Toenemende waarde oldtimer

Een oldtimer, een goede investering?

Dat de echte klassieke auto’s met de jaren zeldzamer worden is een feit maar wist je dat sommige oldtimers een goede belegging zijn? In dit blog lees je hoe de waarde van een oldtimer kan toenemen.

Een oldtimer is een auto van 30 jaar en ouder. Het CBS en de RDW houden bij hoeveel oldtimers er geregistreerd staan en begin 2020 waren er dit zo’n 200.000 stuks. Per jaar worden er zo’n kleine 5000 oldtimers geïmporteerd uit het buitenland. Exporteren van oldtimers gebeurt ook, dat zit de laatste jaren zo rond de 7000 stuks.

Veranderingen door de jaren heen

De voornaamste reden voor het kopen van een oldtimer was vroeger dat je goedkoop kon rijden, nu wordt een oldtimer beter op waarde geschat. Tegenwoordig wordt een oldtimer steeds vaker als belegging of als investering gekocht. Als je aan investeren denkt zal niet iedereen meteen aan een oldtimer auto denken. Toch worden er steeds meer oldtimers als belegging gekocht. Met de huidige situatie op de aandelenmarkt, de lage rente en de krimpende woningmarkt zit je met een klassieke auto als investering in rustig vaarwater.

Hoe wordt de waarde van de oldtimer hoger?

Je kunt er voor kiezen om een klassieke auto aan te schaffen en deze vervolgens enkele jaren in een garage te zetten. Beter is om de oldtimer goed te onderhouden en misschien op te knappen. Je kunt dit onderhoud uitbesteden maar dan is het de vraag of de oldtimer snel genoeg in waarde stijgt om het geïnvesteerde geld er weer uit te halen. Het is belangrijk dat je, als je investeert in een oldtimer, het ook leuk vindt om een oldtimer te bezitten en wellicht op te knappen.

De toename van de waarde van een oldtimer is afhankelijk van verschillende factoren. Het draait allemaal om het bekende “vraag en aanbod” maar ook de staat van onderhoud van de oldtimer is erg belangrijk. Let daar dus in het bijzonder op als je de oldtimer aanschaft.

Wat is verder belangrijk?

Ook de herkomst van een klassieke auto is belangrijk, met andere woorden, heeft de oldtimer een verhaal of een geschiedenis? Wie heeft de oldtimer in bezit gehad, hoe zeldzaam is de oldtimer, hoeveel kilometer staat er op de teller en is de oldtimer origineel. Dit zijn allemaal aspecten die meespelen in het bepalen van de waarde van de klassieker. Wil je de exacte waarde weten van de oldtimer dan is het raadzaam om de oldtimer te laten taxeren bij een erkende taxateur.

Uitschieters

Bepaalde merken blijken door de jaren heen, extra winst te hebben opgeleverd. Met name Italiaanse sportwagens hebben het heel goed gedaan. Alfa Romeo SZ en bepaalde Ferrari’s bleken uitermate goede investeringen te zijn geweest. Porsches, zijn door het algemeen bijna allemaal in waarde gestegen. de Porsche 356 is daarbij de uitschieter. Ook auto’s waar het merk Range Rover op zijn uitermate populair en kostbaar.

De juiste verzekering

Als liefhebber van oldtimers wil je uiteraard dat je oldtimer goed verzekerd is. Bij de Oldtimer Verzekering van Veenstra & De Jong Assurantiën is je oldtimer in vertrouwde handen. Wij zijn we gespecialiseerd in oldtimerverzekeringen en kunnen we een voordelige premie aanbieden.

Premie Oldtimer verzekering

Enkele punten op een rijtje;

  • Gratis Pechhulp dekking in Nederland
  • Geen schadevrije jaren nodig
  • Zomertijdkorting = 25% premie korting
  • Binnen één werkdag verzekerd. Meteen dekking nodig? Bel ons!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

de OldtimerVerzekering Toenemende waarde oldtimer