Collectietimer preventie

Je hebt interesse voor de verzamelpolis oldtimers, een voordelige collectieverzekering voor oldtimer auto’s. Kies je voor brand en diefstaldekking lees dan zeker onderstaande informatie goed door:

Je bent een verzamelaar van oldtimers. Vaak staan de oldtimers in één ruimte, brand of diefstal met één oldtimer is al vervelend genoeg maar een hele collectie, daar wil je toch niet aan denken. Wat kun je zelf doen om diefstal schade zoveel mogelijk te beperken en ook belangrijk is recht op schadevergoeding, mocht er al wat mis gaan. Je wilt zonder zorgen genieten van de oldtimers, ook als deze stilstaan.

Preventie eisen (beperkt en uitgebreid Casco)

Brand en diefstal schade is verzekerd onder beperkt en volledig Casco dekking. Diefstal is echter alleen gedekt als er preventie maatregelen zijn genomen. Deze zijn afhankelijk van de waarde van de klassieker;

De verzameling oldtimers dient op het vaste stallingsadres gestald te worden in een deugdelijke permanent afgesloten ruimte. De stallingsruimte dient minimaal met BORG klasse 2 goedgekeurde inbraakbeveiliging, een brandblusser van minimaal 2 kg en een brand/rookmelder uitgerust te zijn.

  • Oldtimers in de collectie met een waarde vanaf € 10.000 tot € 37.500 dienen beveiligd te zijn tegen diefstal door minimaal een SCM klasse 1 goedgekeurd beveiligingssysteem.
  • Oldtimers met een waarde vanaf € 37.500 tot € 50.000 dienen beveiligd te zijn tegen diefstal door minimaal een SCM klasse 3 goedgekeurd beveiligingssysteem.
  • Een oldtimer met een waarde vanaf € 50.000,- en hoger dient beveiligd te zijn tegen diefstal door minimaal een SCM klasse 5 goedgekeurd beveiligingssysteem.

Acceptatie eisen verzamelpolis

  • Deze verzekering is bedoeld voor de verzamelaar voor oldtimers. De bestuurder(s) dienen ouder te zijn dan 30 jaar. Er is een personenauto aanwezig  voor woon – werk verkeer. De auto’s dienen in een afsluitbare stalling te staan.
  • Let op dat je op het aanvraagformulier altijd de bestuurder(s) van de auto’s vermeldt. Is de bestuurder niet bekend bij de maatschappij dan kan dit problemen geven bij acceptatie van de polis en eventuele schade uitkeringen.

terug <<