Oldtimer taxeren

Wanneer laat je een oldtimer taxeren

Je wilt je oldtimer of youngtimer goed verzekeren en dan hoor je dat je de oldtimer of youngtimer moet laten taxeren, op deze pagina leggen we uit waarom een oldtimer taxeren, uitgevoerd door een erkende taxateur, nodig is.

Lijst Fehac Taxateurs

Met een taxatierapport wordt de waarde van je voertuig vastgelegd. In het rapport staan alle kenmerken van je voertuig, bijzonderheden en/of aanpassingen die zijn uitgevoerd. Maar het zegt ook zeker iets over de staat en marktwaarde van het voertuig en/of de gedane investeringen.

Taxatierapport oldtimer, hoe lang is deze geldig?

De taxatierapporten kennen een geldigheidsduur van 3 jaar. Gedurende deze periode heb je de zekerheid van de waarde zoals deze in het rapport staat. Zijn er verbeteringen aangebracht in deze periode, dan is het slim je rapport tussentijds te laten her- beoordelen door de taxateur. Ook wanneer je ziet dat de waarde van vergelijkbare oldtimers sneller stijgt dan normaal.

Uitgebreid verzekeren? Taxeren is dan verplicht!

Je moet er niet aan denken dat je door diefstal of brand je geliefde voertuig beschadigt of kwijt raakt. Het taxatierapport geeft in dit geval zekerheid en voorkomt onnodige discussie. De door de taxateur vastgestelde waarde geeft een garantie op het uit te keren schadebedrag wanneer je beperkt- of volledig casco (allrisk) bent verzekerd. Bij het aangaan van de verzekering mag het taxatierapport niet ouder zijn dan 6 maanden.

Taxeren om fiscale redenen?

Steeds meer ondernemers leasen een oldtimer of youngtimer. Bij een voertuig ouder van 15 jaar betaal je immers geen bijtelling over de nieuwwaarde, maar over de waarde van de auto in het economische verkeer (35%). Deze waarde kun je bepalen door de auto te laten taxeren.

Alleen WA verzekerd?

Heb je je voertuig alleen WA verzekerd? Ook dan is het slim om je oldtimer te laten taxeren.

Heb je een schade door toedoen van een ander, dan moet de verzekeraar van de tegenpartij zich bij het uitkeren van de schade baseren op het taxatierapport. Is er geen taxatierapport dan zal een schade expert de dagwaarde van het voertuig vaststellen. Deze taxatiewaarde zal altijd een stuk hoger liggen dan de dagwaarde die, gezien de leeftijd van onze voertuigen, vaak nihil is.

Naast een oldtimer taxeren is een taxatie ook voor:

Omdat niet alleen oldtimers en of youngtimer auto’s voor taxatie in aanmerking komen, maar ook: Fehac

  • Klassiekers
  • Motorfietsen
  • Kampeerauto’s
  • Vrachtauto’s
  • Custom cars
  • Oldtimer bromfietsen

Hoe vraag je een taxatierapport aan?

  • Selecteer de taxateur bij jouw in de buurt, kijk op de website van de Fehac.
  • Vraag desgewenst een offerte op en maak een afspraak met de taxateur.

 

de OldtimerVerzekering Oldtimer taxeren