Oldtimer verzekering dagelijks gebruik

Je bezit een oldtimer en deze oldtimer auto wil je gebruiken voor dagelijks gebruik. Je zoekt een autoverzekering en je komt de oldtimer verzekering tegen. Een oldtimerverzekering is de goedkoopste manier om een auto te verzekeren.

Helaas is het bijna nooit mogelijk om een oldtimer voor dagelijks gebruik te verzekeren in het goedkope oldtimertarief. Verzekeraars die zich hebben aangesloten bij de FEHAC kunnen niet een oldtimer verzekering dagelijks gebruik aanbieden.

Waarom geen oldtimerverzekering dagelijks gebruik mogelijk?

De FEHAC heeft richtlijnen gemaakt waar een oldtimerverzekering aan moet voldoen. Oldtimerverzekeringen zijn bedoeld voor klassiekers die alleen hobbymatig en/of recreatief worden gebruikt. De klassieker mag dan niet als dagelijks vervoersmiddel worden gebruikt. Verzekeraars die oldtimerverzekeringen aanprijzen voor dagelijks gebruik zijn meestal gewone autoverzekeringen. Als je een oldtimer dagelijks gebruikt, hoort daar ook een hogere premie bij. Zo is het risico op schade hoger. Dit zou bestuurders van klassieke auto’s benadelen.

Beperkingen oldtimer verzekering

In de voorwaarden van de oldtimer verzekering staat dat een oldtimer maximaal een aangegeven aantal kilometers per jaar mag rijden. Bij  de OldtimerVerzekering is dat 8000 kilometers. Rijd je niet meer dan 5000 kilometers per jaar dan krijg je korting op de premie. Daarnaast verplichten sommige verzekeraars dat de auto voor dagelijks gebruik ook bij hun is verzekerd. Een autoverzekering levert nu eenmaal meer op dan een oldtimerverzekering. Bij ons heb je deze verplichting niet. Wil je alleen een oldtimer verzekering afsluiten, dan kan dat bij ons.

Oldtimerverzekering dagelijks gebruik? Vergelijk het hele pakket

Het is van belang om bij het vergelijken van verzekeringen het totale pakket te bekijken. Er zijn klassiekerverzekeringen die goedkoper lijken maar door de voorwaarde dat de andere auto ook bij dezelfde partij verzekerd moet worden, is de totale premie hoger. Om zeker te weten is het verstandig om beide opties te bekijken, vaak kan het lonen om het hele auto- en woonpakket onder de loep te nemen, hiervoor maak je een online afspraak. Doe dit zeker om de 2 á 3 jaar. Dan zijn alle verzekeringen weer actueel en weet je dat je goed zit.

Vraag bij twijfels altijd om een offerte autoverzekering, stel dat de auto voor dagelijks gebruik wel voordeliger te verzekeren is dan is het een goede deal. Een offerte aanvragen is gratis en vrijblijvend. En vraag ook naar de SVI, dit is een belangrijke aanvullende dekking.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

de OldtimerVerzekering Oldtimer verzekering dagelijks gebruik