Volvo verzekering

Volvo Verzekering

Volvo betekent in het Latijns “ik rol”. Het bedrijf is zo’n kleine 100 jaar geleden ontstaan doordat het bedrijf kogellagers maakte vooral voor het buitenland. Het merk Volvo is momenteel deels in Zweedse c.q. Chinese handen. Net als bij de oldtimer Saab zie je een oudere Volvo zoals de P120  en P121  steeds minder op de weg, een reden hiervoor is dat de oudere types van Volvo kwetsbaar zijn voor roest. Volvo heeft veel verschillende modellen gemaakt, we hebben er een paar oldtimers uitgelicht.

  • Volvo Amazon is geproduceerd tussen 1956 tot 1970. De Volvo Amazon heeft een goede motor en een soepele versnellingsbak. De Amazon is verkrijgbaar als coupe, sedan of station. Destijds was er al ruime aandacht voor veiligheid en het blijkt een sterke auto te zijn. Er rijden nog steeds duizenden Amazones rond.
  • Volvo 240. Een 240 staat bekend om zijn betrouwbaarheid. De Volvo 240 werd geleverd vanaf 1975. De 240 is de opvolger van de 140 serie en de productie ging door tot 1993. De 240 is een auto zoals een kind deze zou tekenen, met z’n hoekige vormen.
  • Volvo 140/160. Als opvolger van de Amazon is dit de eerste rechthoekige Volvo. De 140 serie (140, 142 144 en 145) heeft een 4 cilinder en de 160 een 6 cilinder. Ook weer verkrijgbaar als coupe, sedan of station uitvoering (Volvo 145).
  • In de jaren 70 werd ook de DAF 33 onder de vleugels van Volvo op de markt gebracht en vervolgens kwam ook de Volvo 66 op de markt als kleine familie auto. Je kent deze Volvo 66 misschien beter als de Volvo 340 of Volvo 360.
Volvo amazone
Volvo 240

Zoals bekend is Volvo een betrouwbare auto. Volvo rijders hebben gemiddeld minder schade aan hun auto. Voor Volvo rijders is er daarom een oldtimer- en een autoverzekering met gunstige voorwaarden en een scherpe premie. Wat voor Volvo u ook bezit, wij kunnen u een autoverzekering aanbieden die goed aansluit bij het gebruik van uw Volvo.

Is uw Volvo al een dagje ouder? Dan komt uw auto in aanmerking voor onze voordelige Volvo oldtimer verzekering. Deze oldtimerverzekering voor de Volvo biedt u veel extra’s, zoals gratis pechhulp en goede dekking in binnen- en buitenland. Als je de oldtimer premie vergelijkt met andere oldtimerverzekeringen dan zul je zien dat de premie laag is.

Premie Volvo oldtimer

Heeft u een nieuwe Volvo? Bereken de premie. We zijn erg benieuwd wat u van de premie vindt.

Wij vergelijken de premie voor uw Volvo verzekering bij de top 25 van verzekeraars! We zijn voortdurend op op zoek naar de goedkoopste en beste autoverzekering. Nadat u een vergelijking heeft gemaakt, kunt u de Volvo verzekering direct online afsluiten. In de meeste gevallen is er meteen dekking! Verzekeren van uw Volvo kan via deze website.

Premie Volvo auto

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

de OldtimerVerzekering Volvo verzekering