Oldtimer bromfietsverzekering

Ontdek de voordelige oldtimer bromfietsverzekering van Veenstra & de Jong!

Ben je op zoek naar een verzekering voor je oldtimer brommer of scooter? Welkom bij Veenstra & de Jong Assurantiën! Wij bieden een vaste en voordelige premie voor alle oldtimers, ongeacht merk of model. Of het nu gaat om een Puch, Solex, Suzuki, Kreidler of Berini, wij verzekeren ze allemaal tegen scherpe tarieven.

  • Premie oldtimer bromfiets verzekering € 68,- per jaar
  • 2e, 3e enz. oldtimer brommers per jaar € 29,- per bromfiets

De genoemde premie is inclusief 21% assurantiebelasting en onder voorbehoud van wijzigingen en acceptatie door de verzekeraar. Of je nu één bromfiets hebt of een hele verzameling, wij bieden gegarandeerd een vaste lage premie. Dus als je meerdere brommers hebt, is de premie voor de 2e, 3e, enzovoort, slechts € 29,- per bromfiets. Bij aanmelden van de oldtimer bromfiets wordt er eenmalig € 10,- poliskosten in rekening gebracht.

Wanneer is een bromfiets een oldtimer?

Een bromfiets is een oldtimer brommer als deze ouder is dan 25 jaar oud en je de brommer gebruikt voor je vrije tijd. Met de oldtimer bromfietsverzekering van Veenstra en de Jong is jouw bromfiets compleet verzekerd bij schade en ongevallen.

Bezit je een oldtimer bromfiets of snorfiets of een hele verzameling oldtimer bromfietsen? Verzeker je oldtimer brommer dan via gemakkelijk en snel via onze website. Binnen 5 minuten geregeld en je hebt dezelfde dag nog dekking. Liever telefonisch met een medewerker de verzekering regelen? Dat kan natuurlijk ook: Bel me terug.

Aanvraag oldtimer bromfiets

Bij de oldtimer bromfietsverzekering betaal je een vaste premie, dat betekent dat je geen schadevrije jaren hoeft in te leveren. 

Voorwaarden oldtimer bromfietsverzekering 

Om in aanmerking te komen voor onze oldtimer bromfietsverzekering, moet je aan de volgende voorwaarden voldoen:

  • Je oldtimer bromfiets/scooter is 25 jaar of ouder.
  • Naast de bromfiets heb je een ander vervoermiddel voor dagelijks gebruik (bijv. auto).
  • Je gebruikt de bromfiets puur voor recreatief gebruik.
  • De minimumleeftijd van de bestuurder is 18 jaar.

Dekking oldtimer verzekering brommer

Onze oldtimer bromfietsverzekering is standaard WA verzekerd. Wettelijke Aansprakelijkheid betekent dat je verzekerd bent voor schade die je met je bromfiets aan anderen toebrengt. De verzekering is verplicht. Als je de bromfiets schorst dan heb je geen verzekeringsplicht. Het is belangrijk om direct na de aanschaf van je oldtimer brommer de verzekering te regelen, omdat de RDW dagelijks controleert of je brommer is verzekerd. De oldtimer bromfietsverzekering van Veenstra & de Jong is goedkoop, snel én goed geregeld.

Naast de WA verzekering heb je de optie om aanvullende dekkingen mee te verzekeren. Zo kan je er voor kiezen een ongevallen verzekering te nemen en/of verhaalsrechtsbijstand mee te verzekeren.

Veenstra & de Jong Assurantiën is specialist in oldtimerverzekeringen, je krijgt ten alle tijde een goed en eerlijk advies van de medewerkers van Veenstra & de Jong Assurantiën. Heb je ook een oldtimer auto? Kijk dan eens naar deze scherpe tarieven.

Bromfiets jonger dan 25 jaar of dagelijks gebruik

Als je bromfiets jonger is dan 25 jaar of als je deze gebruikt voor dagelijks woon-werkverkeer, kom je helaas niet in aanmerking voor de oldtimer bromfietsverzekering. Maar maak je geen zorgen! We hebben nog steeds voordelige mogelijkheden om je bromfiets te verzekeren.

Voor bromfietsen die jonger zijn dan 25 jaar of regelmatig worden gebruikt, hebben we ook voordelige bromfietsverzekeringen. Benieuwd naar de kosten van deze verzekering? Klik op de onderstaande knop en bereken eenvoudig de kosten voor een reguliere bromfietsverzekering.

Bromfiets tot 25 jaar

Aanvragen verzekering oldtimer brommer

Het aanvragen van de oldtimer bromfietsverzekering gaat gemakkelijk en snel via onze website. Vul het formulier op de website in en je hebt dezelfde dag nog dekking. Als je meteen dekking nodig hebt is dat uiteraard geen probleem. Bel ons kantoor en wij regelen meteen dekking zodat je met een gerust hart de weg op kan.

Gegevens die je nodig hebt bij het online afsluiten van de oldtimer bromfietsverzekering is het kenteken van de bromfiets, de bijbehorende meldcode, de adresgegevens van de regelmatige bestuurder en het kenteken van het voertuig voor dagelijks gebruik. Na het afsluiten nog telefonisch advies nodig of wil je nog wat gewijzigd hebben? Bel naar het telefoonnummer, je wordt te woord gestaan door een hartelijke medewerker die meteen je verzoek behandelt.

 

Kan ik mijn bromfiets ook op zaterdag verzekeren?

Ja, ook het verzekeren van je bromfiets op zaterdag is bij ons mogelijk. Dit is vooral gemakkelijk als je een bromfiets koopt op zaterdag. Via onze website kan je gemakkelijk en snel het aanvraagformulier invullen. In de meeste gevallen heb je meteen dekking.

Ik heb alleen een oldtimer brommer in mijn bezit, is deze oldtimer bromfietsverzekering geschikt voor mij?

Nee, deze oldtimer bromfietsverzekering is bedoeld voor situaties waarin je naast de oldtimer brommer nog een ander voertuig bezit dat voor dagelijkse ritten wordt gebruikt. Als je uitsluitend een oldtimer brommer hebt, geen zorgen, we bieden ook een voordelige bromfietsverzekering voor bromfietsen die dagelijks worden gebruikt.

Is mijn bromfiets meteen verzekerd?

Nadat je de aanvraag voor je oldtimer bromfiets hebt ingediend, controleren wij nog een paar zaken. We trachten je altijd binnen 24 uur te voorzien van een reactie. Heb je eerder voorlopige dekking nodig? Neem dan telefonisch contact met ons op, wij regelen dan meteen voorlopige dekking voor jou.

Kan ik voor mijn rit naar de RDW dekking aanvragen voor 1 dag?

Het is bij ons ook mogelijk om een verzekering te regelen voor de keuring bij de RDW. Heb je het eendagskenteken ontvangen en heb je een afspraak gemaakt bij de RDW? Regel dan bij ons je eendagsdekking. Bij ons kun je dit gratis regelen als je de bromfiets bij ons verzekert, je betaalt alleen € 11,- poliskosten. Verzeker je de bromfiets niet bij ons, dan brengen we naast de poliskosten € 50,- in rekening voor administratiekosten. 

Welke aanvullende verzekeringen kan ik afsluiten bij de oldtimer bromfietsverzekering?

Naast de WA verzekering heb je de keus om een ongevallenverzekering voor opzittende af te sluiten of om een verhaalsrechtsbijstandsverzekering af te sluiten.
Ongevallen voor opzittenden: Heb je een ongeval waarbij de bestuurder blijvende invaliditeit oploopt of overlijdt? Dan krijgen de nabestaanden een vergoeding. Bij overlijden is dit maximaal € 3.000,-, bij blijvende invaliditeit ontvang je maximaal € 30.000,-.

Verhaalsrechtsbijstand: Is de tegenpartij aansprakelijk voor je schade? Dan krijg je hulp bij het verhalen van deze schade.

Hoe meld ik schade door mijn bromfiets?

Een schade is altijd vervelend. Vul bij een schade altijd samen met de tegenpartij het schadeformulier in. Een schadeformulier download je hier.
Het snelst kun je het schadeformulier naar ons mailen.

Wil je de stukken per post naar ons opsturen, ons adres is:

Veenstra & de Jong Assurantiën
K.R. Poststraat 9
8441EL Heerenveen

Na ontvangst van je schadeformulier gaat de verzekeraar de schade beoordelen en als de schade gedekt is, volgt er snel een uitbetaling.

Ik ben 18 jaar, kan ik dan ook de oldtimer bromfietsverzekering afsluiten?

Ja, dat kan zeker! Bij ons kan je al vanaf 18 jaar de oldtimer bromfiets verzekering afsluiten. Een voorwaarde voor afsluiten is dat je naast de bromfiets, ook over een ander voertuig beschikt die je gebruikt voor dagelijks woon-werkverkeer.

Wat is de premie en komen er nog extra kosten bij?

Voor de 1e bromfiets betaal je een premie van € 68,- per jaar. Voor de 2e en daarop volgende bromfietsen betaal je € 29,- per jaar. Deze premie is voor WA dekking. Naast de premie van de oldtimer brommer verzekering komt er eenmalig poliskosten overheen van € 9,68.

Ik woon in het buitenland, kan ik mijn oldtimer bromfiets verzekeren?

Wij hebben alleen verzekeringsmogelijkheden als je in Nederland woont en een bromfiets met een Nederlands kenteken wilt verzekeren. Koop je een bromfiets in het buitenland dan moet je de bromfiets laten keuren bij het RDW en een Nederlands kenteken aanvragen. Daarna kunnen we de bromfiets pas verzekeren.

Is mijn oldtimer bromfiets ook verzekerd in het buitenland?

Ja, ook buiten Nederland ben je met de oldtimer bromfietsverzekering verzekerd in het buitenland. Hiervoor geldt dat je dekking hebt in alle landen die op de groene kaart staan.

de OldtimerVerzekering Oldtimer bromfietsverzekering