Oldtimer motorverzekering

Ben jij de trotse eigenaar van een oldtimer motor? Dan mogen we jouw een voordelige oldtimer motorverzekering aanbieden vanaf € 45,- per jaar. Met onze oldtimer motorverzekering geniet je van uitstekende dekking voor je klassieke motorfiets. Of je nu een vintage motor hebt of een ware klassieker, onze verzekering is speciaal ontworpen voor oude motoren. Je kunt je motor al verzekeren als oldtimer zodra deze 20 jaar of ouder is. Bij Veenstra & de Jong Assurantiën zijn we gespecialiseerd in oldtimerverzekeringen. Onze deskundige medewerkers kunnen al je vragen beantwoorden en staan klaar om je eerlijk advies te geven.

Kosten oldtimer motorverzekering

Met onze oldtimer motorverzekering geniet je van een vaste, lage premie. Is jouw oldtimer motor ouder dan 35 jaar? Dan betaal je bij ons slechts € 45,- per jaar. Voor motoren met een leeftijd tussen de 20 en 35 jaar oud, bieden wij de WA dekking aan voor € 60,- per jaar. Deze genoemde premies gelden voor een WA verzekering, waarbij je maximaal 5000 kilometer per jaar mag rijden. De premie is onder voorbehoud van wijzigingen en acceptatie door de verzekeraar.

Ontdek de voordelen en mogelijkheden van onze oldtimer motorverzekering en verzeker jouw waardevolle bezit tegen een betaalbare premie. Deze verzekering sluit je gemakkelijk online af, spreek je liever een medewerker: Bel me terug.

  Bereken Premie

Voorwaarden oldtimer motorverzekering

Onze oldtimer motorverzekering is geschikt voor alle merken en types motoren. Om in aanmerking te komen, moet je motor ouder zijn dan 20 jaar en voldoen aan enkele aanvullende eisen:

  1. Je hebt naast de motor een ander voertuig (bijvoorbeeld een auto) voor dagelijks gebruik.
  2. De motor wordt uitsluitend recreatief gebruikt.
  3. Het jaarlijkse kilometrage mag niet meer dan 7.500 kilometer bedragen.
  4. De bestuurder dient minimaal 18 jaar oud te zijn.
  5. Voor een beperkte of volledige cascodekking is een taxatierapport vereist.

Met onze oldtimer motorverzekering kun je met een gerust hart genieten van jouw waardevolle tweewieler. 

Dekking oldtimer motorverzekering

Voor de meeste motoren die wij verzekeren wordt er voor WA dekking gekozen. Als je motor waardevol is, raden we aan om te kiezen voor een WA+ volledig casco verzekering, waarbij de motor wordt verzekerd op basis van de taxatiewaarde. Voor deze dekking is een taxatierapport vereist. Met deze uitgebreide dekking ben je goed beschermd tegen risico’s zoals diefstal, brand en aanrijdingen voor je motor.

Naast de basisdekking (WA of WA+ Volledig Casco), bieden we optionele dekkingen aan die je kunt toevoegen aan je verzekering. Denk bijvoorbeeld aan verhaalsrechtsbijstand of een schadeverzekering voor opzittenden. Met de oldtimer motorverzekering van Veenstra & de Jong profiteer je van een vaste premie, waardoor je geen schadevrije jaren hoeft in te leveren voor deze speciale oldtimerdekking.

  • Al mogelijk voor motoren vanaf 20 jaar oud
  • Meteen dekking als je dat wilt: bel ons kantoor en wij regelen meteen dekking zodat je veilig op pad kan met de motor.
  • Recht op hulpverlening na een ongeval
  • Veenstra & de Jong is specialist in oldtimer verzekeringen, de medewerkers zijn goed bereikbaar en ze helpen je graag met een goed en eerlijk advies.

Informatie aanvragen oldtimer motorverzekering

Het afsluiten van onze oldtimer motorverzekering is snel en eenvoudig. Bij ons profiteer je van het gemak om de verzekering online aan te vragen, eventueel met telefonisch advies. Voor het afsluiten van de oldtimer motorverzekering heb je slechts enkele gegevens nodig, zoals het kenteken van de motor, de bijbehorende meldcode en de adresgegevens van de regelmatige bestuurder. Zo eenvoudig is het. Binnen 5 minuten is alles geregeld en ben je nog dezelfde dag verzekerd.

  Direct afsluiten

Wanneer is jouw motor een oldtimer?

Wist je dat je motor al een oldtimer kan zijn als die ouder is dan 20 jaar oud? Dat betekent dat je hem kunt verzekeren tegen een voordelig tarief met een oldtimer motorverzekering.

Waarom kiezen voor een oldtimer motorverzekering?

Lagere premie: Je betaalt een stuk minder dan voor een reguliere motorverzekering.
Geen kilometerbeperking: Je mag met je oldtimer motor onbeperkt kilometers rijden.
Uitgebreide dekking: Je kunt kiezen voor WA, WA + Beperkt Casco of Volledig Casco, zodat je motor optimaal verzekerd is.
Hulpverlening inbegrepen: Bij pech of een ongeval kun je rekenen op professionele hulpverlening.

Taxatie bij Volledig Casco

Kies je voor een Cascodekking, dan wil de verzekeraar graag de taxatiewaarde van je motor weten. Dit bedrag komt vervolgens op de polis te staan, waardoor je motor altijd voor de juiste waarde verzekerd is.

Wat kost de oldtimer motor verzekering?

De premie voor WA dekking begint vanaf € 45,- per jaar inclusief 21% assurantiebelasting. De premie is onder voorbehoud van acceptatie. Je kunt kiezen om de premie per maand of per jaar te betalen. Kies je voor maandelijkse betaling, dan ga je akkoord met automatische incasso. De premie voor volledig Casco wordt berekend over de taxatiewaarde van de oldtimer motor. Bereken hier jouw premie.

Moet ik mijn oldtimer motor laten taxeren?

Een oldtimer motor hoeft alleen getaxeerd te worden als je kiest voor casco dekking. Een taxatie is niet nodig voor alleen WA dekking.
Op het moment dat het taxatierapport wordt ingediend bij de verzekeraar, wordt de taxatiewaarde vermeld op de polis. Je hebt dan de garantie dat het verzekerd bedrag op de polis wordt uitbetaald bij schade, zoals diefstal en totaal verlies. Nadat je de motorverzekering hebt aangevraagd, krijg je een mailtje met het verzoek je motor zo spoedig mogelijk te laten taxeren. Een lijst van erkende taxateurs vind je hier. Meestal wordt het taxatierapport via de mail verstuurd door de taxateur, het gemakkelijkste is dan om dit rapport aan ons te mailen.

Waar vind ik de verzekeringskaart van de oldtimer motor?

De verzekeringskaart van de oldtimer motorverzekering kun je hier downloaden.

Mijn motor is nog geen 20 jaar oud, kan ik deze ook verzekeren?

Jazeker, we doen je graag een aanbod voor je motorverzekering. Bereken hier de premie motor jonger dan 20 jaar.

Kan ik mijn trike bij jullie verzekeren?

De trike verzekeren we ook op de motorverzekering. Over de trike verzekering lees je meer op onze website speciaal voor alle motoren.

Ik gebruik mijn motor voor werk, is deze oldtimerverzekering geschikt?

Nee, woon-werk verkeer is niet gedekt op een oldtimer motorverzekering. Gebruik je de motor dus vaker dan alleen in je vrije tijd, bijvoorbeeld voor dagelijkse ritten? Vraag dan de reguliere motorverzekering aan.

Hoeveel kilometers mag ik rijden met de oldtimer motor?

Bij de oldtimer motorverzekering heb je de keus uit 5.000 of 7.500 kilometers op jaarbasis. Rijd je weinig? Kies dan voor het laagste aantal kilometers, dit scheelt namelijk in de premie. Zo heb je altijd een scherpe premie bij een verzekering die bij jou wensen past.

Wanneer komt mijn motor in aanmerking voor belastingvrijstelling?

Is je motor 40 jaar of ouder? Als je motor 40 jaar of ouder is, ontvang je automatisch bericht van de Belastingdienst en kun je eindelijk genieten van belastingvrij rijden met je oldtimer motor. Het kwarttarief is nu nog van toepassing voor motoren ouder dan 35 jaar. Zodra de motor de leeftijd van 40 jaar bereikt, vervalt het kwarttarief en mag je het hele jaar door de weg op met je motor. Wil je meer weten over wegenbelasting en de overgangsregeling voor oldtimers? Lees dan verder.

Hoe oud moet ik zijn voor een oldtimer motor verzekering?

Bij ons kun je al vanaf 18 jaar een oldtimer motorverzekering aanvragen. Er is echter wel een voorwaarde: naast je oldtimer motor moet je ook een ander voertuig op jouw naam hebben voor dagelijks woon-werkverkeer, zoals een auto. Als je aan deze voorwaarde voldoet, kun je op 18-jarige leeftijd al bij ons terecht voor het afsluiten van een oldtimer motorverzekering.

Is mijn oldtimer motor ook buiten Nederland verzekerd?

Jazeker, bij ons ben je met de oldtimer motor verzekerd in alle landen conform de groene kaart.

de OldtimerVerzekering Oldtimer motorverzekering