Mini verzekeren

Iedereen kent de Mini als een kleine karaktervolle auto van BMW

Toch heeft de huidige Mini die geproduceerd wordt door BMW weinig overeenkomsten met de originele Mini. De originele Mini werd tussen 1959 en 2000 geproduceerd in Birmingham door de British Motor Corporation.

Er werd zeker voor die tijd geavanceerde techniek gebruikt in de Mini. Zo werd er gebruik gemaakt van een dwars geplaatste motor en voorwielaandrijving. Techniek wat tegenwoordig vaak wordt gebruikt in moderne auto’s.

Het begin van de Mini

In de eind jaren vijftig was de directeur van British Motor Corporation overtuigd dat er behoefte was aan een nieuw type auto. Een auto die klein was van buiten maar groot van binnen. Om dit te realiseren kreeg Sir Alec Issigonis in 1957 de opdracht om een prototype te ontwikkelen van een vier persoonsauto, die kleiner was dan de bestaande auto’s van British Motor Corporation zoals de sportieve Austin Healey. Het eerste ontwerp van de Mini tekende hij op een servetje.

Alec Issigonis nodigde zijn opdrachtgever Leonard Lord uit om een testrit te maken in het prototype. Leonard Lord gaf meteen toestemming om met dit prototype door te gaan. Hij was verrast door de combinatie van weggedrag en snelheid.

In 1959 werden twee modellen op de markt gebracht: de Morris Mini Minor en de Austin Seven, welke beiden in Engeland werden geproduceerd. Er werden meer dan 100 auto’s per week geproduceerd. In 1961 werd in samenwerking met John Cooper de motor van de Mini opgevoerd en de Mini Cooper was geboren.

De Mini nu

De nieuwere Mini vanaf 2001 is een compleet nieuw ontworpen auto welke op bijna alle fronten gemoderniseerd is. Deze auto wordt vanaf 2010 geproduceerd in Oxford. De nieuwe versie van de Mini werd gepresenteerd in 2006. De eerste Mini woog maar 590 kilo en was 305 cm lang terwijl de nieuwe Mini 1.060 kilo weegt en 370cm lang is.

Je kunt je Mini verzekeren bij ons. Dit gaat snel en gemakkelijk.

Bij de Oldtimerverzekering.nl kun je in een paar tellen jouw Mini verzekeren. De verzekering die wij jou aanbieden is bedoeld voor de echte Mini liefhebber. De Mini verzekering is daarom een stuk goedkoper. Daarnaast bieden we een zeer uitgebreide dekking en vele uitbreidingsmogelijkheden, zoals als verruimde kilometrage en bij nieuwere auto’s een uitgebreide nieuwwaarde dekking.

Premie Oldtimer Mini

Heb je een mini jonger dan 15 jaar? Voor de nieuwere Mini auto maken wij een premie op maat welke bij jou en je Mini past.

Premie Mini tot 15 jaar

Wij communiceren een eerlijke prijs. Wij geloven dat we voor alle mini´s van alle bouwjaren toebehoren aan één van de goedkoopste en de beste verzekeraars van Nederland. Bij ons is daarom het credo: Mini bestuurders rijden niet alleen beter maar betalen bij ons ook minder.

mini verzekering
Onze mini van de zaak

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

de OldtimerVerzekering Mini verzekeren