Unigarant oldtimerverzekering

Mensen helpen met de beste oldtimerverzekering is onze missie.

In bepaalde gevallen is de Unigarant oldtimerverzekering de beste keus. We leggen hieronder uit wanneer Unigarant de beste partij is om de oldtimer te verzekeren.

Het is algemeen bekend dat je een auto als oldtimer kunt verzekeren op voorwaarde dat je de auto hobbymatig gebruikt. Veelal wordt ook  benoemd dat je nog een andere auto moet bezitten voor woon-werk verkeer. Bij Unigarant willen ze op dit punt een uitzondering maken. Als je een oldtimer bezit die je alleen hobbymatig gebruikt en je hebt geen auto voor dagelijks gebruik, dan is het toch mogelijk om de auto in het goedkopere tarief te verzekeren.

Dit kan je veel geld besparen. De premie voor een autoverzekering is in de regel een stuk duurder dan het tarief voor een oldtimerverzekering.  Je kunt de premie Unigarant oldtimerverzekering online berekenen:

Premie oldtimer Unigarant

Heb je dus maar één auto en wil je deze wel als oldtimer verzekeren? Dan zijn de volgende zaken belangrijk:

  • je rijdt minder dan 7.500 kilometer per jaar;
  • de oldtimer auto is 40 jaar of ouder is;
  • je mag de oldtimer alleen privé gebruiken.

Rijdt je oldtimer op LPG of diesel? Ook dan ligt de acceptatiegrens bij oldtimers ouder dan 40 jaar. De oldtimer moet wel bij de RDW geregistreerd staan als personenauto, bedrijfsauto’s zijn uitgesloten. Daarnaast kunnen niet alle merken bij Unigarant verzekerd worden. Voor sportauto’s heeft Unigarant geen goede opties. Heeft u een sportwagen dan kan de auto in het sportwagentarief.

de OldtimerVerzekering Unigarant oldtimerverzekering