Koop of miskoop oldtimer

Hoe kun je een miskoop van een oldtimer voorkomen?

Een oldtimer kopen is niet iets wat je dagelijks doet. Daarom wil je dat de koop in één keer goed gaat. Het moet een goede koop zijn en achteraf geen miskoop. Waar moet je op letten om een miskoop van een oldtimer te voorkomen? Hieronder lees je onze tips!

 1. Wensen en verwachtingen duidelijk opschrijven

Voordat je aan de zoektocht begint, is handig om je wensen en verwachtingen op papier te zetten, dit maakt het zoeken naar de juiste oldtimer een stuk makkelijker.

 1. Onderhoud

Oldtimers zijn auto’s die over het algemeen meer onderhoud en zorg nodig hebben dan een reguliere auto. Bij de aankoop van de oldtimer is het belangrijk om te kijken naar de onderhoudshistorie.

 1. Budget

Het budget is een belangrijk onderdeel van de koop van de oldtimer. Of je nou veel of weinig geld hebt, je wilt niet teveel betalen voor de oldtimer. De waarde van de oldtimer is afhankelijk van verschillende factoren, te denken aan;

 • Staat van onderhoud
 • Technische kenmerken en kilometerstand
 • Merk en populariteit
 • Zeldzaamheid

Op internet vind je veel informatie over de waarde van een oldtimer. Of je schakelt iemand die een auto op waarde kan schatten, zoals een taxateur. Zo weet je of je niet teveel betaalt voor je oldtimer.

 1. Chassisnummer

Het chassisnummer is ingeslagen in het chassis van de auto. Dit chassis- of identificatienummer staat ook op het kentekenbewijs. Wanneer het chassisnummer van de oldtimer niet klopt, is er een grote kans dat er sprake is van vervalsing. Om dit te controleren, kun je het beste navraag doen bij het RDW. Dit is erg belangrijk, als dit niet klopt dan hebt je een echte “kat in de zak” gekocht. Dit kan leiden tot een grote miskoop oldtimer.

 1. De oldtimer bekijken

Als het zover is dat je bij de oldtimer gaat kijken, neem dan iemand mee die verstand heeft van klassieke auto’s. Twee zien altijd meer dan één en dit kan je wellicht helpen met het voorkomen van een miskoop. Dingen waar je vooral op moet letten zijn bijvoorbeeld roest. Kijk ook altijd even onder de motorkap van de oldtimer. Als het mogelijk is, laat de motor dan even draaien, zo kun je zien en horen of er eventueel onderdelen los zitten.

 1. Toch een miskoop en dan?

Heb je een youngtimer of een oldtimer gekocht en ontdek je verborgen gebreken dan kun je wellicht juridische hulp inschakelen. Dit is zonder kosten als je van te voren een rechtsbijstandsverzekering hebt afgesloten. Deze verzekering moet minstens 3 maanden actief zijn voordat je deze verzekering kan aanspreken. Heb je een rechtsbijstandsverzekering en je hebt de module verkeer meeverzekerd heb je ook bij koop recht op juridische hulp.

Laatste stap, de oldtimer voordelig verzekeren

Heb jij een leuke oldtimer gekocht en ben je op zoek naar een passende verzekering? Vraag via onze website een vrijblijvende premie op of vraag de oldtimerverzekering direct aan. Veenstra & de Jong Assurantiën is gespecialiseerd in oldtimerverzekeringen.

Aarzel niet om te bellen of contact met ons op te nemen, ons enthousiaste en professionele team staat klaar om je te helpen!

Gerelateerde artikels: Aantal oldtimers neemt toe en Youngtimer kopen

1 reactie

 1. Vincent Rondwijk op zegt:

  Er zijn inderdaad veel factoren die bij het calculeren van je budget komen kijken. Ik vond het vooral belangrijk dat mijn auto weinig kilometers op de teller had. Daarnaast had ik ook een voorkeur voor bepaalde merken. Met deze vereisten is het ook gemakkelijk om te bekijken wat binnen je budget past.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

de OldtimerVerzekering Koop of miskoop oldtimer