Semi oldtimer verzekering

Als je op zoek gaat naar een geschikte verzekering voor je oldtimer dan kom je verschillende benamingen tegen. Oldtimer verzekering, Youngtimer verzekering of Semi oldtimer verzekering, wat zijn de verschillen tussen deze verzekeringen?

Leeftijd is alles

Een semi oldtimer is een auto tussen 10-25 jaar oud, een youngtimer is een auto tussen 25 en 40 jaar oud en een oldtimer is een klassieker ouder dan 40 jaar. Ze hebben naast het verschil in bouwjaar wel degelijk overeenkomsten. Het zijn auto’s die een nostalgische waarde hebben, de auto wordt niet gebruikt voor dagelijks verkeer en staat binnen gestald.

Heb jij een auto die tussen de 10 en 25 jaar oud is? Dan kom je wellicht in aanmerking voor de semi oldtimer verzekering. Een semi oldtimer verzekering is goedkoper dan een standaard autoverzekering. Bij de premieberekening wordt er bij deze verzekering rekening gehouden met het bouwjaar en het gebruik van de auto.

Check hier of jouw auto geschikt is voor de semi oldtimer verzekering?

  • De auto is minimaal 10 jaar oud
  • Bestuurder/verzekeringsnemer is minimaal 25 jaar oud
  • Stalling van de semi oldtimer in een afgesloten ruimte of garage
  • De auto wordt puur recreatief gebruikt en naast deze oldtimer is er nog een auto voor dagelijks verkeer aanwezig
  • Er wordt maximaal 7.500 km per jaar gereden met de oldtimer auto
  • De auto komt voor in het Jaarboek de Onschatbare Klassieker

Wat kost de Semi Oldtimer Verzekering

Er zijn verschillende aanbieders van oldtimerverzekeringen, wij selecteren voor u de oldtimerverzekering die het beste past bij de auto en die het goedkoopste is. Vraag bij ons een offerte aan, je ontvangt binnen enkele uren een offerte in de mailbox.

Offerte Semi oldtimer

Voldoet de auto aan bovenstaande eisen? Dan kun je een aanvraag indienen voor onze semi oldtimerverzekering. Je hebt keuze uit een WA + beperkt casco of WA + volledig casco dekking. Als er aanvullende beveiligingseisen nodig zijn dan informeren wij je daarover. Kies je voor een WA + beperkt casco of WA + volledig casco dekking? Dan is een taxatierapport verplicht. Het taxatierapport mag bij aanvang niet ouder zijn dan 6 maanden en moet opgesteld worden door een erkende FEHAC Taxateur.

Voordelen Semi oldtimerverzekering

De semi oldtimerverzekering heeft diverse voordelen. Hoe ouder de auto, hoe goedkoper de premie wordt. Tevens heb je altijd 14 dagen bedenktijd en is kun je zelf je verzekering samenstellen. Wil je snel weten of je auto voordelig verzekerd kan worden, bel ons dan even.

Het deskundige en professionele team van Veenstra & de Jong Assurantiën helpt je graag.

de OldtimerVerzekering Semi oldtimer verzekering