Oldtimer Motorverzekering

Heb jij een motor ouder dan 20 jaar? Dan is de oldtimer motorverzekering zeker iets voor jou.

 

Voordelen oldtimer motorverzekering

  • Goedkope premie vanaf vanaf € 31,30
  • Hulpverlening ANWB zit er standaard bij in
  • Vaste premie, er worden geen schadevrije jaren gevraagd.

Dekking oldtimer motorverzekering

Je hebt de keuze om de motor te verzekeren voor WA dekking of je kiest voor de uitgebreide WA + volledig Casco dekking. Je motor is dan extra goed verzekerd én je geniet van een lage premie. De premie is vast, dat betekent geen no-claim verrekening, ook niet na schade. Je weet dus precies waar je aan toe bent. Deze motorverzekering is inclusief recht op hulpverlening.

Wanneer is de motor een oldtimer?

Je motor kun je als oldtimer verzekeren als deze ouder is dan 20 jaar oud. Als je de motor uitgebreid (volledig Casco) wilt verzekeren dan wil de maatschappij graag weten wat de taxatiewaarde is van de motor. De motor wordt dan getaxeerd. De taxatiewaarde komt dan op de polis te staan, dat betekent dat de motor altijd voor het juiste bedrag verzekerd is. 

Wat kost de oldtimer motorverzekering?

De premie voor WA dekking is vanaf € 31,30 per jaar exclusief 21% assurantiebelasting voordelig te noemen. De premie is onder voorbehoud van acceptatie. Je kunt kiezen om de premie per kwartaal of per maand te betalen. Wil je per maand betalen dan zal er gevraagd worden of je akkoord gaat met automatische incasso. De premie voor volledig Casco wordt berekend over de taxatiewaarde van de oldtimer motor. Bereken hier jouw premie.

Moet ik mijn oldtimer motor laten taxeren?

Je hoeft een oldtimer motor alleen te laten taxeren als je kiest voor Casco dekking. Wil je alleen WA dekking dan is dit niet nodig.
De taxateur stuurt vervolgens het taxatierapport naar jou en soms ons op. De taxatiewaarde van de motor wordt dan vermeld op de polis. Je hebt dan de garantie dat het verzekerd bedrag op de polis wordt uitbetaald bij schade, zoals diefstal en totaal verlies. Nadat je de motorverzekering hebt aangevraagd, krijg je een mailtje met het verzoek je motor zo spoedig mogelijk te laten taxeren. Een lijst van erkende taxateurs vind je hier. Meestal wordt het taxatierapport via de mail verstuurd door de taxateur, het gemakkelijkste is dan om dit rapport aan ons te mailen.

 

de OldtimerVerzekering Oldtimer Motorverzekering