Goedkope oldtimer verzekering

7 weetjes voor een goedkope oldtimer verzekering

Aan welke regels moet je voldoen om je oldtimer te kunnen verzekeren? Veel mensen stellen zich die vraag en in deze blog leggen we het graag uit. En we geven je daarnaast een aantal handige tips zodat jij ook extra goedkoop een oldtimerverzekering kunt afsluiten. Want elke euro die je bespaart bij een oldtimerverzekering, kun jij weer investeren in je oldtimer!

  1. Hoe oud moet mijn oldtimer zijn?

Eén van de meest gestelde vragen is hoe oud een oldtimer moet zijn om te kunnen profiteren van het goedkope oldtimer verzekeringstarief. We begrijpen dat niet iedereen het antwoord paraat heeft. Zo simpel als vroeger is het namelijk niet. In deze blog wordt geschreven over de oldtimerregeling, daarin kun je precies lezen wat de regels zijn. En hoe je hier slim gebruik van kan maken.

Maar in het algemeen geldt dat auto’s ouder dan 40 jaar een oldtimer genoemd worden en dat je die ook als oldtimer kunt verzekeren. Daarnaast zijn er ook een aantal speciale modellen oldtimers die al na 15 jaar in aanmerking komen. Deze semi klassiekers staan in het jaarboek de Onschatbare Klassieker. In dit boek staan 13.000 klassieke auto’s. Wil je graag weten of jouw auto hierin staat? Neem meteen contact met ons op. Dat is namelijk de kortste klap om zeker te weten dat je auto als oldtimer verzekerd kan worden.

Op werkdagen is het verzekeringskantoor bereikbaar van 9:00 – 17:30. Het telefoonnummer is 0513 – 64 64 94. Nog een handige tip tot slot, niet alleen de auto moet een bepaalde leeftijd hebben, vaak moet de bestuurder ook een minimale leeftijd hebben. Bij ons kun je al vanaf een leeftijd van 18 jaar een oldtimerverzekering afsluiten. Vraag naar de voorwaarden.

  1. Hoeveel kilometers mag ik rijden met mijn oldtimer?

De premie van een oldtimerverzekering kan lager zijn dan die van een reguliere autoverzekering. Dit komt doordat de verzekeraar ervan uitgaat dat je de oldtimer uitsluitend gebruikt voor hobby en vrije tijd. Het impliceert dat je minder frequent met je oldtimer rijdt, wat de kans op schade vermindert. Een beperkt aantal gereden kilometers resulteert vervolgens in een voordelige oldtimerverzekering. Je komt in aanmerking voor deze oldtimerverzekering als je jaarlijks maximaal 5.000 of 8.000 kilometer rijdt.

  1. Al gehoord van zomertijdkorting?

Ongetwijfeld pas je goed op je oldtimer en laat je hem in de winter lekker binnen staan. Oldtimers houden niet van Hollandse winters. Het is lucratief om de oldtimer nog iets wat langer binnen te laten staan om zo gebruik te maken van de zomertijdkorting. Als je namelijk alleen rijdt van april tot eind oktober dan kun je wel tot 25% besparen op je oldtimerverzekering. Uiteraard mag je in de wintermaanden dan wel gewoon blijven klussen aan je favoriete oldtimer. Ook tegen brand, diefstal en stormschade blijf je in de wintermaanden verzekerd op mits je oldtimer is verzekerd voor beperkt of volledig casco dekking.

  1. Gratis pechhulp met je oldtimer

De gouden tip voor een goede oldtimerverzekering is om ook te kijken wat het oplevert. We hopen natuurlijk dat je nooit pech krijgt met je oldtimer maar het valt ook niet uit te sluiten. Bij de oldtimerverzekering van Veenstra & De Jong zit gratis pechhulp bij de prijs inbegrepen. Mocht je pech krijgen, dan wordt je oldtimer naar de dichtstbijzijnde garage gesleept. Je gaat dan een stuk geruster op pad met je oldtimer. Voor € 15,- extra kun je deze verzekering ook nog eens uitbreiden voor pechhulp in heel Europa, dat noemen we nog eens een complete goedkope oldtimer verzekering.

  1. Wees slim, betaal de premie per jaar

Vaak is de premie voor een oldtimerverzekering verrassend overzichtelijk en beduidend voordeliger dan die voor een reguliere autoverzekering. Onze aanbeveling is dan ook om de verzekeringspremie in één keer te voldoen. Op die manier bespaar je al snel zo’n €20,- op de jaarpremie in vergelijking met maandelijkse betalingen. Kies voor gemak én besparingen bij het verzekeren van je oldtimer en profiteer van een goedkope oldtimer verzekering.

  1. Massa is kassa

“More is less”. Heb je meerdere oldtimers in bezit? Verzeker deze dan niet allemaal los, maar kies voor een collectietimer verzekering. Hiermee bespaar je al snel tientallen euro’s per jaar. En daarnaast geeft het overzicht en rust. Geen aparte polissen en mapjes meer maar één overzicht.

  1. Kies voor zekerheid

Ben je klaar om eenvoudig een oldtimerverzekering online af te sluiten? Hier is nog één laatste tip: bekijk de reviews en controleer of deze verzekeraar een positieve beoordeling heeft met het verstrekken van oldtimerverzekeringen. Bij Veenstra & De Jong verzekeren we duizenden oldtimers, wat diverse voordelen met zich meebrengt. Met deze kennis en expertise over  oldtimerverzekeringen zijn we in staat snel in te spelen op veranderende regelgeving en wetten.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

de OldtimerVerzekering Goedkope oldtimer verzekering