Voorwaarden

Aan welke voorwaarden dient een oldtimer te voldoen voor het voordelige oldtimertarief?

Deze voordelige oldtimerverzekering is uitsluitend voor hobbymatig gebruik van je klassieker. Er dient een auto voor dagelijks gebruik aanwezig te zijn. Deze verzekering is ontwikkeld voor uitsluitend recreatief gebruik. De oldtimerverzekering is niet geschikt als je de auto dagelijks gebruikt voor woon-/werkverkeer. De bestuurder dient ouder te zijn dan 30 jaar. De oldtimer moet vermeld staan in het boek “de onschatbare klassieker”. Wij verplichten je niet om de 1e auto (dagelijks gebruik) bij ons te verzekeren. De oldtimer rijdt op benzine. Voor oldtimers die op LPG rijden hebben we beperkte mogelijkheden. Check hier of jouw oldtimer verzekerd kan worden. Ook dient de oldtimer in een afgesloten stalling te staan. Bijvoorbeeld een garage of op een afgesloten terrein. Heeft de oldtimer een waarde boven de € 25.000,- en wil je diefstal verzekerd hebben dan kun je te maken krijgen met alarmeisen.

Nog even de voorwaarden op een rijtje:

Wanneer je niet in de wintermaanden de weg op gaat met je oldtimer, heb je de mogelijkheid om te kiezen voor een zeer voordelig zomertijdtarief. Buiten de zomertijd wordt geen uitkering, hulp of rechtsbijstand verleend voor de volgende risico’s: wettelijke aansprakelijkheid, botsen, omslaan, te water of van de weg geraken, slippen en kwaadwillige beschadiging. Zomertijd: dit is de periode van het jaar waarin de klok een uur vooruit wordt gezet. De zomertijd loopt van eind maart tot eind oktober.

Beperkt casco of Volledig casco

Indien je kiest voor een WA + Beperkt casco of WA + Volledig casco verzekering dient er een taxatierapport door een erkende taxateur overlegd te worden, dit taxatierapport is 3 jaar geldig. Bij het aangaan van de oldtimerverzekering mag een taxatierapport maximaal 6 maanden oud zijn. Het taxatierapport dient te voldoen aan de eisen die de FEHAC aan een taxatierapport stelt. Het rapport dient te zijn opgesteld door een  erkende taxateur aangesloten bij de FEHAC. De taxateur wordt door de verzekeringsnemer ingeschakeld en betaald. Zie voor een actuele lijst van erkende taxateurs op: erkende taxateurs

Voordelen oldtimerverzekering

 1. Erkenning van clubtaxaties.
 2. Uitstekende hulpverlening met pechdekking.
 3. Altijd-terughaal-garantie bij hulpverlening Europa.
 4. Prima schaderegeling bij cascoschade.
 5. Tot 8.000 km per jaar mogelijk.
 6. Uitgebreide (Beperkt) Cascodekking.
 7. Geen uitsluiting voor cabriolet.

Dekking oldtimerverekering

Wettelijke aansprakelijkheid is de basis van de oldtimerverzekering, standaard aangevuld met uitgebreide hulpverlening in Nederland bij pech, ziekte of ongeval. Jouw auto wordt altijd naar huis of naar een garagebedrijf vervoerd.

Daarnaast kunt je kiezen voor de Beperkt cascodekking met vergoeding van schade bij:

 • Brand,
 • Diefstal,
 • Storm,
 • Overstekend wild
 • Ruitschade.

Of je kiest voor de Volledig cascodekking dan is er ook vergoeding van schade bij:

 • Botsen,
 • Slippen,
 • Van de weg raken
 • Vandalisme.

Je kunt de oldtimerverzekering verder nog uitbreiden met:

 • Hulpverlening in Europa, mét terughaal-garantie
 • Ongevallen inzittenden / schadeverzekerden inzittenden
 • Verhaalservice-extra
 • Rechtsbijstand

Download de voorwaarden of het aanvraagformulier.

Wat te doen bij schade?