Cabrio Verzekering

Je rijdt over een leuk landweggetje en dan zie je een cabrio voorbij komen.

Het is waarschijnlijk een fleurige auto met een lekker fel kleurtje en je denkt maar één ding. Ik wil er ook zo één. Lekker de zon op je huid, meer contact met “buiten” en als het dan toch begint te regenen of als het koud wordt doe je toch gewoon de kap er over heen.

Nadelen Cabrio?

Toch zijn er ook nadelen aan een cabrio. Je hebt als bestuurder van een cabrio meer last van lawaai, vooral met een stoffen kap heb je bijvoorbeeld op de snelweg meer last van motorgeluiden. In sommige types cabrio kun je boven de 100 km (ach, je mag toch niet harder) geen normaal gesprek meer voeren. Toch heeft een stoffen kap de voorkeur, het geeft dat echte cabrio gevoel. Daarnaast is een hardtop veel zwaarder en neemt een hardtop vaak nog al wat bagageruimte in.

Meer nadelen zijn: Een groter risico op inbraak. De softtop is vaak makkelijk open te krijgen. Daarnaast zul je de auto zelf schoon moeten maken. Een cabrio met een softtop kan niet door de wasstraat. Het is tevens aan te raden de cabrio met een softtop in een garage of carport te stallen. De hele dag zon of regen op de kap doet de auto beslist geen goed.

Zijn er nog voordelen?

Al de nadelen wegen niet op tegen het vrije gevoel wat je hebt als je rijdt in een cabrio. We hebben in Nederland best wel wat dagen dat het lekker weer is om zonder kap te rijden. Daarnaast is een cabrio vrij waardevast. Je hebt hele mooie (dure!) modellen. Bijvoorbeeld een Porsche 911 Cabrio, dat is genieten én misschien wel een hele goede investering.

Bij een Cabrio is de verzekering uitermate belangrijk. Informeer altijd bij je verzekeraar of diefstal van of uit een cabrio goed is verzekerd. Sommige verzekeraars sluiten het risico diefstal uit bij een cabrio met een softtop!

Je kunt pas zorgeloos van je cabriolet genieten met een goede cabrio verzekering.

Door onze ruime ervaring in het verzekeren van personenauto’s, youngtimers en oldtimers kunnen wij voor jouw de beste cabriolet verzekering aanbieden met de laagste premie.

Een goede verzekering voor je auto is belangrijk. Wij bieden een goede oldtimer verzekering aan met duidelijke voorwaarden die de cabriolet liefhebber zeker zal aanspreken. Hulpverlening in Nederland bij pech is bij ons gewoon, zonder extra kosten, meeverzekerd. Je kiest zelf de dekking, je betaalt op deze manier nooit teveel premie. Wilt je diefstal meeverzekeren? Kies dan voor de aanvullende Cascodekking.

Aanvullend kun je de oldtimer verzekering uitbreiden met rechtshulp en hulpverlening in Europa. Als je met de cabrio alleen in Nederland rijdt kies je dit niet en hoef je hiervoor dus ook geen premie te betalen.

Heb je een oldtimer Cabrio? (ouder dan 25 jaar oud) Bereken hieronder de premie voor de oldtimer cabrio verzekering:

Premie oldtimer cabrio

 

Heb je een wat jongere cabrio? Wij kijken graag welke verzekering het beste past bij jouw cabrio past. Klik hier voor meer informatie of bel ons even.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

de OldtimerVerzekering Cabrio Verzekering