Beste Oldtimerverzekering

De beste oldtimerverzekering is de oldtimer verzekering met de beste dekking én voordeligste premie. Koop je een oldtimer dan ga je op zoek naar de beste oldtimer verzekering. Een handige tool  is de oldtimer check.

Vergelijk premie

Is een oldtimerverzekering altijd het beste?

De eerste vraag is of een oldtimerverzekering de beste verzekering is voor jou. Een oude auto is niet per definitie een oldtimer. Als je de auto dagelijks of voor je werk gebruikt maakt het niet uit welke leeftijd de auto is. Advies is dan om de auto als personenauto te verzekeren. Een oldtimerverzekering is echt alleen voor hobbymatig gebruik.

Wanneer is een auto een oldtimer?

De premie voor een oldtimer verzekering is nogal wat lager dan van een reguliere autoverzekering. Om deze premie laag te houden stelt de verzekeraar een aantal regels voor het verzekeren van je auto in het oldtimertarief.

  • Je hebt een auto én een oldtimer
  • Maximaal aantal kilometers per jaar
  • Eis minimale leeftijd van de bestuurder
  • De oldtimer mag niet voor werk, wedstrijden of verhuur gebruikt worden
  • Bepaalde automerken worden uitgesloten.

Welke oldtimerverzekering voor jou het beste is, hangt af van je persoonlijke situatie, soms voldoe je wel aan de ene voorwaarde maar niet aan de andere. Als je ons belt dan krijg je meteen telefonisch een prijsopgave of offerte per mail, je weet dan meteen wat voor jou de beste optie is voor het verzekeren van je oldtimer.

Oldtimer of Youngtimer?

Heb je een auto tussen de 15 en 40 jaar? Dat is een hobby auto of een zgn semi oldtimer (15-25 jaar) een youngtimer  is een auto tussen de 25 en 40 jaar oud, ook deze wat jongere oldtimers kun je bij ons in het oldtimer tarief verzekeren.

Verschillende dekkingen oldtimerverzekeringen

Net als bij de gewone autoverzekering is er keuze uit verschillende dekkingen: WA, WA beperkt casco en allrisk. De basisdekking kun je uitbreiden met een schade inzittenden verzekering en/ of rechtsbijstand.

Oldtimer verzekeringen vergelijken

Hoeveel offertes moet je opvragen? Je kunt bij verschillende verzekeraars aankloppen of je maakt in één keer een goede vergelijking. Wij doen alvast het voorwerk voor je. We selecteren de beste oldtimerverzekering bij diverse verzekeraars. Daarnaast hebben wij goede deals gemaakt bij de aanbieders van oldtimerverzekeringen zodat we zeker weten dat we jou de beste oldtimer verzekering kunnen aanbieden.

Hoeveel kost een oldtimerverzekering?

De premie van de oldtimer autoverzekering is snel te berekenen. Het is een vast bedrag met daarnaast keuze uit een aantal opties. De premie is afhankelijk van de taxatiewaarde en de leeftijd van de oldtimer. Daarna selecteer je eventuele aanvullende dekkingen en kortingen zoals zomertijd korting. Als je niet rijdt in de wintermaanden dan is 25% korting snel verdiend.

de OldtimerVerzekering FAQ Beste Oldtimerverzekering