Beste Oldtimerverzekering

De beste oldtimerverzekering is die oldtimerverzekering die het beste bij jouw past. Om dat bepalen moet je een aantal vragen door. Een handig tool hiervoor is de oldtimer check.

Is een oldtimerverzekering altijd het beste?

Eerst moet je je afvragen of je wel een oldtimerverzekering wilt afsluiten. Een oude auto is niet per definitie een oldtimer. Als je de auto bijvoorbeeld voor je werk gebruikt maakt het niet uit hoe oud de auto is. Advies is dan ook om de auto als personenauto te verzekeren. Een oldtimerverzekering is echt voor hobbymatig gebruik.

Wanneer is een auto een oldtimer?

De premie voor een oldtimer verzekering is lager dan bij een reguliere autoverzekering. Je kunt je daarom voorstellen dat er een aantal voorwaarden worden gesteld voor het verzekeren van je auto in het oldtimertarief.

  • De oldtimer is de 2e auto
  • Maximaal aantal kilometers per jaar
  • Sommige verzekeraars hanteren een minimale leeftijd van de bestuurder
  • Je gebruikt de oldtimer niet voor werk, wedstrijden of verhuur
  • Soms zijn bepaalde automerken uitgesloten.

Welke oldtimerverzekering voor jou het beste is, hangt af van je persoonlijke situatie. Bel ons of laat ons een offerte voor je maken, we doen dit graag en je weet meteen wat voor jou de beste oldtimerverzekering is.

Oldtimer of youngtimer?

Heb je een semi oldtimer of een youngtimer, ook dan is het de moeite waard om een premieberekening te doen.

Verschillende dekkingen oldtimerverzekeringen

Net als bij de gewone autoverzekering heb je keuze uit verschillende dekkingen: WA, WA beperkt casco en allrisk. Ook is het mogelijk om je aanvullend te verzekeren, denk hierbij aan schade na een ongeval (schade inzittenden) of rechtsbijstand.

Oldtimer verzekeringen vergelijken.

Moet je nu zelf allemaal offertes opvragen? Nee, wij doen dit graag voor jou. Wij selecteren de beste oldtimerverzekering bij diverse verzekeraars. Daarnaast hebben wij goede deals gemaakt bij de aanbieders van oldtimerverzekeringen zodat we zeker weten dat we jou de beste oldtimer verzekering kunnen aanbieden.

Hoeveel kost een oldtimerverzekering?

De premie van de oldtimer autoverzekering is simpel. Het is een vaste premie met daarnaast keuze uit opties. De premie is afhankelijk van de taxatiewaarde en de leeftijd van de oldtimer. Daarnaast kun je er voor kiezen om korting aan te vragen, bijv. zomertijdkorting.

de OldtimerVerzekering FAQ Beste Oldtimerverzekering