voor oldtimers vanaf 15 jaar

Een auto van 15 jaar oud komt al in aanmerking voor de goedkope oldtimerverzekering. Er zijn echter enkele eisen waaraan de auto moet voldoen, zoals vermelding in het jaarboek ‘Onschatbare Klassieker’, waarin maar liefst 13.000 klassieke auto’s zijn opgenomen. Wil je weten of jouw auto in dit boek staat en in aanmerking komt voor een goedkope oldtimer verzekering? Stuur dan een e-mail met de gegevens van jouw oldtimer, en we zullen direct contact met je opnemen.

2.    Kilometrage

De kosten van een oldtimerverzekering worden onder andere berekend op basis van het aantal kilometers dat je ermee verwacht te rijden. Bij ons kun je de oldtimer verzekeren met een kilometrage van 5.000 of 8.000 kilometer per jaar. Door te kiezen voor een lagere jaarlijkse limiet bespaar je al snel 30% op de verzekeringspremie. Let op, het is wel belangrijk om een realistische inschatting te maken van het verwachte aantal kilometers dat je met de oldtimer zult rijden.

3.    Zomertijdkorting

Gebruik je de oldtimer niet in de wintermaanden? Kies dan voor de zomertijddekking en bespaar 25% op de verzekeringspremie. Dit betekent dat je van eind oktober tot eind maart niet met de oldtimer de weg op mag. Wel is er in de wintermaanden dekking voor brand en diefstal en stormschade als je de oldtimer voor minimaal beperkt Casco dekking hebt verzekerd.

4.    Gratis pechhulp in Nederland

Bij de Oldtimerverzekering is pechhulp dekking standaard inbegrepen buiten je woonplaats. Hiermee bespaar je al snel tientallen euro’s ten opzichte van een losse pechhulp dekking. Voor extra dekking in het buitenland kun je Pechhulp Europa aanvullend meeverzekeren voor € 15,- per jaar.

5.    Betaal de verzekeringspremie per jaar

Als je ervoor kiest om de verzekeringspremie eenmalig per jaar te betalen, bespaar je minstens 6% op de premie in vergelijking met maandelijkse betalingen. Door te kiezen voor een jaarlijkse betaling profiteer je van deze korting en vermijd je extra kosten die gepaard gaan met maandelijkse betalingen.

6.    Kies voor de verzamelpolis bij meerdere oldtimers

Heb je meerdere oldtimers in je bezit dan is het verstandig om niet elke oldtimer apart te verzekeren. Kies in plaats daarvan voor een collectieverzekering voor je oldtimers. Met een collectieverzekering staan al je oldtimers overzichtelijk op één polis vermeld. Het verzekeren van je oldtimers onder één verzamelpolis is veel goedkoper dan afzonderlijke oldtimerverzekeringen voor elke auto. Hiermee bespaar je al snel tientallen euro’s per jaar. De collectieverzekering biedt niet alleen kostenbesparingen, maar het maakt ook het beheer van je verzekeringszaken eenvoudiger en overzichtelijker. Je hebt één overzichtelijke polis voor al je oldtimers. Met deze slimme keuze kun je volop genieten van je oldtimerverzameling zonder je zorgen te maken over de administratieve rompslomp en onnodige uitgaven.

Met deze 6 waardevolle tips ben je nu goed op weg om een voordelige oldtimerverzekering te vinden die perfect aansluit bij jouw behoeften. Door te kiezen voor een verzekering met eerlijk advies, passend kilometrage met inbegrepen hulpverlening, kun je niet alleen besparen op kosten, maar ook met een gerust hart genieten van jouw oldtimer (s). Veel rijplezier gewenst!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

de OldtimerVerzekering 6 tips voor een goedkope oldtimer verzekering