Oldtimer bromfietsverzekering

Heb jij een oldtimer bromfiets en wil je een goedkope oldtimer bromfiets verzekering?

Bereken de premie en vraag meteen dekking aan.

De oldtimer bromfiets verzekering heeft een vaste, lage premie. Ook als het een oldtimer snorfiets, brommer of oldtimer scooter betreft kan deze in het voordelige tarief. De oldtimer bromfiets wordt WA verzekerd.

Oldtimer bromfiets verzekering    € 52,- per jaar
2e en volgende oldtimer brommer € 22,- per jaar per bromfiets

Bovengenoemde prijs is inclusief 21% assurantiebelasting. Bij het afsluiten van de verzekering betaal je eenmalig poliskosten, deze zijn € 10,-. De premie is onder voorbehoud van wijzigingen en acceptatie van de verzekeraar. Of je nou één, of een hele verzameling bromfietsen hebt, bij ons ben je altijd verzekerd van een vaste lage premie.

Wanneer is een bromfiets een oldtimer?

Een bromfiets is een oldtimer brommer als de bromfiets ouder is dan 25 jaar oud en je de brommer gebruikt voor je vrije tijd. Met de oldtimer bromfietsverzekering van Veenstra en de Jong is jouw geliefde oldtimer bromfiets goed verzekerd mocht er wat gebeuren. 

Bezit je een oldtimer bromfiets of snorfiets of een hele verzameling oldtimer bromfietsen? Verzeker je oldtimer brommer dan via gemakkelijk en snel via onze website. Binnen 5 minuten geregeld en je hebt dezelfde dag nog dekking. Liever telefonisch met een medewerker de verzekering regelen? Geen probleem. Bel me terug.

Aanvraag oldtimer bromfiets

Bij de oldtimer bromfietsverzekering betaal je een vaste premie, dat betekent dat je geen schadevrije jaren hoeft in te leveren. 

Voorwaarden oldtimer bromfietsverzekering 

Onze oldtimer bromfietsverzekering is de goedkoopste verzekering voor je oldtimer brommer of scooter. Wij verzekeren (bijna) alle merken bromfietsen, zoals Puch, Solex, Suzuki, Kreidler of Berini.

Belangrijkste voorwaarden oldtimer bromfietsverzekering:

  • Je oldtimer bromfiets / scooter is 25 jaar of ouder
  • Er is naast de bromfiets een ander vervoermiddel voor dagelijks gebruik (bijvoorbeeld een auto)
  • Je gebruikt de bromfiets puur voor reactief gebruik
  • De minimumleeftijd van de bestuurder is 18 jaar

Dekking oldtimer bromfietsverzekering

Wij verzekeren je oldtimer brommer voor WA dekking. Wettelijke Aansprakelijkheid betekent dat dit een verplichte verzekering is. De enigste manier om onder de verzekeringsplicht uit te komen is als je een bromfiets schorst. In alle andere gevallen heb je, als je een voertuig op naam hebt, verzekeringsplicht. De RDW controleert dagelijks of je oldtimer brommer wel is verzekerd. Daarom is het van belang dat zodra je de oldtimer brommer aanschaft, de verzekering geregeld is. De oldtimer bromfietsverzekering van Veenstra & de Jong is goedkoop, snel én goed geregeld.

Naast de WA verzekering heb je de keus om aanvullende dekkingen mee te verzekeren. Zo kan je er voor kiezen om een ongevallen verzekering mee te verzekeren of om verhaalsrechtsbijstand mee te verzekeren.

Veenstra & de Jong Assurantiën is specialist in oldtimerverzekeringen, je krijgt altijd een goed en eerlijk advies van de medewerkers van Veenstra & de Jong Assurantiën. Heb je ook een oldtimer auto? Kijk dan eens naar deze scherpe tarieven.

Bromfiets jonger dan 25 jaar of dagelijks gebruik

Is je bromfiets jonger dan 25 jaar? Dan komt deze niet in aanmerking voor de oldtimer bromfietsverzekering. Ook als je je bromfiets of scooter gebruikt voor dagelijks woon-werkverkeer (dus niet alleen recreatief) is het niet mogelijk om deze verzekering af te sluiten. Maar geen paniek! Ook in deze gevallen hebben wij mogelijkheden om je bromfiets te verzekeren.

Ook voor bromfietsen die jonger zijn dan 25 jaar of die dagelijks gebruikt worden hebben wij een passende verzekering. Ben je benieuwd naar de kosten voor deze verzekering? Via onderstaande button bereken je gemakkelijk wat de kosten zijn voor een reguliere bromfietsverzekering.

Bromfiets tot 25 jaar

Aanvragen verzekering oldtimer brommer

Het aanvragen van de oldtimer bromfietsverzekering gaat gemakkelijk en snel via onze website. Vul het formulier op de website in en je hebt dezelfde dag nog dekking. Als je meteen dekking nodig hebt is dat uiteraard ook geen probleem. Bel ons kantoor (ook op zaterdag zijn wij bereikbaar tot 16:00 uur) en wij regelen meteen dekking zodat je met een gerust hart de weg op kan.

Gegevens die je nodig hebt bij het online afsluiten van de oldtimer bromfietsverzekering is het kenteken van de bromfiets, de bijbehorende meldcode, de adresgegevens van de regelmatige bestuurder en het kenteken van het voertuig voor dagelijks gebruik. Na het afsluiten nog telefonisch advies nodig? Ook dat is geen probleem bij ons.

 

Kan ik mijn bromfiets ook op zaterdag verzekeren?

Ja, ook het verzekeren van je bromfiets op zaterdag is bij ons mogelijk! Via onze website kan je gemakkelijk en snel het aanvraagformulier invullen. Telefonisch de verzekering in orde maken is natuurlijk ook mogelijk. Heb je meteen dekking nodig voor je bromfiets op zaterdag? Vul dan het aanvraagformulier in en bel ons na het invullen op, dan regelen wij meteen dekking zodat je op pad kan met de bromfiets.

Ik heb geen voertuig voor dagelijks gebruik, kan ik deze verzekering dan ook afsluiten?

Nee, deze oldtimer bromfietsverzekering is alleen bedoeld als je ook nog een ander voertuig naast de bromfiets hebt. Maar niet getreurd, ook voor bromfietsen die dagelijks worden gebruikt hebben wij een voordelige bromfietsverzekering.

Is mijn bromfiets meteen verzekerd?

Nadat je de aanvraag voor je oldtimer bromfiets hebt ingediend, moeten wij nog een aantal gegevens controleren. We proberen je altijd binnen 24 uur te voorzien van een reactie. Heb je eerder voorlopige dekking nodig? Neem dan telefonisch contact met ons op, wij regelen dan meteen voorlopige dekking voor jou.

Kan ik ook dekking krijgen voor mijn eendagskenteken zodat ik naar de RDW kan rijden?

Het is bij ons ook mogelijk om een verzekering te regelen voor de keuring bij de RDW. Heb je je eendagskenteken ontvangen en heb je een afspraak gemaakt bij de RDW? Regel dan bij ons je eendagsdekking. Bij ons kun je dit gratis regelen als je de bromfiets bij ons verzekerd, je betaalt alleen € 11,- poliskosten. Verzeker je de bromfiets niet bij ons dan, brengen we naast de poliskosten € 50,- in rekening voor administratiekosten. 

Welke aanvullende verzekeringen kan ik afsluiten bij de oldtimer bromfietsverzekering?

Naast de WA verzekering heb je de keus om een ongevallenverzekering voor opzittende af te sluiten of om een verhaalsrechtsbijstandsverzekering af te sluiten.
Ongevallen voor opzittenden: Heb je een ongeval waarbij de bestuurder blijvende invaliditeit oploopt of overlijdt? Dan krijgen de nabestaanden een vergoeding. Bij overlijden is dit maximaal € 3.000,-, bij blijvende invaliditeit ontvang je maximaal € 30.000,-.

Verhaalsrechtsbijstand: Is de tegenpartij aansprakelijk voor je schade? Dan krijg je hulp bij het verhalen van deze schade.

Waar vind ik een schadeformulier?

Een schade is altijd vervelend. Vul bij een schade altijd samen met de tegenpartij het schadeformulier in. Een schadeformulier download je hier.
Het snelst kun je het schadeformulier naar ons mailen.
Wil je de stukken per post naar ons opsturen, ons adres is:
Veenstra & de Jong Assurantiën
K.R. Poststraat 9
8441EL Heerenveen

Na ontvangst van je schadeformulier gaat de verzekeraar de schade beoordelen en als de schade gedekt is, volgt er snel een uitbetaling.

Ik ben 18 jaar, kan ik dan ook de oldtimer bromfietsverzekering afsluiten?

Ja, dat kan zeker! Bij ons kan je al vanaf 18 jaar de oldtimer bromfietsverzekering afsluiten. Enige voorwaarde is dat je naast de bromfiets, nog over een ander voertuig beschikt die je gebruikt voor dagelijks woon-werkverkeer.

Wat is de premie voor de oldtimer bromfietsverzekering en komen er nog extra kosten bij?

Voor de 1e bromfiets betaal je een premie van €52 per jaar. Voor de 2e en daarop volgende bromfietsen betaal je €22 per jaar. Beide voertuigen zijn dan WA verzekerd. Naast de premie komt er eenmalig poliskosten overeen van €9,68.

Ik woon in het buitenland, kan ik dan ook mijn oldtimer bromfiets bij jullie verzekeren?

Nee, wij hebben helaas geen mogelijkheden om klanten woonachtig in het buitenland te verzekeren. Het is een eis vanuit de verzekeraar dat je woonachtig bent in Nederland.

Ben ik met mijn oldtimer bromfiets ook verzekerd in het buitenland?

Ja, ook buiten Nederland ben je met de oldtimer bromfietsverzekering verzekerd in het buitenland. Hiervoor geldt dat je dekking hebt in alle landen die op de groene kaart staan.

de OldtimerVerzekering Oldtimer bromfietsverzekering