Renault oldtimer

Renault oldtimer, nostalgie maar ook veel werk

Het merk Renault bestaat al lange tijd en heeft heel wat types en modellen uitgebracht.

Geschiedenis Renault oldtimer

Louis Renault bouwde in 1898 in zijn uppie zijn eerste auto en vlak daarna startte hij met behulp van zijn broers de productie van meer auto’s. Zijn ontwerpen waren herkenbaar en gestroomlijnd . Na de eerste wereldoorlog werd Renault een gevestigd merk, er kwamen veel auto’s in productie. In 1944 werd Louis, verdacht van samenwerking met de Duitsers, opgepakt. Hij stierf tijdens gevangenschap en de fabriek werd overgenomen door de staat. Renault is ook bekend in de racerij, van het rally rijden en natuurlijk de Formule 1. Onder andere met het merk Alpine.

Renault 4

Renault maakt auto voor iedere beurs. De Renault 4 kwam in 1961 op de markt. Je kunt niet zeggen dat een Renault 4 een zeldzaamheid is. Van de Renault 4 zijn destijds ongelooflijk veel auto’s verkocht. Een kenmerk van deze auto is dat Renault erg gevoelig is voor roest. Zo zijn er heel veel Renault 4’tjes al op de schroothoop beland. De Renaults die nu nog rond rijden, daar is, of heel goed op gepast, of deze oldtimers zijn grondig gerenoveerd.

Renault 5

de Renault 5 kwam in 1972 op de markt en werd aangeprezen als “supercar” De Renault 5 had een grotere motor als de Renault 4 maar wel dezelfde versnellingspook (in het dashboard). De Renault 5 was ook uitermate geschikt om als stadsauto te gebruiken. Er is ook een rally versie van de 5 met een middenmotor, de Renault 5 Turbo. Er zijn diverse uitvoeringen op de markt gebracht. Eind 1986 is er zelfs een cabriolet versie van de Renault Super 5 op de markt. Hiervan zijn er maar 1400 van gemaakt.

Zoek je een oldtimer verzekering voor de Renault 4 of 5? Bereken hier je premie:  Bereken premie Renault

de OldtimerVerzekering Renault oldtimer