Toyota verzekering

Toyota

De Toyota werd jarenlang bestempeld als de meest betrouwbare auto. De consumentenbond heeft echter Suzuki in 2022 op nummer 1 gezet en Mitsubshi op nummer 2. Toyota staat in 2022 op een 4e plek. De lijst is een enquête onder autobezitters hoe vaak ze naar een garage moeten met hun auto. Uit dat onderzoek blijkt dat Toyota nu 4e op de lijst staat. Op een gedeelde nummer 5 staat de BMW.

Top 5 betrouwbaarste automerken

 Merk | Cijfer
1.  Suzuki 8,5
2.  Mitsubishi 8,4
3.  Subaru 8,3
4.  Toyota 7,9
5.  BMW – Honda – Mazda 7,6

 

Ook voor de Toyota is er de voordelige Toyota verzekering. Ben je in het bezit van een Toyota ouder dan 25 jaar? Bereken hieronder premie. We hopen dat we je verrassen met de lage premie!

Premie Toyota oldtimer

Historie Toyota

Het merk Toyota is wereldwijd bekend bij iedereen. In de jaren dertig van de vorige eeuw begon Toyota  met het produceren van de eerste auto’s onder de naam Toyoda Automatic Loom Works. Het scheelde niet veel of Toyota was failliet gegaan. Dit kwam vooral door de tweede wereldoorlog, waar Japan bij betrokken was. Tussen 1945 en 1950 zijn er helemaal geen Toyota’s geproduceerd. Toen de productie eindelijk in 1950 weer op gang kwam werd Toyota de grootste autofabrikant van Japan. Het ging landelijk zo goed met Toyota dat er besloten werd om in 1957 Toyota op de markt te brengen in de Verenigde Staten. In de loop der jaren werd Toyota in steeds meer landen uitgebracht en werd Toyota een wereldwijd icoon.

Toyota verzekering

Er zijn voor de Toyota verschillende autoverzekeringen. Voor ieder type de juiste autoverzekering:

  • Toyota Landcruiser

De Toyota Landcruiser wordt nog steeds gemaakt, voor het eerst kwam deze in 1954 op de markt. Het is een vierwielaangedreven SUV en als je de Landcruiser gebruikt voor terrein rijden dan is de Toyota 4×4 verzekering de autoverzekering die je moet hebben.

  • Toyota Corolla

De Toyota Corolla is de meest verkochte auto ter wereld. De Corolla wordt verkocht sinds 1966 en nu nog steeds. Er zijn veel verschillende types. De nieuwste Corolla is er ook in hybride vorm. Er zijn mensen die een Toyota Corolla nieuw hebben gekocht en er geen afstand van kunnen doen. Ze houden de Toyota Corolla naast de dagelijkse auto. Als jij een Corolla hebt van 25 jaar of ouder, bereken je premie in het Toyota oldtimertarief. Is de auto jonger dan 25 jaar dan is de goedkope autoverzekering de juiste verzekering voor je Corolla.

  • Toyota MR2

Een Toyota MR 2 is een kleine lichte tweezits sportauto, MR2 betekent Midship Runabouw 2-seater. De MR 2 is sinds 1984 op de markt. In Amerika heet dit type MR S (de S staat voor Spider). Heb je een MR2 uit 2002? Deze heeft 140PK en is daarmee een echte sportauto. Bereken de premie in het sporttimer tarief. Heb je een Toyota MR2 die ouder is, kan afhankelijk van het gebruik, in het oldtimertarief verzekerd worden.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

de OldtimerVerzekering Toyota verzekering