Hulpverlening oldtimerverzekering

Hulpverlening / Pechhulp Nederland

Wat is verzekerd?

Hulp met pech of een ongeval met je oldtimer in Nederland, buiten de eigen woonplaats, is standaard meeverzekerd. Je bent verzekerd van hulpverlening bij:

Uitval van de oldtimer

Je bent verzekerd als de oldtimer uitvalt, buiten de eigen woonplaats, en je daardoor niet meer verder kunt. Je hebt recht op hulpverlening als de auto uitvalt ook als dit een gevolg is van eigen gebrek, of pech. Wil je ook pechhulp verzekerd hebben in je woonplaats? Kies dan voor de uitgebreide pechhulpverzekering.

Uitval van de bestuurder

Wat veel mensen niet weten is er ook dekking als de bestuurder van de oldtimer niet meer verder kan rijden in Nederland (buiten de woonplaats) door ziekte of door een ongeval. Hulp in Europa is verzekerd al je de uitbreiding Hulpverlening Europa hebt aangevraagd. Hulpverlening Europa kost € 15,- per jaar.

Wat wordt er vergoed?

Voor alle hulpverlening dien je vooraf, de alarmcentrale te bellen om toestemming te vragen. Is niemand in staat om de alarmcentrale te bellen? Dan kan de verzekeraar nog steeds de schade vergoeden. Kosten die worden vergoed:

  • Transport van de oldtimer, de eventuele aanhanger en de bagage naar een adres in Nederland;
  • Vervoer van de verzekerden per taxi, onmiddellijk na het voorval, naar een adres in Nederland. De hulp en het vervoer moeten door de alarmcentrale van ASR zijn georganiseerd.

Hulpverlening / Pechhulp Europa

Als je met je oldtimer naar het buitenland gaat, is aan te raden Hulpverlening Europa mee te verzekeren. Als je in het buitenland betrokken raakt bij een ongeluk kun je tegen lastige zaken aanlopen. De taal kan een probleem zijn en je weet niet waar je terecht kan. Laat het aan de verzekeraar over. Met de Hulpverlening Europa dekking ben je verzekerd van deskundige hulp in Europa. Bovendien heb je recht op de altijd-terughaal-garantie. Een oldtimer is vaak niet binnen een paar dagen gerepareerd. In dat geval regelt de verzekeraar dat de oldtimer terug gehaald wordt naar Nederland.

Uitgebreide hulpverlening in Nederland of Europa

In het geval van pech onderweg of heb je hulp nodig tijdens het rijden? Je kunt de alarmcentrale dag en nacht bellen. Zij komen waar nodig direct in actie. Hulp in Nederland, buiten de eigen woonplaats, is standaard verzekerd. Voor hulp in Europa heb je de aanvullende pechhulp Europa nodig, dit kun je aanvinken op het aanvraagformulier. Tip: zet het nummer van de alarmcentrale in de mobiele telefoon (+ 31 (0) 30 256 7777). Op die manier is hulp altijd dichtbij.

de OldtimerVerzekering Dekking Hulpverlening oldtimerverzekering