Ansvar Oldtimerverzekering

Ken je de Ansvar OldtimerVerzekering?

De Oldtimer verzekering van Ansvar Idea, de misschien wat minder bekende, maar zeker niet minder interessante verzekeraar in Nederland. Wist je dat ze een speciale oldtimerverzekering aanbieden die in veel gevallen verrassend voordelig kan zijn? Op deze pagina delen we graag alle mogelijkheden en voordelen die je hebt bij het verzekeren van je  oldtimer bij Ansvar.

Offerte Oldtimer

Ansvar biedt drie verschillende soorten oldtimerverzekeringen aan:

    1. Youngtimer (vanaf 25 jaar tot 1970): Voor de trotse bezitters van youngtimers hebben we een speciale verzekering.
    2. Oldtimer (1970 tot 1948): Heb je een prachtige klassieke oldtimer die dateert tussen 1970 en 1948? Dan kun je bij ons terecht voor een op maat gemaakte verzekering
    3. Veteraan (1948 en ouder): Voor de echte oldies, de automobielen van 1948 en eerder, bieden we een nog voordeliger oldtimerverzekering voor veteranen aan.

Eigen risico

Bij Ansvar hanteren ze een eigen risico van €130,- euro per schadegeval. Indien de bestuurder jonger is dan 24 jaar, geldt er een eigen risico van €200,- per geval. Het eigen risico is enkel van toepassing bij schade aan je eigen oldtimer. Bij WA-schade is er geen eigen risico.

Om je auto bij Ansvar te verzekeren, vragen wij om een taxatierapport. Dit rapport is drie jaar geldig. Bij ons kun je kiezen voor een jaartarief of een zomertarief. Als jouw oldtimer tijdens de wintermaanden in de stalling staat, kun je gebruik maken van het zomertarief.

Vergoeding vervangend vervoer

Daarnaast biedt Ansvar ook een vergoeding voor vervangend vervoer. Dit kan erg handig zijn wanneer je bijvoorbeeld op vakantie bent met je oldtimer. De maximale vergoeding bedraagt €100,- per dag, met een totaalbedrag van €750,-.

Restauratie Oldtimer

Voor oldtimers die momenteel gerestaureerd worden, hebben we een speciale verzekering. Je kunt de oldtimer namelijk beperkt casco verzekeren tijdens de restauratieperiode. Hiermee bieden we dekking tegen brand en diefstal, aangezien de auto tijdens de restauratie niet op de weg komt. Let op: bij deze verzekering is een WA-dekking niet nodig, maar het is wel belangrijk om de auto te schorsen. Als je dit niet doet, blijft de verzekeringsplicht voor WA-dekking van kracht en zal er een clausule op de polis worden toegepast. In dat geval zal een taxateur langskomen om de waarde van de oldtimer vast te stellen.

Wil je meer informatie over de Ansvar oldtimerverzekering of heb je specifieke vragen? Aarzel niet om contact met ons op te nemen. Ons team staat klaar om je te helpen!

Verzekeringskaart Ansvar
Voorwaarden Ansvar

de OldtimerVerzekering Ansvar Oldtimerverzekering