Oldtimerverzekering dagelijks gebruik

Je bezit een oldtimer en deze oldtimer wil je gebruiken voor dagelijks gebruik. Je zoekt een autoverzekering en het voordeligste is om een oldtimerverzekering aan te vragen.

In bijna alle gevallen is het niet mogelijk om een oldtimer voor dagelijks gebruik te verzekeren in het goedkope oldtimertarief. Bij verzekeraars, die zich hebben aangesloten bij de FEHAC is het niet mogelijk om een oldtimerverzekering voor dagelijks gebruik af te sluiten.

Waarom geen oldtimerverzekering dagelijks gebruik mogelijk?

De FEHAC heeft richtlijnen gemaakt waar een oldtimerverzekering aan moet voldoen. Oldtimerverzekeringen zijn bedoeld voor klassiekers die alleen hobbymatig en/of recreatief worden gebruikt. De klassieker mag dan niet als dagelijks vervoersmiddel worden gebruikt. De oldtimerverzekeringen voor dagelijks gebruik zijn meestal standaard personenauto verzekeringen. Als je een oldtimer dagelijks gebruikt is het schade risico hoger en daarmee ook de premie van de verzekering.

Beperkingen oldtimer verzekering

In de voorwaarden van de oldtimer verzekering staat dat een oldtimer maximaal een aangegeven aantal kilometers per jaar mag rijden. Bij  de OldtimerVerzekering is dat 8000 kilometers. Rijd je niet meer dan 5000 kilometers per jaar dan krijg je korting op de premie. Daarnaast verplichten sommige verzekeraars dat de auto voor dagelijks gebruik ook bij hun is verzekerd. Dit is slim omdat een autoverzekering meer oplevert voor de tussenpersoon. Wij hebben deze verplichting niet. Wil je alleen een oldtimer verzekering afsluiten, dan kan dat bij ons.

Oldtimerverzekering dagelijks gebruik? Vergelijk het hele pakket

Het is van belang om bij het vergelijken het totale pakket te bekijken. Er zijn klassiekerverzekeringen die goedkoper lijken maar door de voorwaarde dat de andere auto ook bij dezelfde partij verzekerd moet worden, is de totale premie hoger.

Vraag altijd wel om een offerte autoverzekering, stel dat de auto voor dagelijks gebruik wel voordeliger te verzekeren is dan is het een goede deal. Een offerte aanvragen is gratis en vrijblijvend. En vraag ook naar de SVI, dit is een belangrijke aanvullende dekking.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

de OldtimerVerzekering Oldtimerverzekering dagelijks gebruik