Oldtimer schorsen

Oldtimer schorsen voor meerdere jaren mogelijk

Vanaf begin 2019 is het mogelijk om een auto of oldtimer voor een langere periode dan één jaar te schorsen. Je kunt een oldtimer nu zelfs 2 of 3 jaar schorsen. De schorsing hoeft niet meer ieder jaar verlengd te worden. De wegenbelasting stopt automatisch, de verzekering moet je wel zelf opzeggen. Als je kiest voor een langere schorsingsperiode bespaar je geld en moeite. De jaarlijkse kosten voor het schorsen blijven gelijk of je nu kiest voor één jaar schorsing of dat je de oldtimer voor twee of drie jaar schorst.

Dit is zeker handig voor als je bijvoorbeeld een oldtimer aanschaft met de bedoeling de auto te restaureren. Een restauratie duurt soms jaren en dan heb je het meteen goed geregeld. Je kunt bij de RDW het kenteken van de oldtimer laten schorsen. Tijdens een schorsing hoef je geen wegenbelasting te betalen en hoeft de oldtimer geen geldige APK te hebben. Tevens heb je geen verzekeringsplicht. Het mag duidelijk zijn dat de oldtimer dan ook beslist niet de weg op mag. De oldtimerverzekering kan tijdelijk stopgezet worden of door blijven lopen. In het laatste geval zal de oldtimer aan het begin van de restauratie getaxeerd moeten worden, de oldtimer kan dan voor brand/diefstal verzekerd worden.

Niet parkeren op de openbare weg of in de buurt van de openbare weg

Stel dat je een auto wilt opknappen en je zet de auto op eigen terrein maar wel dat je de auto kunt zien vanaf de openbare weg. Helaas, zelfs dan loop je risico dat je project op de foto komt door een auto van de belastingdienst. Als eigenaar van de oldtimer kun je dan een flinke boete tegemoet zien, zelfs als de auto geen kentekenplaten heeft kan het zijn dat je een acceptgiro op de mat vindt.

Wat is een openbare weg?

Naast de weg vallen ook paden, bermen, zijkanten van wegen, openbaar toegankelijke parkeerterreinen en parkeergarages onder openbare weg. Maar ook een parkeerplaats voor of naast je huis of gebouw wat een op of inrit is vanaf de openbare weg is verboden gebied voor een geschorste auto. Dus als je de mogelijkheid hebt om een weggetje of een inrit in te rijden wordt dit als openbare weg gezien.

Dus let goed op, de boetes van onverzekerde auto’s kunnen behoorlijk oplopen en dat is toch zonde. Het geld kun je beter gebruiken voor het opknappen van je oldtimer. Let er dus op, zodra je een auto op naam krijgt je meteen de oldtimer verzekering regelt.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

de OldtimerVerzekering Oldtimer schorsen