Oldtimer schorsen

Oldtimer schorsen voor meerdere jaren mogelijk

Vanaf begin dit jaar is het mogelijk om een auto of oldtimer voor een langere periode dan één jaar te schorsen. Je kunt een oldtimer nu zelfs 2 of 3 jaar schorsen. De schorsing hoeft niet meer ieder jaar verlengd te worden. De wegenbelasting stopt automatisch, de verzekering moet je wel zelf opzeggen.

Dit is zeker handig voor als je bijvoorbeeld een oldtimer aanschaft met de bedoeling de auto te restaureren. Een restauratie duurt soms jaren en dan heb je het meteen goed geregeld. Je kunt bij de RDW het kenteken van de oldtimer laten schorsen. Tijdens een schorsing hoef je geen wegenbelasting te betalen en hoeft de oldtimer geen geldige APK te hebben. Tevens heb je geen verzekeringsplicht. Het mag duidelijk zijn dat de oldtimer dan ook beslist niet de weg op mag. De oldtimerverzekering kan tijdelijk stopgezet worden of door blijven lopen. In het laatste geval zal de oldtimer aan het begin van de restauratie getaxeerd moeten worden, de oldtimer kan dan voor brand/diefstal verzekerd worden.

Als je kiest voor een langere schorsingsperiode bespaar je geld en moeite. De jaarlijkse kosten voor het schorsen blijven gelijk of je nu kiest voor één jaar schorsing of dat je de oldtimer voor twee of drie jaar schorst.