Oldtimer verzekering regels

Wat zijn de regels voor een oldtimer verzekering?

Het kan lastig zijn om te bepalen of je de juiste verzekering voor je oldtimer hebt. Op deze website kun je jouw oldtimer verzekeren, maar hoe weet je zeker dat je de juiste keuze maakt?

De oldtimerverzekeringen die je op deze website vindt, zijn speciaal ontworpen voor echte liefhebbers van oldtimers. Hierdoor kunnen we niet alleen een aantrekkelijke premie aanbieden, maar ook maatwerk leveren dat aansluit bij jouw specifieke behoeften. We verzorgen oldtimerverzekeringen door heel Nederland.

Maar wat wordt er eigenlijk verstaan onder een oldtimer?

Een oldtimer wordt gedefinieerd als een auto die ouder is dan 40 jaar. Daarentegen wordt een klassieke auto tussen de 25 en 40 jaar oud een youngtimer genoemd. De premie voor een youngtimer is iets hoger dan die voor een oldtimer, maar nog steeds ongeveer 60% lager dan de premie voor een reguliere autoverzekering. Daarnaast zijn er ook specifieke oldtimerverzekeringen beschikbaar, zoals een verzekering voor cabriolet of Porsche auto’s.

Op deze manier helpen we je graag bij het vinden van de juiste verzekering voor jouw oldtimer, zodat je met een gerust hart kunt genieten van je geliefde klassieke voertuig. De verzekeraar heeft echter wel een aantal regels opgesteld voor deze voordelige autoverzekering.

Premie oldtimer

Oldtimer verzekering regels

  • Je bezit, naast de oldtimer, een auto die je gebruikt voor werk of bijv. boodschappen
  • De oldtimer gebruik je alleen voor hobby en vrije tijd
  • Bestuurder is een ervaren rijder (30 jaar of ouder)
  • De oldtimer staat in een garage/afgesloten ruimte
  • De auto staat vermeld in de catalogus “Onschatbare klassieker”

Kun je niet aan deze regels voldoen dan wil dat nog niet zeggen dat een oldtimerverzekering onmogelijk is, doe in dat geval de Oldtimer Check. Je ziet dan in een paar stappen welke oldtimer verzekering het beste is in jouw situatie of bel ons even, onze medewerkers weten meteen welke oldtimer verzekering voor jou het beste is.

Deze oldtimerverzekering is een initiatief van Veenstra & De Jong Assurantiën. Wij zijn gespecialiseerd in oldtimer verzekeringen, we kunnen je dan ook snel helpen met vragen of het afsluiten van de beste verzekering. Heb je het kenteken van de oldtimer bij de hand? We kunnen je dan het snelste helpen.

Wij houden van duidelijke communicatie en een eerlijk verhaal. Op deze website staat daarom een kort en bondige uitleg aan welke voorwaarden je oldtimer moet voldoen om deze voordelige verzekering aan te vragen. Kijk ook bij de meest gestelde vragen. Of lees de reviews van andere oldtimerliefhebbers. Ervaar de voordelen en sluit je oldtimer verzekering online af of bel ons voor advies of informatie.

Misschien ook interessant:

Tips oldtimer kopen
Oldtimerregeling 2023

 

de OldtimerVerzekering Oldtimer verzekering regels