Oldtimer Motorverzekering

Voordelen oldtimer motorverzekering

  • Voor motoren ouder dan 20 jaar
  • Goedkope premie vanaf *€ 39,-
  • Standaard ANWB Hulpverlening
  • Vaste, lage premie.

*WA premie is € 39,- voor een motor vanaf 35 jaar oud. Voor een motor tussen de 20 en 35 jaar betaal je € 52,- per jaar. Premie is op basis van max 5000 km per jaar en onder voorbehoud van wijzigingen, poliskosten zijn € 9,68. Jouw premie motor bereken je hier.

Dekking oldtimer motorverzekering

De meeste oldtimer motorverzekeringen worden voor WA dekking afgesloten. Wil je de motor zelf ook verzekerd hebben dan kies je aanvullend voor de uitgebreide Casco dekking. Je motor is dan goed verzekerd voor de taxatiewaarde. De premie is vast, dat betekent geen no-claim verrekening, ook niet na schade. Je weet dus precies waar je aan toe bent én je hebt een motorverzekering inclusief hulpverlening.

Wanneer is de motor een oldtimer?

Je motor kun je als oldtimer verzekeren als deze ouder is dan 20 jaar. Als je de motor uitgebreid (volledig Casco) wilt verzekeren dan wil de verzekeraar weten wat de motor waard is. De motor moet dan worden getaxeerd. De taxatiewaarde komt op de polis te staan, dat betekent dat de motor altijd voor het juiste bedrag verzekerd is. 

Wat kost de oldtimer motorverzekering?

De premie voor WA dekking is € 39,- per jaar voor motoren ouder dan 35 jaar. De WA premie is € 52,- voor motoren tussen de 20 en 35 jaar. Deze premie is inclusief assurantiebelasting. Bij polis afgifte wordt er eenmalig € 9,68 poliskosten in rekening gebracht. Je kunt kiezen om de premie per kwartaal of per maand te betalen. Wil je per maand betalen dan gaat de betaling per automatische incasso. Verzeker je de motor voor uitgebreide casco dekking dan is de premie hoger. De premie is afhankelijk van de taxatiewaarde van de oldtimer motor. De vermelde premies zijn onder voorbehoud van acceptatie en op basis van maximaal 5000 km per jaar. Voor een exacte premie, maak gebruik van de online berekeningstool: Bereken de premie.

Moet ik mijn oldtimer motor laten taxeren?

Je hoeft een oldtimer motor alleen te laten taxeren als je kiest voor Casco dekking. Wil je alleen WA dekking dan is dit niet nodig.
De erkende taxateur maakt een taxatierapport en stuurt dit vervolgens naar je toe. De taxatiewaarde van de motor wordt vermeld op de polis. Je hebt dan de garantie dat het verzekerd bedrag op de polis wordt uitbetaald bij diefstal en totaal verliesschade. Vraag je Casco dekking aan dan krijg je een mail met informatie over het aanvragen van een taxatie. Bekijk hier de taxateurs bij je in de buurt. De taxateur kan het rapport via de mail versturen, wel zo gemakkelijk, het rapport kun je dan aan ons doorsturen.

Is je motor nog geen 20 jaar oud? Bereken hieronder je premie.

de OldtimerVerzekering Oldtimer Motorverzekering