Oldtimerverzekering auto

Auto oldtimerverzekering vergelijken:

Veenstra & de Jong begrijpt wat een oldtimerliefhebber wil. Je zorgt goed voor je oldtimer en dat wordt beloond door een lage premie. Als je op zoek bent naar een goede oldtimerverzekering waar je niet teveel voor betaalt dan kun je zeker bij ons terecht. Wij zorgen ervoor dat je meteen de goedkoopste oldtimerverzekering hebt. Daar hoef je niks extra’s voor te doen.

Premie vergelijken

Korting op oldtimerverzekering

Kortingen die andere verzekeraars geven, zoals clubkorting hebben wij al verwerkt in de premie. Wij bieden complete oldtimer verzekeringen aan met uitgebreide voorwaarden tegen een lage premie. Hierboven kun je de premie bereken en de oldtimerverzekering vergelijken. Overstappen is gemakkelijk en we helpen je hier graag bij, we sturen de opzegging naar je huidige verzekeraar. Onze verzekering gaat niet eerder in dan de vorige is stopgezet. Sluit de oldtimer verzekering auto vandaag nog af en begin met besparen want jouw oldtimer is bij ons in goede handen.

Soorten oldtimerverzekeringen

Er zijn verschillende oldtimerverzekeringen voor je auto. Het hangt af van de leeftijd van de auto in welke categorie je oldtimer past, dit heeft direct gevolg voor de premiebetaling en of je  (nog) wegenbelasting moet betalen voor de oldtimer.

Specifieke oldtimerverzekeringen Veenstra & de Jong:

De specifieke oldtimerverzekeringen zijn unieke verzekeringen waar Veenstra & de Jong speciale afspraken mocht maken met verzekeraars. Zo krijgt de BMW rijder extra korting. De Porsche rijder heeft een uitgebreidere dekking, de legervoertuig bestuurder heeft een lagere premie en de terreinauto is ook verzekerd bij het 4×4 rijden buiten de openbare weg rijden.

Oldtimerverzekering met advies

Als je zelf de oldtimerverzekering online regelt dan vraag je de verzekering aan zonder advies. Wil je liever wel advies en een persoonlijk voorstel in de mail dan kan dat ook bij ons. Wij kijken bij het offerteverzoek welke oldtimer verzekering het beste bij de oldtimer past. Wij hebben meerdere mogelijkheden bij verschillende oldtimerverzekeraars. Vraag een offerte aan, je krijgt dan snel de best mogelijke aanbieding via de mail, deze offerte is gratis en geheel vrijblijvend. Bellen of mailen kan natuurlijk ook. We zijn op zaterdag op dit moment alleen online te bereiken.

Verzekeraars oldtimerverzekeringen:

Naast onze eigen oldtimer verzekering brengen wij ook oldtimerverzekeringen onder bij:

Wil je de tarieven van onze eigen oldtimerverzekering bekijken: bekijk de premietabel

Dekking oldtimer auto

De auto wordt standaard verzekerd voor WA dekking. Daarnaast is de dekking uit te breiden met aanvullende dekkingen. Het is ook mogelijk om een auto te verzekeren voor Beperkt Casco, zonder WA dekking, deze optie wordt dikwijls gekozen als de auto gerestaureerd wordt. Vraag in dat geval altijd een offerte aan, we kunnen je dan meteen tips geven waar je op moet letten. Heb je nog geen kenteken van de oldtimer omdat je de auto bijvoorbeeld hebt geïmporteerd? Informeer dan naar de verzekeringsmogelijkheden voor een eendagskenteken.

Als je een oldtimer auto gebruikt voor dagelijkse ritten of rijd je meer dan 8000 kilometers per jaar, bekijk dan onze premie voor de autoverzekering. Als je de premie voor je dagelijkse auto berekent dan krijg je een vergelijk van de autoverzekeringen die het goedkoopste zijn en de beste voorwaarden hebben. Tip: Doe eens een verzekeringscheck, dan weet je of je nog goed zit met je verzekeringen.

Meteen dekking aanvragen

Welke dekking heb ik nodig voor mijn auto?

Een oldtimer auto wordt dikwijls alleen WA verzekerd. Als je een oldtimer vergelijkt met een personenauto dan valt meteen op dat een oldtimer alleen in de vrije tijd wordt gebruikt. Terwijl een personenauto vaak elke dag op de weg komt. Daarnaast is de dagwaarde van een auto voor dagelijks gebruik in het algemeen hoger dan voor een klassieker. Als er een oldtimer bij ons wordt aangemeld waarvan wij denken dat deze een behoorlijke taxatiewaarde heeft dan vragen we of de eigenaar van de oldtimer de auto ook uitgebreider wil verzekeren. Er bestaat altijd een risico op brand of aanrijdingsschade. Het blijft echter een persoonlijke keus welke dekking jij nodig vindt voor de oldtimerverzekering.

Wat houdt de zomertijdkorting in op de oldtimerverzekering?

Rijd je alleen in de zomermaanden met je oldtimer? Kies dan voor onze zomertijdkorting. Je krijgt dan 25% korting op de gehele premie. Je bent dan niet verzekerd voor het rij-risico in de wintermaanden. De maanden waarin je dan niet mag rijden met de oldtimer is de periode van eind oktober tot eind maart. De periode wordt gelijk gesteld als de periode dat de klok achteruit gaat.

Mijn auto rijdt op LPG, hebben jullie dan ook mogelijkheden?

Ja, naast auto’s die rijden op benzine, hebben wij ook mogelijkheden om auto’s te verzekeren die rijden op LPG of diesel. Benieuwd wat de premie wordt als je oldtimer op een van deze brandstoffen rijdt? Vraag dan vrijblijvend een offerte aan.

In welke landen heb ik dekking met mijn oldtimer?

Met onze oldtimerverzekering heb je verzekeringsdekking in geheel Europa. Je kunt hiervoor de landen op de groene kaart aanhouden.

Heb ik ook recht op pechhulp bij de oldtimerverzekering?

Ja, bij ons is pechhulp in Nederland standaard meeverzekerd. Dit is buiten de woonplaats. Je kan er ook voor kiezen om pechhulp in geheel Europa mee te verzekeren. De kosten hiervoor zijn €15,- per jaar.

Ben ik ook verzekerd als ik offroad rijd met mijn oldtimer?

Nee, op de oldtimer autoverzekering is offroad en/of terrein rijden niet verzekerd. Doe je dit wel met je oldtimer? Vraag dan snel en gemakkelijk onze 4×4 autoverzekering aan. Dat is de passende verzekering bij dit gebruik van de auto.

Kan ik meteen rijden met mijn oldtimer?

Heb je meteen dekking nodig voor je oldtimer? Vul dan het aanvraagformulier in via onze website en bel ons. Wij controleren dan nog een aantal gegevens en kunnen je dan meteen telefonisch toezeggen of je voorlopige dekking hebt of niet. Bij het aanvragen van de verzekering ontvang je altijd binnen 24 uur van ons bericht of de aanvraag akkoord is.

Ik heb mijn oldtimer verkocht, kan ik dan de verzekering opzeggen?

Heb je de oldtimer verkocht? Dan kunnen wij de verzekering voor je per verkoopdatum opzeggen. Mail ons je vrijwaringsbewijs, dan zeggen wij de verzekering meteen voor je op en ontvang je per mail ook een bevestiging van de opzegging van ons. Liever het vrijwaringsbewijs via whatsapp sturen? Ook dat is mogelijk!

Ik ben 18 jaar oud, kan ik dan ook een oldtimer verzekering afsluiten?

De meeste verzekeraars hanteren de minimale leeftijd van 30 jaar. ASR biedt echter ook al oldtimerverzekeringen aan voor bestuurders vanaf 18 jaar. Eis is dat je nog een andere auto op naam hebt en dat de oldtimer minimaal 30 jaar oud is. Benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen? Vraag dan vrijblijvend een offerte op.

Bouw ik schadevrije jaren op met de oldtimerverzekering?

Nee, de oldtimerverzekering is een verzekering zonder schadevrije jaren. Je hoeft geen schadevrije jaren op te geven en deze worden ook niet opgebouwd. De verzekering heeft een vaste premie die berekend wordt over het soort voertuig, het bouwjaar en de eventuele getaxeerde waarde.

Hoeveel kilometers mag ik rijden met de oldtimer?

Bij de oldtimer autoverzekering heb je de keus uit 5.000 of 7.500 kilometers op jaarbasis. Rijd je weinig? Kies dan voor het laagste aantal kilometers, dit scheelt namelijk in de premie. Zo heb je altijd een scherpe premie bij een verzekering die bij jou wensen past.

Kan ik mijn enige auto als oldtimer verzekeren?

Het is mogelijk om zonder het bezit van een 1e auto een hobbyauto als oldtimer te verzekeren. Er zijn wel een aantal voorwaarden voor deze unieke oldtimerverzekering.

de OldtimerVerzekering Oldtimerverzekering auto