Fiat

Het bekendste model van Fiat

Fiat staat voor Fabbrica Italiana Automobili Torino, een automerk dat in 1899 (!) in Turijn, Italië, is opgericht op initiatief van Giovanni Agnelli.

Fiat 500 Fiat verzekering

De Italiaanse autofabriek FIAT presenteerde op 4 juli 1957 de Fiat 500. Op deze dag werden de eerste exemplaren van deze auto aan het publiek getoond. In elke auto zat een schoonheidskoningin, waarna deze de fabriek uit reden. Op dezelfde dag reed er in Rome een soortgelijke stoet naar het Sint-Pieterplein.

In die tijd stond de Fiat vooral bekend als de Nuova 500. Vanwege zijn uiterlijk, ronde vorm en onschuldige vertoning, werd de auto een grote hit. Tot 1975 zijn er bijna 4 miljoen exemplaren verkocht. Precies 50 jaar na de productie van de Fiat 500 Nuova kwam de Fiat 500 zoals we die nu kennen op de markt.

Fiat Barchetta

Van 1995 tot 2005 werd de Fiat Barchetta geproduceerd. Vaak werd beweerd dat deze auto alleen verkrijgbaar was in oranje. Niks is minder waar. De Fiat Barchetta was al vanaf het begin verkrijgbaar in talloze kleuren.

De naam Barchetta komt voort uit de geschiedenis van de tweezits sportwagen. Barchetta betekent dan ook ‘bootje’. In 2001 is het uiterlijk van de Fiat Barchetta veranderd. De grootste verandering was het toevoegen van een derde remlicht op de kofferbak. In 2003 kreeg de Barchetta een uitgebreide facelift, waaronder een nieuw front en nieuwe voor- en achterbumpers.

Special editions

Van de Fiat Barchetta en de Fiat 500 zijn verschillende special edition versies uitgebracht. Je kunt de Fiat in heel veel uitvoeringen en kleuren bestellen. De nieuwere Fiat 500 heeft wel 50 verschillende uitvoeringen. Ze hebben exotische namen zoals Pink, Barbie, For Ferrari, Riva, Mirror, Urbana. Er zijn ook veel cabrio varianten te vinden. Lees ook de blog over de Fiat Panda.

Ben jij de gelukkige bezitter van een Fiat van 15 jaar of ouder? Bereken dan je premie in het oldtimertarief. Deze oldtimer Fiat verzekering heeft leuke voordelen zoals gratis pechhulp. Een voorwaarde voor de oldtimerverzekering is dat je naast de oldtimer een auto bezit die je gebruikt voor dagelijkse ritten.

Premie Fiat oldtimer

Wanneer je in het bezit bent van een Fiat, jonger dan 15 jaar, dan kun je een autoverzekering online afsluiten. Maak eerst een vergelijking, selecteer de voordeligste maatschappij en sluit je Fiat verzekering in 5 minuten af. In de meeste gevallen is er meteen dekking en kun je meteen lekker gaan rondrijden met je auto. Klik op onderstaande button voor een premie voor je Fiat tot 15 jaar oud.

Premie Fiat auto

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *