Audi verzekeren

de Audi 80, een echte oldtimer

In 1909 is de Duitse autofabrikant Audi opgericht. De oprichter van Audi was August Horch. De naam Audi komt van de achternaam van de oprichter, waarvan Audi de Latijnse vertaling is. Het bedrijf is tegenwoordig in handen van Volkswagen.

Audi is een producent van luxe personenauto’s en werkt binnen de Volkswagen Groep intensief samen met Lamborghini en Ducati.  Ook oudere auto’s van Audi doen het goed op de markt. Steeds vaker komen wij mensen tegen die graag hun oldtimer Audi verzekeren in het voordelige oldtimertarief. Waarover straks meer. Een hele bekende oldtimer Audi is de Audi 80.

Audi 80

De Audi 80 is tot 1996 geproduceerd. De 80 was in twee modellen verkrijgbaar, een sedan en een stationwagen. Er zijn destijds verschillende generaties van de Audi 80 op de markt gekomen.

Eerste generatie

In 1972 is de eerste Audi 80 op de markt gekomen. Deze was verkrijgbaar als een twee- of vierdeursauto met een watergekoelde motor in de lengterichting voorin geplaatst. Niet veel later werd de Volkswagen Passat gebouwd, met dezelfde basis als de Audi 80.

Tweede generatie

De tweede generatie van Audi 80 werd in 1979 op de markt gebracht. Deze auto was iets groter dan de eerste generatie en is herkenbaar aan zijn kunststof bumpers, waar de eerste generatie chromen bumpers had. In 1981 werd er een sportief gelijnde tweedeurs coupé gebracht.

Derde generatie

De derde generatie Audi 80 werd vanaf 1986 geïntroduceerd. Deze kreeg een interne fabriekscode, typ89. Net zoals de Audi 100 die enkele jaren daarvoor op de markt was gebracht, heeft ook deze Audi een zeer lage CW-waarde van slechts 0,29. Met de Cw waarde van een auto wordt de aerodynamica aangegeven. Hoe lager dit getal is hoe minder luchtweerstand er is, dit geeft weer een gunstig brandstofverbruik. Voor de jaren ’80 was dit behoorlijk uniek.

Vierde generatie

De laatste en daarmee vierde generatie van de Audi 80 kwam in 1991 op de markt. Het grootste verschil ten opzichte van de laatste drie generaties was de neus van de auto. Deze had nu een echte grille zodat het model het nieuwe Audi gezicht kreeg.

Audi verzekeren

Premie Oldtimer Audi

Ben jij in het bezit van een Audi 80 en wil je de Audi verzekeren? Dan hebben wij de perfecte verzekering voor jou! Klik op bovenstaande knop en bereken de premie voor je oldtimer Audi. Heb je een nieuwe Audi, ook voor andere types hebben we een voordelige verzekering. Informeer bij ons en neem contact met ons op. Ontvang je graag een offerte voor de verzekering van jouw Audi? Vul dan het offerteformulier op onze website in. Het team van Veenstra & de Jong Assurantiën helpt graag!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

de OldtimerVerzekering Audi verzekeren