Beste Oldtimerverzekering

De beste oldtimerverzekering is de oldtimer verzekering met de beste dekking én voordeligste premie. Koop je een oldtimer dan ga je op zoek naar de beste oldtimer verzekering. Een tool die je hiervoor kan gebruiken is de oldtimer check.

Vergelijk premie

Is een oldtimerverzekering altijd het beste?

De eerste vraag is of je wel een oldtimerverzekering wilt afsluiten. Een oude auto is niet per definitie een oldtimer. Als je de auto bijvoorbeeld voor je werk gebruikt maakt het niet uit hoe oud de auto is. Advies is dan ook om de auto als personenauto te verzekeren. Een oldtimerverzekering is echt alleen voor hobbymatig gebruik.

Wanneer is een auto een oldtimer?

De premie voor een oldtimer verzekering is nog al wat lager dan bij een reguliere autoverzekering. Je kunt je daarom voorstellen dat er een aantal voorwaarden worden gesteld voor het verzekeren van je auto in het oldtimertarief.

  • De oldtimer is de 2e auto
  • Maximaal aantal kilometers per jaar mogelijk
  • Vaak een minimale leeftijd van de bestuurder
  • De oldtimer mag niet voor werk, wedstrijden of verhuur gebruikt worden
  • Soms zijn bepaalde automerken uitgesloten.

Welke oldtimerverzekering voor jou het beste is, hangt af van je persoonlijke situatie, soms voldoe je wel aan de ene voorwaarden en en niet aan de andere. Je kunt ons bellen, je krijgt dan telefonisch een prijsopgave of een offerte per mail, je weet dan meteen wat voor jou de beste optie is voor het verzekeren van je oldtimer.

Oldtimer of youngtimer?

Heb je een auto tussen de 15 en 40 jaar? Dat noemen we een semi oldtimer (15-25 jaar )of een youngtimer (25-40 jaar), ook dan zijn er mogelijkheden om je auto in het oldtimer tarief te verzekeren.

Verschillende dekkingen oldtimerverzekeringen

Net als bij de gewone autoverzekering heb je keuze uit verschillende dekkingen: WA, WA beperkt casco en allrisk. De basisdekking kun je nog uitbreiden met een schade inzittenden verzekeren en/ of rechtsbijstand.

Oldtimer verzekeringen vergelijken

Hoeveel offertes ga je opvragen? Je kunt bij verschillende verzekeraars aankloppen of je maakt in één keer een goede vergelijking. Wij doen alvast dit werk voor je. We selecteren de beste oldtimerverzekering bij diverse verzekeraars. Daarnaast hebben wij goede deals gemaakt bij de aanbieders van oldtimerverzekeringen zodat we zeker weten dat we jou de beste oldtimer verzekering kunnen aanbieden.

Hoeveel kost een oldtimerverzekering?

De premie van de oldtimer autoverzekering is simpel. Het is een vaste premie met daarnaast keuze uit opties. De premie is afhankelijk van de taxatiewaarde en de leeftijd van de oldtimer. Je kunt nog wel extra korting aanvragen, zoals zomertijdkorting.

de OldtimerVerzekering FAQ Beste Oldtimerverzekering