Aanvullende verzekering

Wat is een aanvullende verzekering of dekking?

Een aanvullende verzekering is een verzekering die extra dekking biedt bovenop de basisdekking van een standaardverzekering. Dit kan bijvoorbeeld zijn in de vorm van een verzekering die dekking biedt voor specifieke risico’s die niet zijn gedekt door de standaardverzekering, zoals rechtsbijstand of ongevallenverzekering. De aanvullende verzekering kan ook extra dekking bieden voor zaken die wel gedekt zijn door de basisverzekering, maar waarvoor de verzekerde een uitgebreidere dekking wenst. De aanvullende dekking is vaak optioneel en de verzekerde kan ervoor kiezen om deze aan te vullen op de standaardverzekering om een hogere mate van bescherming te krijgen.

Is een aanvullende verzekering verplicht?

Een aanvullende verzekering is niet verplicht, een aanvullende verzekering kun je extra kiezen bij een basisdekking. Dit wordt ook wel een optionele keuze genoemd naast een verplichte verzekering zoals WA dekking. Je sluit een aanvullende dekking om je eigen spullen of voertuig ook verzekerd te hebben. Het is dus een uitbreiding van je basisverzekering. De basisdekking bij de oldtimer verzekering of auto verzekering is de WA verzekering.

Bij een WA dekking van een oldtimerverzekering kun je aanvullend kiezen voor:

  1. Ongevallen inzittenden
  2. Schadeverzekerden inzittenden
  3. Rechtsbijstand

Soms worden er meer aanvullende verzekeringen aangeboden, zoals een pechhulpdekking. De WA dekking van de auto kun je uitbreiden met beperkt Casco en volledig Casco dekking. Deze dekking wordt ook wel eens genoemd als een aanvullende dekking maar dekking is een uitbreiding van de basisdekking van de autoverzekering.

 

de OldtimerVerzekering Kennisbank Aanvullende verzekering