Meldcode

De meldcode van een motorvoertuig zoals auto of motor is een combinatie van 4 cijfers. Het zijn tevens de laatste 4 cijfers van het chassis- of identificatienummer van het voertuig. Dit nummer vind je op de kentekenpapieren. Nadat de verzekering is aangevraagd, wordt de meldcode en het kenteken doorgegeven aan het RDW. Met deze combinatie kunnen de instanties direct zien of het voertuig is verzekerd.

Wij vragen dus ook altijd naar de kenteken / meldcode combinatie. Zonder de meldcode kan de verzekeringmaatschappij de auto niet aanmelden bij het RDW. Het gevraagde nummer staat gegraveerd in het chassis van je auto. Meestal kun je het chassisnummer vinden onder de motorkap of in het portier. Mocht je dus de meldcode niet bij de hand hebben kun je op deze manier het chassisnummer opzoeken en de auto alvast laten verzekeren. Meestal is een telefoontje genoeg en is de auto vast verzekerd in voorlopige dekking.

Na overschrijven van de auto, krijg je na enkele dagen een kentekencard, ook hier staat de meldcode op. Zonder meldcode is het echter wel mogelijk om alvast de premie voor een auto of oldtimerverzekering te berekenen.