Sporttimer

Je hebt die mooie sportauto gekocht en nu nog een geschikte autoverzekering regelen. Is de sportwagen tussen de 15 en 25 jaar oud? Lees dan verder!

Premie opvragen sportauto

De sporttimer verzekering is voor de autoliefhebber die een passie heeft voor sportieve auto’s

Een sporttimer is een sportauto van 15 tot 25 jaar oud. Je kunt in de Sporttimerlijst checken of jouw sportauto daarin staat. Je sportauto kan voor een voordelig tarief bij ons verzekerd worden als je maximaal 8.000 kilometers per jaar rijdt. Is de sportauto ouder dan 25 jaar, dan kan deze het voordeligste verzekerd worden in het youngtimer tarief.

Er zijn een aantal voorwaarden voor deze sportauto verzekering. Naast de sporttimer moet er een personenauto in het gezin aanwezig zijn voor dagelijks gebruik. Onder dagelijks gebruik wordt bijvoorbeeld woon – werk verkeer en boodschappen bedoeld. En de auto moet binnen in een garage gestald zijn.

Deze verzekering is ontwikkeld voor de autoliefhebber, die de sportwagen voor vrije tijd en plezier gebruikt. Heb je een sportieve Porsche, klik dan hier voor de unieke Porsche premie.

Je kunt hieronder zelf de premie berekenen van het sporttimertarief maar we adviseren om ons een offerte sportauto verzekering te laten maken. Een sportauto verzekering is een specialistische verzekering die per merk verschillend kan zijn. We vergelijken meerdere oldtimerverzekeringen en zorgen ervoor dat je het beste voorstel krijgt.

Premie Sporttimertarief

Sporttimer tarief sportauto’s

Auto 5.000km
8.000km
WA € 127,– € 169,–
Beperkt Casco* 1,40% 1,70%
Volledig Casco* 2,10% 3,10%
Motorvermogen Toeslag Extra eigen risico
t/m 150 pk Geen € 170,-
151 t/m 250 pk Geen € 370,-
251 t/m 300 pk 50% € 620,-
Meer dan 300 pk 100% € 870,-

Premie is per jaar, exclusief 21% assurantie- belasting en servicebijdrage van poliskosten van € 3,25 bij jaarbetaling. Betaal je per maand, kwartaal of halfjaar dan zijn de servicekosten €1,65 per incasso.

*Premie beperkt en volledig casco wordt opgeteld bij de WA premie. Het premiepercentage wordt berekend over de taxatiewaarde, dit wordt ook de verzekerde waarde op de polis.
Toeslagen: Servicebijdrage is € 3,25 bij jaarbetaling. Betaal je per maand, kwartaal of halfjaar dan zijn de servicekosten €1,65 per incasso.

Zomertijdtarief 25% korting op alle dekkingen. (niet rijden in wintertijd eind oktober – eind maart van ieder jaar)

Uitbreidingen:

Voor beperkte of volledig Casco dekking dient er een goedgekeurd taxatierapport opgesteld te worden. De taxateur dient aangesloten te zijn bij de FEHAC.

Sporttimer verzekering aanvragen
Offerte Sporttimer verzekering