Meest gestelde vragen

 

Wat is nu de beste oldtimer verzekering?

De beste oldtimer verzekering online vinden kan lastig zijn. Vraag de oldtimer verzekering aan bij een ervaren assurantiekantoor, die gespecialiseerd is in oldtimerverzekeringen. De meeste assurantiekantoren hebben wel mogelijkheden om een oldtimerverzekering te regelen maar het is dan niet dagelijks kost. Belangrijk is dat je de juiste verzekering krijgt bij je klassieker. Om je alvast te helpen met de beste oldtimer verzekering is er de oldtimer check. Je ziet direct welke de beste is. Bereken de premie en vraag de oldtimer verzekering meteen aan. De tool wordt dagelijks bijgewerkt, zo weet je dat je op elk moment de beste oldtimerverzekering hebt.

Wanneer is een auto een oldtimer?

In de volksmond is een oldtimer een auto die al wat jaartjes oud is en niet meer dagelijks gebruikt wordt. Qua oldtimerverzekering zijn er meestal nog een aantal randvoorwaarden voordat een auto als oldtimer verzekerd kan worden. Wanneer is een auto een oldtimer hangt af van het bouwjaar, leeftijd bestuurder, gebruik (alleen vrije tijd) en maximum kilometers per jaar. Wil je de oldtimer dan in het voordelige oldtimer tarief verzekeren dan is de oldtimer niet meer beschikbaar voor zakelijke ritten of dagelijkse boodschappen. Informatie over acceptatie eisen.

Hoelang is de bedenktijd van de oldtimer verzekering?

Je hebt 14 dagen bedenktijd nadat je de verzekering hebt aangevraagd. Je kunt de verzekering binnen deze periode zonder reden annuleren. De verzekering heeft een standaard looptijd van een jaar, is het jaar voorbij dan kun je elk moment opzeggen. De opzegtermijn is één maand en in sommige gevallen maar 1 dag. 

Wat is de meldcode oldtimer?

De meldcode van je oldtimer bestaat uit 4 cijfers en dat zijn de laatste 4 cijfers van het chassis- of identificatienummer van de oldtimer. Dit nummer vind je terug op de kentekenpapieren. Nadat de oldtimerverzekering is aangevraagd, wordt de meldcode en het kenteken doorgegeven aan het RDW. Met deze combinatie kunnen instanties zoals de politie meteen checken of de verzekering is geregeld.

Wie is de oldtimer verzekeraar?

de OldtimerVerzekering is een label van Veenstra & de Jong Assurantiën. De verzekeraar die de voorwaarden oldtimerverzekering heeft opgesteld is ASR. We hebben speciale afspraken gemaakt voor deze oldtimerpolis, dit betekent dat je deze polis met bijbehorende specificaties niet rechtstreeks kan aanvragen bij ASR.

Hoe is de dekking van de oldtimer verzekering?

Je hebt de keus voor WA dekking of WA + Casco dekking. Met WA-dekking ben je alléén verzekerd voor schade die anderen oplopen door een ongeluk dat door jou is veroorzaakt. Met een WA-dekking voldoe je aan de wettelijk verzekeringsplicht (WAM). De eigen auto is bij WA dekking niet verzekerd voor schade. Wil je de eigen schade wel vergoed krijgen? Kies dan voor de Casco dekking. Voorwaarden voor de Oldtimer Casco dekking:
1. Er is een taxatierapport nodig
2. De taxateur moet aangesloten zijn bij de FEHAC
3. Het taxatierapport dient op naam van de verzekeringnemer te staan
4. Het taxatierapport is niet ouder dan 6 maanden. 

Zijn oldtimerverzekeringen allemaal hetzelfde?

Er zijn wel degelijk verschillen in prijs en acceptatie eisen. Niet elke verzekeraar verzekert oldtimers. Verschillen in oldtimerverzekeringen kunnen zijn: Minimum leeftijd van de bestuurder, bouwjaar auto, brandstof van de auto en de maximale kilometers die mag rijden per jaar. De premie kan ook verschillen, onze premie oldtimer is gemiddeld 15% lager dan de gemiddelde oldtimer verzekering. Daarnaast ervaar je bij ons een ruime vrijheid. Bij ons kun je kiezen om de oldtimer alleen voor WA dekking te verzekeren en je bent niet verplicht om je dagelijkse auto bij ons te verzekeren. Je kan tot maximaal 8000 kilometers per jaar rijden. Kies je voor maximaal 5000 kilometers per jaar dan is de premie lager. Bij ons heb je ook specifieke oldtimerverzekeringen zoals de BMW verzekering en de oldtimer brandweerautoverzekering.

Kan ik meteen dekking vragen voor de oldtimer?

Je kunt de oldtimerverzekering meteen aanvragen, in de meeste gevallen is er direct dekking. De aanvraag wordt meteen in behandeling genomen. Er worden een paar dingen gecheckt, bijvoorbeeld, heb je de juiste verzekering aangevraagd en zijn de slotvragen goed ingevuld. We gaan zorgvuldig om met je persoonlijke gegevens. Lees meer over privacy en stichting CIS. De oldtimerverzekering is meestal binnen 1 werkdag geregeld. We informeren je snel via de mail of telefonisch over verzekeringsdekking. 

Welk alarmsysteem heb ik nodig voor de oldtimer?

Kijk voor een uitgebreide uitleg over alarmsystemen op diefstalpreventie.

Heb ik schadevrije jaren nodig voor de oldtimer verzekering?

Je hebt geen schadevrije jaren nodig voor het aanvragen van de oldtimer verzekering. Je bouwt ook geen schadevrije jaren op met deze autoverzekering. De premie is een vast bedrag, je loopt ook geen risico op een premieverhoging na een schade aan je oldtimer. Heb je schadevrije jaren beschikbaar? Zet deze dan op een andere autoverzekering voor je B/M ladder.  Schadevrije jaren zijn na een paar jaar niet meer geldig, laat schadevrije jaren dus niet verlopen.

Kan ik mijn youngtimer verzekeren voor zakelijk gebruik?

Wij kunnen een youngtimer niet zakelijk verzekeren. Het is niet mogelijk om de youngtimer op een bedrijfsnaam te verzekeren en daarnaast is zakelijk gebruik uitgesloten van dekking. Het is dus belangrijk dat de youngtimer particulier bezit is en allen privé wordt gebruikt. Voor dagelijks gebruik kun je de standaard autoverzekering aanvragen.

Hoe kan ik de oldtimerverzekering stopzetten?

Bij verkoop van de oldtimer graag het vrijwaringsbewijs naar ons toesturen, via mail of een kopie sturen via de post. Je kunt de opzegging op deze website regelen. Wil je de oldtimerverzekering beëindigen omdat je wilt overstappen naar een andere maatschappij? Dan graag het opzegformulier invullen. De opzegtermijn is één maand nadat de verzekering minstens één jaar heeft gelopen.

Hoe kan ik schade melden aan mijn oldtimer?

Kijk voor meer informatie over schade melden oldtimerverzekering

Moet ik wegenbelasting betalen voor een oldtimer?

Als een oldtimer 40 jaar wordt dan hoeft er in Nederland geen wegenbelasting meer betaald te worden. Voor de afschaffing van deze wegenbelasting hoef je geen vrijstelling aan te vragen, dit gaat automatisch. Alle oldtimers waarvan de eerste toelating minimaal 40 jaar is geleden, krijgen automatisch vrijstelling. Het gaat hierbij niet alleen om personenauto’s maar dit geldt ook voor vrachtauto’s, autobussen, bestelauto’s en motoren. De vrijstelling is alleen voor particulieren. Gebruik je de auto zakelijk dan kunnen er andere regels gelden. Lees verder

Wat is het alarmnummer voor pech met de oldtimer?

Het telefoonnummer van de ASR alarmcentrale is: + 31 (0) 30 256 7777. Deze hulplijn is 24 uur per dag bereikbaar.

Waar vind ik een goede oldtimer taxateur?

Met een taxatierapport wordt de waarde van je voertuig vastgelegd. In het rapport staan alle kenmerken van je voertuig, bijzonderheden en/of aanpassingen die zijn uitgevoerd. Maar het zegt ook zeker iets over de staat en marktwaarde van het voertuig en/of de gedane investeringen. Je wilt je auto alleen taxeren door een erkende taxateur. Meer informatie over taxeren, vind je hier. Deze taxateurs voldoen aan de eisen van de FEHAC: actuele lijst van erkende taxateurs

Hoe wijzig ik de oldtimer verzekering?

Graag het mutatieformulier invullen of stuur een mail met je oude adres/auto en het nieuwe adres/auto. Geef je een autowijziging door dan hebben we naast het nieuwe kenteken ook de meldcode nodig, graag de ingangsdatum er bij zetten en de gewenste dekking. Bellen kan natuurlijk ook altijd of het contactformulier invullen.

Voor welke periode geldt de zomertijdkorting?

De zomertijdkorting geldt vanaf het moment dat de klok vooruitgaat (zomertijd eind maart) tot het moment dat de klok achteruitgaat. (wintertijd eind oktober)

Is een taxatierapport bij een oldtimer verzekering verplicht?

Een taxatierapport bij een oldtimerverzekering is alleen verplicht bij een beperkt of volledig casco dekking. Een taxatierapport is in de meeste gevallen 3 jaar geldig.

Wat is een stallingsclausule of een nachtclausule?

Sommige verzekeraars hebben op de polis een stallings- of nachtclausule geplaatst. In de meeste gevallen betekent dit dat de oldtimer tussen zonsondergang en zonsopkomst in een afgesloten ruimte gestald is. Een parkeergarage waar meerdere personen kunnen komen voldoet hier niet aan. Wil je geen stallingsclausule dan is het soms nodig om extra beveiliging aan te brengen op de oldtimer. We kunnen je hierbij adviseren.

Hoe kan ik een klacht indienen?

Als je niet tevreden bent over de polis, premie of dienstverlening, stuur ons een mail of vul het contactformulier in. De medewerkers van Veenstra & de Jong Assurantiën doen hun uiterste best om je goed van dienst te zijn en een eventueel probleem op te lossen. Mochten wij je klacht niet goed afwikkelen dan kun je een klacht indienen bij KIFID, we zijn hierbij aangesloten. Dit is de klachtenorganisatie voor financiële instellingen.
 
Staat je vraag hier niet bij? Vul dan het contactformulier in of neem telefonisch contact met ons op, we helpen je graag!

de OldtimerVerzekering Meest gestelde vragen