Oldtimer motorverzekering

Heb jij een oldtimer motor? Bij ons ben je aan het juiste adres als je van oude motoren houdt. Wij bieden een voordelige oldtimer motorverzekering aan vanaf € 42,- per jaar. Dit is dé verzekering voor oude motoren. Je kunt je motor al als oldtimer verzekeren zodra deze 20 jaar of ouder is. Veenstra & de Jong Assurantiën is specialist in oldtimerverzekeringen, de medewerkers informeren je goed en we houden van eerlijk advies.

Kosten oldtimer motorverzekering

De oldtimer motorverzekering heeft een vaste, lage premie. Is je oldtimer motor ouder dan 35 jaar? Dan betaal je bij ons maar € 42,- per jaar. Heb je een motor met een leeftijd tussen de 20 en 35 jaar oud, dan betaal je voor de WA dekking € 56,- per jaar. De genoemde kosten gelden voor een WA verzekering en je mag dan maximaal 5000 kilometers per jaar rijden. De kosten zijn onder voorbehoud van wijzigingen en acceptatie van de verzekeraar.

De verzekering voor jouw oldtimer motor sluit je gemakkelijk online af, spreek je liever een medewerker, dit kan natuurlijk ook: Bel me terug.

  Bereken Premie

Voorwaarden oldtimer motorverzekering

Onze oldtimer motorverzekering is geschikt voor alle merken & types motoren.

Een belangrijke voorwaarde voor de oldtimer motor verzekering is dat je motor ouder moet zijn dan 20 jaar, naast deze voorwaarde gelden nog de volgende aanvullende eisen:

  • Je hebt naast de motor, een ander voertuig (bijvoorbeeld een auto) voor dagelijks gebruik
  • Je gebruikt de motor puur recreatief
  • Je rijdt niet meer dan 7.500 kilometer per jaar met de motor
  • De minimumleeftijd van de bestuurder is 18 jaar
  • Bij een beperkt of een volledig casco dekking is een taxatierapport verplicht

Dekking oldtimer motorverzekering

De meeste motoren die wij verzekeren worden WA verzekerd. Is je motor waardevol dan is het beter om de motor WA + volledig casco te verzekeren. De motor wordt dan verzekerd op basis van de taxatiewaarde. Voor deze dekking heb je een taxatierapport nodig. Risico’s zoals diefstal en brand en aanrijding heb je dan prima afgedekt voor je motor.

Naast de basisdekking, (WA of WA + Volledig Casco) heb je aanvullende dekkingen die je kunt kiezen om mee te verzekeren. Zo kun je verhaalsrechtsbijstand meeverzekeren of een schade verzekering voor opzittende. Bij de oldtimer motorverzekering is er sprake van een vaste premie, je hoeft dus geen schadevrije jaren op te offeren voor deze oldtimerverzekering motor.

Kenmerken oldtimer motorverzekering Veenstra & de Jong

  • Al mogelijk voor motoren vanaf 20 jaar oud
  • Meteen dekking als je dat wilt: bel ons kantoor (ook op zaterdag zijn wij bereikbaar tot 16:00 uur) en wij regelen meteen dekking zodat je veilig op pad kan met de motor.
  • Recht op hulpverlening na een ongeval
  • Bij Veenstra & De Jong zijn we specialist in oldtimer verzekeringen, je kunt ons altijd bellen voor een goed en eerlijk advies.

Informatie aanvragen oldtimer motorverzekering

Het afsluiten van onze oldtimer motorverzekering gaat snel en gemakkelijk. Je hebt bij ons het gemak om de verzekering online aan te vragen met eventueel telefonisch advies. Gegevens die je nodig hebt voor het afsluiten van de oldtimer motorverzekering is het kenteken van de motor, de bijbehorende meldcode, de gewenste dekking, het aantal kilometers dat je op jaarbasis wilt rijden met de motor en de adresgegevens van de regelmatige bestuurder. Zo simpel is het. Binnen 5 minuten geregeld en je bent dezelfde dag al verzekerd.

  Direct afsluiten

Wanneer is de motor een oldtimer?

Je motor kun je als oldtimer verzekeren als deze ouder is dan 20 jaar oud. Als je de motor uitgebreid (volledig Casco) wilt verzekeren dan wil de maatschappij graag weten wat de taxatiewaarde is van de motor. De motor wordt dan getaxeerd. De taxatiewaarde komt vervolgens op de polis te staan, dat betekent dat de motor altijd voor het juiste bedrag verzekerd is. Deze verzekering is inclusief hulpverlening.

Wat kost de oldtimer motor verzekering?

De premie voor WA dekking is vanaf € 42,- per jaar inclusief 21% assurantiebelasting voordelig te noemen. De premie is onder voorbehoud van acceptatie. Je kunt kiezen om de premie per maand of per jaar te betalen. Wil je per maand betalen dan zal er gevraagd worden of je akkoord gaat met automatische incasso. De premie voor volledig Casco wordt berekend over de taxatiewaarde van de oldtimer motor. Bereken hier jouw premie.

Moet ik mijn oldtimer motor laten taxeren?

Een oldtimer motor hoeft alleen getaxeerd te worden als je casco dekking wilt. Kies je voor WA dekking dan is dit niet nodig.
Op het moment dat het taxatierapport wordt ingediend bij de verzekeraar, wordt de taxatiewaarde vermeld op de polis. Je hebt dan de garantie dat het verzekerd bedrag op de polis wordt uitbetaald bij schade, zoals diefstal en totaal verlies. Nadat je de motorverzekering hebt aangevraagd, krijg je een mailtje met het verzoek je motor zo spoedig mogelijk te laten taxeren. Een lijst van erkende taxateurs vind je hier. Meestal wordt het taxatierapport via de mail verstuurd door de taxateur, het gemakkelijkste is dan om dit rapport aan ons te mailen.

Waar vind ik de verzekeringskaart van de oldtimer motor?

De verzekeringskaart van de oldtimer motorverzekering kun je hier downloaden.

Mijn motor is nog geen 20 jaar oud, kan ik deze ook verzekeren?

Jazeker, we doen je graag een aanbod voor je motorverzekering. Bereken hier de premie motor jonger dan 20 jaar.

Kan ik mijn trike bij jullie verzekeren?

De trike verzekeren we ook op de motorverzekering. Over de trike verzekering lees je meer op onze website.

Ik gebruik mijn oude motor om naar mijn werk te rijden, kan ik deze verzekering dan ook afsluiten?

Nee, voor woon-werk verkeer kun je geen oldtimer motorverzekering afsluiten. Gebruik je de motor dus vaker dan alleen in je vrije tijd, bijvoorbeeld voor dagelijkse ritten? Sluit dan de reguliere motorverzekering af.

Hoeveel kilometers mag ik rijden met de oldtimer motor?

Bij de oldtimer motorverzekering heb je de keus uit 5.000 of 7.500 kilometers op jaarbasis. Rijd je weinig? Kies dan voor het laagste aantal kilometers, dit scheelt namelijk in de premie. Zo heb je altijd een scherpe premie bij een verzekering die bij jou wensen past.

Wanneer is mijn motor belastingvrij?

Is je motor 40 jaar of ouder? Je krijgt automatisch bericht van de Belastingdienst en dan is het eindelijk zo ver, je oldtimer motor is belastingvrij. Het kwarttarief is nu nog van toepassing voor motoren ouder dan 35 jaar. Het kwarttarief is als de motor 40 jaar wordt niet meer van toepassing en je mag dan ook het gehele jaar door de weg op met je motor. Lees meer over wegenbelasting en de overgangsregeling voor oldtimers.

Hoe oud moet ik zijn voor een oldtimer motor verzekering?

Bij ons ben je al vanaf 18 jaar verzekerd op de oldtimer motorverzekering. De voorwaarde voor deze oldtimerverzekering is dat je naast je oldtimer motor, ook nog een ander voertuig op naam hebt voor dagelijks woon-werkverkeer. Denk aan bijvoorbeeld een auto. Is dit het geval? Dan kan je vanaf 18 jaar al een oldtimer motorverzekering bij ons afsluiten.

Mag ik met mijn oldtimer motor ook buiten Nederland rijden?

Jazeker, bij ons ben je met de oldtimer motor verzekerd in alle landen conform de groene kaart.

de OldtimerVerzekering Oldtimer motorverzekering