Voorjaar

Zin in het voorjaar!

De wintermaanden liggen al weer achter ons. Tijd om die winterblues van ons af te schudden en te genieten van het zonnetje. De dagen worden weer langer, de temperatuur weer aangenamer, dan weet je één ding. De motoren maken weer geluid en de glimmende oldtimers komen weer uit de schuur.

Oldtimer toertochten

Lijkt het je leuk om eens een toertocht te doen zoals een bolletje-pijltje route? Er worden er elk jaar veel georganiseerd, kijk bijvoorbeeld op Facebook of er routes zijn waaraan je mee wilt doen. In Nederland zijn veel leuke routes te vinden waar je misschien nog nooit bent geweest. Er staan weer leuke evenementen speciaal voor klassieker liefhebbers op de planning. Pak de agenda erbij en noteer alvast de datums van toertochten waar je aan mee wilt doen.

De klassiekerverzekering

Naast genieten moeten er ook wat administratieve zaken geregeld worden. Je klassieker moet goed verzekerd zijn maar je wilt hiervoor niet teveel betalen. Het is nu een goed moment om je oldtimerverzekering te vergelijken. Misschien kun je overstappen en daarmee premie besparen. Geld wat je uitspaart kun je gebruiken voor leuke dingen. Via deze website bereken je gemakkelijk de premie oldtimer of vraag een offerte oldtimerverzekering aan. Pak daarom je polis er eens bij en en controleer of de de taxatiewaarde nog klopt en of de taxatie niet is verlopen.

Winterstalling oldtimer

Als je oldtimer uit de winterstalling komt is het een goed moment om eens na te gaan denken hoe je dit jaar nóg beter je oldtimer kan onderhouden. Zijn er bijvoorbeeld onderdelen die dit jaar vervangen moeten worden? En hoe zit het met de leren bekleding van de oldtimer? En check gelijk of de oldtimer APK gekeurd  moet worden.

Een nieuwe oldtimer kopen

Een nieuwe klassieker aanschaffen is iets waar je je goed op voorbereid. Of dit nou je eerste of volgende oldtimer is, er is niets zo leuk als de zoektocht naar een nieuwe oldtimer. Of je nou een oude Mercedes koopt, of een Volkswagen, in beide gevallen is het belangrijk dat je goed voorbereid bent. Lees ook onze tips voor het kopen van een oldtimer.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *