Eendagskenteken

Soms is een rit naar een RDW keuringsstation onvermijdelijk, bijvoorbeeld als je een oldtimer importeert uit het buitenland. In dat geval dien je een oldtimer te laten keuren. Het RDW kijkt of de oldtimer voldoet aan de eisen waaraan een voertuig in Nederland moet voldoen.

Als je zelf de oldtimer naar het RDW keuringsstation wilt rijden maar de oldtimer nog geen kenteken heeft, kan een eendagskenteken uitkomst bieden. Het eendagskenteken kun je alleen aanvragen wanneer je een keuringsafspraak bij de RDW maakt. Het tijdelijke kentekennummer vraag je aan bij de RDW.

Met een eendagskenteken mag je op de dag van de keuring van je woonplaats naar het RDW keuringsstation en terug rijden. Het kenteken is geldig voor één dag en is alleen geldig in Nederland.

Je kunt nu de oldtimer met het aangevraagde eendagskenteken verzekeren voor die ene dag. De oldtimer is WA verzekerd en de oldtimerverzekering is alleen geldig op de dag van de keuring. Je kiest de kortst mogelijke route van je adres of garage naar de RDW keuring en terug. Via onderstaande button kun je gemakkelijk de verzekering voor je eendagskenteken aanvragen. Je mag ons natuurlijk ook bellen, we regelen het graag voor je.

Eendagsdekking aanvragen

Het aanvragen van verzekeringsdekking voor die ene dag is in de meeste gevallen gratis. Informeer naar de mogelijkheden.

Wanneer je de verzekering voor het eendagskenteken hebt aangevraagd krijg je van ons een bevestiging per mail. Nadat je oldtimer is goedgekeurd krijg je binnen enkele dagen een Nederlandse kenteken, Als deze binnen is dan kan de polis voor de oldtimer opgemaakt worden.

de OldtimerVerzekering Eendagskenteken