Oldtimer Verzekeren

Verzeker jouw oldtimer bij Veenstra & de Jong, onze specialisme:

Voorwaarden oldtimer verzekeren

Wanneer is jouw oldtimer geschikt voor de oldtimerverzekering? Hieronder zie je criteria voor de oldtimerverzekering. Naast het online regelen van je verzekering, kun je ons ook bellen tussen 9:00 en 17:30 uur. We bieden persoonlijke aandacht en staan altijd voor je klaar met advies en ondersteuning.

 • De oldtimer is je 2e auto / motor of bromfiets
 • Je dient in het bezit zijn van een andere voertuig voor dagelijks gebruik
 • De bestuurder is minimaal 25 jaar
 • Het jaarlijkse aantal gereden kilometers mag doorgaans niet meer dan 8.000 bedragen
 • Bij Beperkt of Volledig Casco dekking is de taxatiewaarde minstens € 4.000,-
 • De oldtimer mag niet gebruikt worden voor werk, wedstrijden of verhuur
 • Houdt er rekening mee dat bepaalde automerken zijn uitgesloten.

Heb je een voertuig dat nog niet oud genoeg is om als oldtimer te worden beschouwd, maar wel als een semi-oldtimer? Dan is de youngtimer verzekering wellicht iets voor jou. Hoewel de youngtimer verzekering iets duurder is dan een oldtimerverzekering, is het nog steeds een stuk voordeliger dan een reguliere autoverzekering. Met deze speciale verzekering kun je dus genieten van een uitstekende dekking zonder de hoge kosten van een standaard autoverzekering

Wat is nodig voor een oldtimer verzekering?

Het afsluiten van een oldtimer verzekering kan eenvoudig en snel. Zeker als je het online doet. Wanneer je kiest voor het online afsluiten van een oldtimer verzekering hoef je alleen maar het kenteken, aantal kilometers, meldcode, gewenste dekking en je adresgegevens door te geven. Zo simpel is het. Binnen 5 minuten geregeld en je bent dezelfde dag al verzekerd.

Bereken Premie

Voordelen oldtimer verzekeren bij Veenstra & de Jong 

 • Bij Veenstra & de Jong Assurantiën hanteren we een andere aanpak dan veel andere assurantiekantoren. Bij ons kun je een oldtimerverzekering aanvragen zonder de verplichting om ook andere verzekeringen bij ons af te sluiten. Jouw keuze, jouw vrijheid.
 • Bij Veenstra & de Jong zijn we specialist in oldtimer verzekeringen, je kunt ons altijd bellen voor een eerlijk advies.
 • Ruim 28.500 klanten gingen je voor!
 • Heb je een cabrio of een auto die je niet in de wintertijd gebruikt? Profiteer dan van de zomertijdkorting. Je ontvangt dan 25% korting op de gehele premie.
 • Je kunt vertrouwen op een prima hulpverlening en een efficiënte schadeafwikkeling, mocht er wat mis gaan.
 • Heb je een oldtimer gekocht en wil je meteen rijden, bel ons, je ontvangt direct dekking voor je oldtimer en je kunt meteen rijden.

Je kunt terecht bij ons voor alle verzekeringen, maar alleen als jij dat zelf wilt. Wij maken graag een offerte voor je woonpakket of een autoverzekering. Dit vinden wij plezierig werken.

Welke oldtimer kan ik bij jullie verzekeren?

Bij ons kan je terecht om je oldtimer auto, motor, tractor en bromfiets te verzekeren.

Zijn jullie zaterdag ook bereikbaar?

Heb je een oldtimer gekocht en wil je meteen rijden, vul het aanvraagformulier oldtimerverzekering auto in. In de meeste gevallen is er meteen dekking. Is de oldtimerverzekering niet naar wens dan kun je binnen 14 dagen de aanvraag kosteloos annuleren.

Heb ik een taxatierapport nodig?

Als je de oldtimer alleen WA wilt verzekeren dan heb je geen taxatierapport nodig. Wil je een uitgebreidere dekking, zoals beperkt Casco of volledig Casco, dan zal het voertuig getaxeerd moeten worden. Meer weten over taxeren.

Mijn oldtimer is ouder dan 40 jaar

Is een auto ouder dan 40 jaar dan hoef je geen wegenbelasting meer te betalen. In sommige gevallen valt de oldtimer in de overgangsregeling wegenbelasting oldtimers.

Waar kan ik de voorwaarden vinden van de oldtimer?

De voorwaarden vind je online op onze website.

Welke bedenktijd geldt voor de oldtimerverzekering?

Nadat je de verzekering hebt aangevraagd, heb je 14 dagen wettelijke bedenktijd. Binnen deze periode kan je zonder opgaaf van reden de verzekering kosteloos annuleren. Wil je de recent aangevraagde verzekering annuleren? Mail of bel ons dan, wij maken het voor je in orde.

Waar vind ik de meldcode van mijn oldtimer?

Bij het aanvragen van de verzekering heb je de meldcode nodig. De meldcode zijn de laatste 4 cijfers van het chassisnummer. De meldcode vind je ook terug op het kentekenbewijs. Op de voorkant, meteen onder het kenteken, staan 4 cijfers. Dit is de meldcode.

de OldtimerVerzekering Oldtimer Verzekeren