Volkswagen Kever

De Volkswagen Kever

‘’Small is beautiful’’, dat is waar de Volkswagen Kever voor staat. Al sinds de productie in de jaren ’30 is de VW Kever een ontzettend populaire auto. Wij kennen hem als de Volkswagen Kever, maar oorspronkelijk werd hij Typ 1, 1200 of 1300 genoemd, naar de cilinderinhoud van de auto. De Kever werd geproduceerd van 1937 tot 2003 en met meer dan 20 miljoen auto’s is dit de meest geproduceerde wagen ooit.

Geschiedenis van de Kever

De Volkswagen is ooit geproduceerd in opdracht van Adolf Hitler. Hij wilde graag een auto voor het volk produceren. Vandaar de naam ‘Volks Wagen’. De Volkswagen Kever is ontworpen door Franz Reimspiess. De Kever bestaat uit een boxer motor, waarbij de cilinder dwars tegenover elkaar liggen.

Zuid-Amerika

Wat misschien niet veel mensen weten van de Volkswagen Kever is dat deze deel uit ging maken van de mobiele- en culturele groei in Brazilië. In Brazilië ging de productie van de VW Kever door tot 1993. De Volkswagen Kever wordt in Brazilië ook wel ‘Fusca’ genoemd. Vanaf 1959 waren de Volkswagen Kevers 100% ‘made in Brazil’.

Een toekomst in de USA

Heinz Nordhoff, eindbaas van Volkswagen, bedacht rond 1960 dacht de toekomst van de Volkswagen Kever in Amerika moest liggen. Het gevolg hiervan was dat er in 1968 een ‘Volkswagen of America’ is opgericht. Dit bleek een goede zet te zijn en in Amerika zijn er vervolgens 3.000.00 auto’s verkocht.

De Volkswagen Kever in films

De VW Kever heeft onder andere zijn bekendheid gekregen door de vele films waarin deze auto te zien is. Zo kan je de Kever zien in de film The Love Bug, Ein Käfer geht auf’s Ganze en The Car that Ate Paris.

Ben je in het bezit van een Volkswagen Kever? Dan wil je natuurlijk dat deze ook goed verzekerd wordt. Bereken via onze website de premie of sluit meteen de VW verzekering af. Heb je nog vragen? Aarzel dan niet om contact op te nemen met ons! Wij zijn zelf oldtimer liefhebber en helpen je graag bij het zoeken naar een passende verzekering voor jouw oldtimer.

1 reactie

  1. Janne Willekens op zegt:

    beste,

    ik zou graag de geschiedenis van mijn volkwagen kever weten. Waar hij overal geweest is. Op welke site kan ik hiervoor te recht ?

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

de OldtimerVerzekering Volkswagen Kever