Ansvar Oldtimerverzekering

Ken je de Ansvar OldtimerVerzekering?

Ansvar Idea is niet zo’n hele bekende verzekeraar in Nederland. Ansvar heeft een oldtimerverzekering die in sommige gevallen behoorlijk voordelig is. Op deze pagina lees je de mogelijkheden voor het verzekeren van je oldtimer bij Ansvar.

Offerte Oldtimer

Ansvar heeft 3 soorten oldtimerverzekeringen

  • Youngtimer (vanaf 25 jaar tot 1970)
  •  Oldtimer (1970 tot 1948)
  •  Veteraan (1948 en ouder)

Eigen risico

Het eigen risico is € 130,- euro per schadegeval. Is de bestuurder jonger dan 24 jaar dan is het eigen risico € 200,- per geval. Eigen risico geldt alleen voor schade aan je eigen oldtimer, dus alleen bij beperkt- of volledig Casco schade. Bij WA schade is er geen eigen risico.

Bij Ansvar is het alleen mogelijk om de auto met een taxatierapport te verzekeren. Het taxatierapport is 3 jaar geldig. Je kunt bij Ansvar kiezen voor een jaartarief of een zomertarief. Staat jouw oldtimer in de winter in de stalling? Vraag dan om zomertarief.

Vergoeding vervangend vervoer

Ansvar geeft een vergoeding voor een vervangende auto. Wel zo handig als je bijvoorbeeld op vakantie bent met de oldtimer. Maximale vergoeding is € 100,- per dag tot € 750,- totaal.

Restauratie Oldtimer

Ansvar heeft voor oldtimers die worden gerestaureerd een goede verzekering. Het is niet mogelijk om de oldtimer alleen WA te verzekeren. Bij Ansvar kun je een oldtimer wel alleen voor Beperkt Casco verzekeren, dus zonder WA dekking. Deze dekking heeft dan ook geen zin omdat je tijdens restauratie niet op de weg komt. Er komt dan een clausule op de polis. De oldtimer moet wel door een taxateur worden bekeken.

Hieronder kun je alle informatie lezen over de Ansvar oldtimer verzekering. Heb je vragen dan kun je die ook aan ons stellen. We helpen graag!

Verzekeringskaart Ansvar
Voorwaarden Ansvar

de OldtimerVerzekering Ansvar Oldtimerverzekering