Nekaf

Van Nederlandse of Amerikaanse komaf?

Na de tweede wereldoorlog werden er jeeps gebruikt door de landmacht. Deze jeeps waren achtergelaten door de amerikanen. De landmacht zocht naar een alternatief, Daf had een prototype gemaakt maar productie van een Daf terreinwagen zou te duur worden. Omdat er weinig budget was is er gekozen voor de Willys Jeep.

De Willys Jeep werd geproduceerd tussen 1955 en 1962 in Amerika. De Willys Jeep werd vervolgens in Nederland geassembleerd bij Nekaf in Rotterdam en later bij een Dordrechtse firma. Er zijn in totaal zo’n 7500 stuks gebouwd. De Nekaf is dus van oorsprong een Willys Jeep. Je kunt wel verschillen zien tussen de originele Willys Jeep en de Nekaf. Zie je richtingaanwijzers dan heb je te maken met een Nekaf. De auto moest natuurlijk wel aan de Nederlandse verkeerswetgeving voldoen.

Heeft u een klassieke Nekaf of Willys MD?

Speciaal voor Nekaf en de Willys Jeep is de premie laag. De Nekaf verzekeren is zo geregeld. Bereken hieronder de premie en wilt u de oldtimer verzekering afsluiten dan vult u de verdere gegevens in. Wij berichten u dezelfde dag over de oldtimer verzekering. In de meeste gevallen is de klassieker meteen verzekerd. De polis heeft u binnen enkele dagen in huis.

  • Is het legervoertuig een vrachtwagen, bestelauto of personenauto zwaarder dan 2.500 kg? klik hier
  • Heeft u een Jeep jonger dan 30 jaar en rijdt u ook “off road” kijk dan bij onze 4×4 verzekering

WA dekking kunt u gelijk aanvragen. Wilt u de Nekaf verzekeren voor een uitgebreidere dekking (beperkt of volledig casco), vink deze dekking aan op het formulier. De auto wordt eerst WA verzekerd en u wordt verzocht om een taxatie uit te laten voeren. U krijgt hier informatie over.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *