Voorjaar

Zin in het voorjaar

De wintermaanden liggen al weer achter ons. Tijd om vooruit te kijken, Nog even en de oldtimer kan weer de weg op. Zodra de dagen weer lengen pakken oldtimer liefhebbers hun hobby weer op. Maart is een mooie maand om te kijken wat er geregeld moet worden voordat de oldtimer de weg weer op kan.

Oldtimer toertochten

Het is leuk om alvast te kijken of er dit jaar leuke toertochten georganiseerd worden. In Nederland zijn veel leuke routes te vinden waar je waarschijnlijk nog niet hebt gereden. Ook dit jaar staan er weer een aantal leuke evenementen speciaal voor klassieker liefhebbers op de planning. Pak de agenda erbij en noteer alvast de datums van deze evenementen.

De klassiekerverzekering

Je klassieker moet natuurlijk goed verzekerd zijn zonder dat het je teveel kost. Het voorjaar is een goede periode om je oldtimerverzekering te vergelijken. Misschien kun je overstappen en daarmee premie besparen. Alles wat je bespaart kun je uitgeven aan leuke dingen. Via deze website kan je gemakkelijk een premie berekenen of een offerte aanvragen voor je oldtimer. Bekijk daarom aandachtig je polis en controleer bijvoorbeeld ook of de taxatiewaarde nog klopt.

Winterstalling oldtimer

Grote kans dat je oldtimer binnenkort uit de winterstalling gaat. Daarom is het nu een goed moment om eens na te gaan denken hoe je dit jaar nóg beter je oldtimer kan onderhouden. Zijn er bijvoorbeeld onderdelen die dit jaar vervangen moeten worden? En hoe zit het met de leren bekleding van de oldtimer? En wanneer moet de oldtimer APK gekeurd worden?

Een nieuwe oldtimer kopen

Het is altijd leuk om een nieuwe klassieker aan te schaffen. Of dit nou je eerste of volgende oldtimer is, er is niets zo leuk als de zoektocht naar een nieuwe oldtimer. Of je nou een oude Mercedes koopt, of een Volkswagen, in beide gevallen is het belangrijk dat je goed voorbereid bent. Lees ook onze tips waar je moet op letten als je een oldtimer koopt.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *