Oldtimer Fiat Panda

Kleine auto’s maken, als één merk daar goed in is, dan is dat Fiat wel. Het meest inventieve, praktische en economische meesterwerk van Fiat is dan ook de eerste generatie van de Fiat Panda. Vanaf 1980 werd de Fiat Panda geproduceerd. De eerste generatie werd, zonder al te veel wijzigingen, tot 2003 geproduceerd. Daarna komt de tweede generatie Fiat Panda, ook wel de nieuwe Panda genoemd, ook deze auto is niet mis. De auto wordt in 2004 “auto van het jaar”.

Praktische auto

De Fiat Panda staat bekend om een goedkoop, vlot, maar vooral praktisch autootje. Het ontwerp is tegen gunstige kosten ontworpen. In tegenstelling tot de Fiat 500 en 126 kreeg de Panda een veel ruimer interieur. Dit kwam met name doordat de motor van de Panda voorin lag en alle 4 wielen werden aangedreven.

Ondanks dat de Fiat Panda verbluffend simpel was, was het dé auto. Je kon er letterlijk en figuurlijk alle kanten mee op, het plezier wat de oldtimer Fiat Panda voortbracht was zo groot dat de Panda al snel een populaire auto werd onder autokopers. Ondanks dat de Panda goedkoper was dan andere modellen, kreeg je er zoveel onafhankelijkheid en gemak voor terug, dat dit veel mensen aansprak. Zorgeloos wat jaren rijden met de Panda, dat is waar het om draaide.

Het reclamefilmpje van de Fiat Panda uit 1983 is verkozen tot leukste autoreclame aller tijden. Je kunt het filmpje hieronder bekijken. (De kwaliteit is helaas ook van de jaren ’80)

 

Een paar jaar later kwam de Seat Marbella uit, een grote concurrent van de Fiat Panda. Ondanks deze concurrentie bleef de Panda het verkoopsucces redelijk behouden maar het merk had niet meer het alleenrecht op “leuke auto”.

Fiat Panda verzekeren

Ben jij in het bezit van een oldtimer Fiat Panda? Bereken hier de premie of vraag een offerte bij ons op. Er zijn verschillende  mogelijkheden om jouw Panda goed en voordelig te verzekeren.
Of neem telefonisch contact met ons op, wij helpen graag met de beste autoverzekering.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

de OldtimerVerzekering Oldtimer Fiat Panda