Oldtimer Verzekeren

Op zoek naar een oldtimer verzekering? Bij Veenstra & de Jong bieden wij online oldtimer verzekeringen aan tegen een goedkoop tarief. Door onze jarenlange ervaring en betrokken medewerkers geven wij een eerlijk en goed advies. Tevens voldoen wij aan de standaarden van de FEHAC. Wij bieden verschillende oldtimer verzekeringen aan tegen een scherp tarief:

Oldtimer Verzekeringen:

 

Voorwaarden oldtimer verzekeren

Benieuwd of jouw oldtimer in aanmerking komt voor de oldtimer verzekering? Controleer dan onderstaande punten. Je kunt natuurlijk ook altijd bellen tijdens kantooruren. Ook op zaterdag zijn we tot 16:00 bereikbaar.

 • De oldtimer is je 2e auto / motor of bromfiets
 • Je moet in het bezit zijn van een andere voertuig voor dagelijks gebruik
 • De minimumleeftijd van de bestuurder is in de meeste gevallen 25 jaar
 • Maximaal aantal kilometers per jaar, bij ons is dat 8.000 km
 • Bij Beperkt of Volledig Casco dekking is de taxatiewaarde minimaal € 4.000,-
 • De oldtimer mag niet voor werk, wedstrijden of verhuur gebruikt worden
 • Bepaalde automerken zijn uitgesloten.

Is jouw voertuig nog geen oldtimer maar een semi-oldtimer? Dan kun je kijken of de youngtimer verzekering iets voor je is. De youngtimer verzekering is iets duurder dan een oldtimerverzekering, maar een stuk goedkoper dan een reguliere autoverzekering

Welke informatie is nodig voor een oldtimer verzekering?

Het afsluiten van een oldtimer verzekering kan eenvoudig en snel. Zeker als je het online doet. Wanneer je kiest voor het online afsluiten van een oldtimer verzekering hoef je alleen maar het kenteken, aantal kilometers, meldcode, gewenste dekking en je adresgegevens aan te leveren. Zo simpel is het. Binnen 5 minuten geregeld en je bent dezelfde dag al verzekerd.

  Bereken Premie

Voordelen afsluiten oldtimer verzekering bij Veenstra & de Jong 

 • Bij Veenstra & de Jong Assurantiën doen we het iets anders dan andere assurantiekantoren. Je mag een oldtimer verzekering bij ons aanvragen zonder de verplichting dat je de andere verzekeringen ook persé bij ons af moet sluiten.
 • Bij Veenstra & De Jong zijn we specialist in oldtimer verzekeringen je kunt ons altijd bellen voor een goed en eerlijk advies.
 • Ruim 28.000 klanten gingen je voor!
 • Heb je een cabrio of een auto die je niet in de wintertijd gebruikt? Profiteer dan van de zomertijdkorting. Je ontvangt dan 25% korting op de gehele premie.
 • Je kunt vertrouwen op goede hulpverlening en een prima schadeafwikkeling, mocht er wat mis gaan.
 • Heb je een oldtimer gekocht en wil je meteen rijden, bel ons kantoor (ook op zaterdag kun je de oldtimer tot 16:00 aanmelden). Op die manier krijg je meteen dekking en kun je rijden.

Je kunt terecht bij ons voor alle verzekeringen, maar alleen als jij dat zelf wilt. Wij maken graag een offerte voor je woonpakket of een autoverzekering. Dit vinden wij plezierig werken.

Welke oldtimer kan ik bij jullie verzekeren?

Bij ons kan je terecht om je oldtimer auto, motor, tractor en bromfiets te verzekeren.

Zijn jullie zaterdag ook bereikbaar?

Heb je een oldtimer gekocht en wil je meteen rijden, bel ons kantoor (ook op zaterdag kun je de oldtimer tot 16:00 aanmelden). Wij kunnen meteen dekking verlenen, zonder dat dit veel tijd kost. Je rijdt dan naar huis en je kunt het aanvraagformulier invullen als je thuis bent. We maken het graag gemakkelijk voor jou.

Heb ik een taxatierapport nodig?

Als je de oldtimer alleen WA wilt verzekeren dan heb je geen taxatierapport nodig. Wil je een uitgebreidere dekking, zoals beperkt Casco of volledig Casco, dan zal het voertuig getaxeerd moeten worden. Meer weten over taxeren.

Betaal ik nog wegenbelasting bij een oldtimer?

Is een auto ouder dan 40 jaar dan hoef je geen wegenbelasting meer te betalen. In sommige gevallen valt de oldtimer in de overgangsregeling wegenbelasting oldtimers.

Waar kan ik de voorwaarden vinden van de oldtimer?

De voorwaarden vind je online op onze website.

Welke bedenktijd geldt voor de oldtimerverzekering?

Nadat je de verzekering hebt aangevraagd, heb je 14 dagen wettelijke bedenktijd. Binnen deze periode kan je zonder opgaaf van reden de verzekering kosteloos annuleren. Wil je de recent aangevraagde verzekering annuleren? Mail of bel ons dan, wij maken het voor je in orde.

Waar vind ik de meldcode van mijn oldtimer?

Bij het aanvragen van de verzekering heb je de meldcode nodig. De meldcode zijn de laatste 4 cijfers van het chassisnummer. De meldcode vind je ook terug op het kentekenbewijs. Op de voorkant, meteen onder het kenteken, staan 4 cijfers. Dit is de meldcode.

de OldtimerVerzekering Oldtimer Verzekeren