Renault oldtimer

Renault oldtimers, 12o jaar aan geschiedenis

Renault, een naam die synoniem staat voor zowel nostalgie als innovatie. Het Franse automerk heeft een rijke geschiedenis en heeft door de jaren heen een breed scala aan modellen voortgebracht.

Het ontstaan van Renault

In 1898 bouwde Louis Renault in zijn eentje zijn allereerste auto, waarna hij samen met zijn broers de productie van auto’s begon. Zijn ontwerpen waren herkenbaar en baanbrekend. Na de Eerste Wereldoorlog groeide Renault uit tot een gevestigd merk, met talloze modellen die de wegen bevolkten. Helaas werd het leven van Louis Renault overschaduwd door controverse, aangezien hij verdacht werd van samenwerking met de Duitsers tijdens de Tweede Wereldoorlog, wat leidde tot zijn gevangenschap en uiteindelijke overlijden. De fabriek werd vervolgens genationaliseerd door de staat.

Renault in de autosport

Ook heeft Renault zijn sporen verdiend in de wereld van de autosport, met deelname aan evenementen zoals rallyrijden en Formule 1, met bijvoorbeeld het iconische merk Alpine.

Renault 4

De Renault 4 kwam in 1961 op de markt en groeide al snel uit tot een alledaagse verschijning op de wegen. Deze compacte auto, waar destijds veel exemplaren van rondreden, heeft een speciale plaats in het hart van liefhebbers. Helaas is roest een veelvoorkomend probleem bij de Renault 4, wat heeft geleid tot het vroegtijdige einde van veel van deze voertuigen. De overgebleven Renault 4’s zijn vaak het resultaat van zorgvuldig onderhoud of grondige restauraties.

Renault 5

De Renault 5 maakte zijn debuut in 1972 en werd al snel bestempeld als een “supercar” vanwege zijn prestaties en veelzijdigheid. Met een grotere motor dan zijn voorganger, de Renault 4, was de Renault 5 een geliefde keuze, vooral voor stadsgebruik. De sportieve variant, de Renault 5 Turbo, veroverde de harten van liefhebbers met zijn middenmotor en opvallende design. Zelfs een cabrioletversie van de Renault Super 5 werd geïntroduceerd in 1986, waarvan slechts 1400 exemplaren werden geproduceerd, wat het tot een zeldzaam juweeltje maakt.

Verzekering voor je Renault oldtimer

Ben je de trotse eigenaar van een Renault oldtimer en wil je zorgeloos genieten van elke rit? Bij Veenstra & de Jong Assurantiën begrijpen we jouw passie voor klassieke auto’s. Onze ervaren medewerkers zijn gespecialiseerd in het verzekeren van oldtimers, waaronder de geliefde Renault modellen. Of je nu op zoek bent naar advies of een voordelige oldtimerverzekering wilt afsluiten, wij staan voor je klaar. Bel ons tot 17:30 uur of stuur ons een e-mail en laat ons je helpen de perfecte dekking te vinden voor jouw Renault oldtimer.

Bereken premie Renault

Gerelateerd:

Zelfbouw oldtimer
Seat oldtimer
Peugeot oldtimer

de OldtimerVerzekering Renault oldtimer