Peugeot Verzekering

Heb jij een Peugeot 205, 206 of een andere Peugeot van 15 jaar oud ouder die je voor de hobby gebruikt, bereken dan snel en eenvoudig de premie.

premie Peugeot oldtimer

Korting bij de Peugeot oldtimer Verzekering

Bij Veenstra en de Jong Assurantiën profiteer je van de lagere premie voor de Peugeot oldtimer verzekering. Bestuurders van oldtimer Peugeots passen goed op hun klassieker en dat wordt beloond. Deze verzekering is speciaal ontwikkel voor Peugeots die ouder zijn dan 25 jaar en niet worden gebruikt voor dagelijkse ritten. Voor het dagelijks gebruik heb je een andere auto en de oldtimer Peugeot rijd je in je vrije tijd.

Je kunt met deze oldtimerverzekering tot 8.000 kilometers per jaar rijden. Rijd je niet meer dan 5000 kilometer dan krijg je korting op de premie. We vragen je wel naar het kenteken van je dagelijkse auto. Deze personenauto staat op jouw naam, anders kan het recht op schadevergoeding vervallen. Je bent niet verplicht om de andere auto bij ons te verzekeren, zoals andere verzekeringsmaatschappijen soms wel eisen. Vraag ons om een offerte en we maken (ook) een offerte klaar voor je Peugeot autoverzekering.

Peugeot autoverzekering

Heb je een Peugeot die jonger is dan 20 jaar? De premie voor de Peugeot autoverzekering kun je gemakkelijk en snel berekenen. Klik op onderstaande link. In de online premie vergelijker komt de voordeligste en beste autoverzekering tevoorschijn voor jouw Peugeot. De Peugeot autoverzekering kun je online afsluiten maar je kunt ons altijd bellen voor een vrijblijvend advies.

Premie Peugeot autoverzekering

Geschiedenis Peugeot

Het Franse bedrijf Peugeot is opgericht in 1810 en vernoemd naar de familie Peugeot uit de streek van Montbéliard. Peugeot was toen niet het bekende Franse automerk zoals we het tegenwoordig kennen. Peugeot is ooit begonnen als gieterij en later maakte het als fabrikant divers gereedschap.

In 1871 werd het bedrijf geherstructureerd en kwam de leiding in handen van twee neven Eugène en Armand. In 1878 veranderden zij de naam in Les fils de Peugeot frères.

Hoe Peugeot een automerk werd

Een gedeelte van de familie Peugeot zag geen kansen in gemotoriseerde voertuigen en dit zorgde voor een ruzie tussen Eugène en Armand. Uiteindelijk werd besloten dat Armand een eigen bedrijf zou oprichten die zich bezig hield met het produceren van gemotoriseerde voertuigen genaamd: de Société Anonyme des Automobiles Peugeot. Later begon ook Armand met het produceren van gemotoriseerde voertuigen en in 1910 hebben zij hun bedrijven samengevoegd.

Na de tweede wereldoorlog maakte Peugeot naam met de bouw van luxe auto’s zoals de 203, 403, 404 en 504. De 504 werd in 1969 auto van het jaar. Toch heeft Peugeot het grote succes niet te danken aan deze luxe limousines.

Succes voor Peugeot

Peugeot heeft het succes grotendeels te danken aan de Peugeot 205. De Peugeot 205 werd bekend gemaakt in 1983 en werd een groot succes. Hierdoor besloot Peugeot zich te richtten op de markt voor compacte auto’s.De Peugeot 205 is geproduceerd tot 1998, waarna deze werd opgevolgd door de Peugeot 206. Deze Peugeot 206 is een aantal jaren de meest verkochte auto van Europa geweest.

 

de OldtimerVerzekering Peugeot Verzekering