Unigarant oldtimerverzekering

Mensen helpen met de beste oldtimerverzekering is onze missie.

In bepaalde situaties is de Unigarant oldtimerverzekering de beste keus of zelfs soms de enigste keus. Wanneer is Unigarant de beste verzekeraar om de oldtimer te verzekeren?

Stel dat je een oldtimer bezit die je alleen gebruikt in je vrije tijd en voor je dagelijks verkeer gebruik je bijvoorbeeld het openbaar vervoer, fiets of een ander voertuig maar je hebt geen eerste auto? Dan kun je eigenlijk nergens je auto als oldtimer verzekeren. Je zult dan moeten kiezen voor een dure personenautoverzekering.

Bij Unigarant kun je in dat geval wel je oldtimer verzekeren. Als je een oldtimer bezit die je alleen hobbymatig gebruikt en je hebt geen auto voor dagelijks gebruik, dan is het toch mogelijk om de auto in het goedkopere oldtimer tarief te verzekeren.

Dit kan je veel geld besparen. De premie voor een autoverzekering is meestal duurder dan de premie voor een oldtimerverzekering. Je kunt de premie Unigarant oldtimerverzekering online berekenen:

Premie oldtimer Unigarant

Heb je dus maar één auto en wil je deze wel als oldtimer verzekeren? Dan zijn de volgende zaken belangrijk:

  • je rijdt minder dan 7.500 kilometer per jaar;
  • de oldtimer auto is 40 jaar of ouder;
  • je mag de oldtimer alleen privé gebruiken.

Rijdt je oldtimer op LPG of diesel? Ook dan ligt de acceptatiegrens bij oldtimers ouder dan 40 jaar. De oldtimer moet wel bij de RDW geregistreerd staan als personenauto, bedrijfsauto’s zijn uitgesloten. Daarnaast kunnen niet alle merken bij Unigarant verzekerd worden. Voor sportauto’s adviseren wij de sporttimer verzekering, Bereken hier de premie voor het sportwagentarief.

update 19-11-2020: Oldtimers met een gewicht boven de 1750 kilo krijgen een premie toeslag op de WA premie van 150%

de OldtimerVerzekering Unigarant oldtimerverzekering