Unigarant oldtimerverzekering

Onze missie is simpel maar doeltreffend: wij streven ernaar mensen te ondersteunen bij het vinden van de perfecte oldtimerverzekering

Op deze pagina ontdek je precies wanneer de Unigarant oldtimerverzekering de optimale keuze is voor jouw klassieke wagen. We laten je zien wanneer Unigarant als dé topper uit de bus komt in de vergelijking van oldtimerverzekeringen, zowel op het gebied van kwaliteit als prijs.

Oldtimer verzekeren maar geen 1e auto?

We ontvangen regelmatig vragen van klanten die naast hun oldtimer geen andere personenauto bezitten voor dagelijks gebruik, wat vaak een voorwaarde is bij veel verzekeraars. Naast de oldtimer, die uitsluitend voor recreatieve doeleinden mag worden gebruikt, verwachten verzekeraars vaak dat je een alternatief voertuig bezit voor je dagelijkse mobiliteit. Soms is er geen ander voertuig aanwezig, bijvoorbeeld omdat je gebruikmaakt van het openbaar vervoer voor woon-werkverkeer of de fiets voor boodschappen. In deze situatie kan het lastig zijn om je oldtimer te verzekeren. In dat geval wordt je meestal doorverwezen naar een reguliere autoverzekering.

Oldtimerverzekering bij enige auto

Wij bieden je de mogelijkheid om juist in dat soort gevallen je oldtimer te verzekeren via ons bij Unigarant. Als je een oldtimer hebt die puur als hobbyvoertuig wordt gebruikt en je bezit geen auto voor dagelijks gebruik, dan kun je nog steeds profiteren van ons voordelige oldtimertarief. Dit kan aanzienlijk op je kosten besparen, aangezien de premie voor een oldtimerverzekering over het algemeen lager is dan die voor een standaard autoverzekering. Wil je weten hoeveel je kunt besparen? Bereken nu eenvoudig de kosten van onze Unigarant oldtimerverzekering hier:

Premie oldtimer Unigarant

Voorwaarden oldtimerverzekering bij één auto

Heb je dus maar één auto en wil je deze wel als oldtimer verzekeren? Dan zijn de volgende zaken belangrijk:

  • Er wordt minder dan 7.500 kilometer per jaar gereden;
  • De oldtimer auto is 40 jaar of ouder;
  • De bestuurder is ouder dan 25 jaar;
  • Alleen privé gebruik is gedekt.

Rijdt je oldtimer op LPG of diesel? Ook dan ligt de acceptatiegrens bij oldtimers ouder dan 40 jaar. De oldtimer moet wel bij de RDW geregistreerd staan als personenauto, bedrijfsauto’s zijn dus uitgesloten. Daarnaast kunnen niet alle merken oldtimers bij Unigarant verzekerd worden. Voor sportauto’s adviseren wij de sporttimer verzekering, bereken hier de premie voor het sportwagentarief.

Is je oldtimer zwaarder dan 1750 kilo? Dan is de oldtimerverzekering Unigarant wel mogelijk maar komt er een premie toeslag op de WA premie van 150%. In dat geval is het goed om de premie te vergelijken met andere aanbieders.

Voordelige premie

Rijden met een klassieker hoeft niet duur te zijn – de Unigarant oldtimerverzekering biedt voordelige premies. Het tarief is afhankelijk van het gewicht van je hobbyauto. Wil je zeker weten dat je de laagste premie scoort? Raadpleeg dan altijd onze handige premieberekeningstool. Met slechts een paar klikken vind je automatisch de meest budgetvriendelijke optie. Geniet van je oldtimer en betaal niet te veel voor je oldtimerverzekering.

Bonusplan Unigarant

Nog een reden om een verzekering bij Unigarant onder te brengen is het bonusplan van Unigarant. Het bonusplan houdt in dat als je meerdere voertuigen bij Unigarant verzekert, je extra korting krijgt. Dit geldt voor voertuigen met schadevrije jaren. Dus heb je naast de oldtimer auto een personenauto, een bromfiets of een camper? Vraag ons dan naar het bonusplan.

de OldtimerVerzekering Unigarant oldtimerverzekering