Voorwaarden

Voorwaarden oldtimertarief

Elk contract heeft voorwaarden en ook wij ontkomen er niet aan. Door goede en duidelijke voorwaarden voor de oldtimerverzekering op te stellen kan de premie laag worden gehouden en dat is in het belang van veel mensen.

Nou daar komt ie dan:

 1. Je gebruikt de oldtimer in je vrije tijd. Deze oldtimer- of youngtimer verzekering is niet geschikt als je de auto dagelijks gebruikt voor woon-/werkverkeer of voor bijvoorbeeld boodschappen
 2. De bestuurder is 30 jaar of ouder
 3. Jouw oldtimer of youngtimer staat in het boek  de “onschatbare klassieker”
 4. De oldtimer of youngtimer rijdt op benzine. Voor oldtimers die op LPG rijden zijn er beperkte mogelijkheden
 5. Ook moet de oldtimer op een afgesloten plek staan. Bijvoorbeeld een garage of op een afgesloten terrein

In tegenstelling tot andere verzekeraars verplichten we je niet om de 1e auto (dagelijks gebruik) bij ons te verzekeren. Wij vinden het wel leuk als je ons vraagt om een offerte te maken voor je auto. Wie weet bespaar je zowel op je oldtimer premie als op je autopremie.

Check hier of de autoin het oldtimertarief kan. Heeft de oldtimer een waarde boven de € 25.000,- en wil je diefstal verzekerd hebben dan kun je te maken krijgen met alarmeisen.

Nog even de voorwaarden op een rijtje:

Wanneer je  in de wintermaanden niet de weg op gaat met je oldtimer of youngtimer, heb je de mogelijkheid om te kiezen voor een voordelig zomertijdtarief. Buiten de zomertijd wordt geen uitkering, hulp of rechtsbijstand verleend voor de volgende risico’s: wettelijke aansprakelijkheid, botsen, omslaan, te water of van de weg raken, slippen en kwaadwillige beschadiging.

Zomertijd: dit is de periode van het jaar waarin de klok een uur vooruit wordt gezet. De zomertijd loopt van eind maart tot eind oktober.

Beperkt casco of Volledig casco

Indien je kiest voor een WA + Beperkt casco of WA + Volledig casco verzekering dient er een taxatierapport door een erkende taxateur overlegd te worden, dit taxatierapport is 3 jaar geldig. Bij het aangaan van de oldtimerverzekering mag een taxatierapport maximaal 6 maanden oud zijn. Het taxatierapport moet voldoen aan de eisen van de FEHAC. Het rapport wordt dan opgemaakt door een erkende taxateur aangesloten bij de FEHAC. De taxateur wordt door de verzekeringsnemer ingeschakeld en betaald. Zie voor een actuele lijst van erkende taxateurs op: erkende taxateurs

Voordelen oldtimerverzekering

 1. Erkenning van clubtaxaties.
 2. Uitstekende hulpverlening met pechdekking.
 3. Altijd terughaal garantie bij hulpverlening Europa.
 4. Prima schaderegeling bij cascoschade.
 5. Tot 8.000 km per jaar mogelijk.
 6. Uitgebreide (Beperkt) Cascodekking.
 7. Geen uitsluiting voor cabriolet.

Dekking oldtimerverzekering

Wettelijke aansprakelijkheid is de basis van de oldtimerverzekering, standaard aangevuld met uitgebreide hulpverlening in Nederland bij pech, ziekte of ongeval. Jouw auto wordt altijd naar huis of naar een garagebedrijf vervoerd.

Daarnaast kunt je kiezen voor de Beperkt cascodekking met vergoeding van schade bij:

 • Brand,
 • Diefstal,
 • Storm,
 • Aanrijding met wild,
 • Ruitschade.

Of je kiest voor de Volledig cascodekking dan is er ook vergoeding van schade bij:

 • Botsen,
 • Slippen,
 • Van de weg raken,
 • Vandalisme.

Je kunt de oldtimer verzekering verder nog uitbreiden met:

Download de voorwaarden of het aanvraagformulier

Wat te doen bij schade?