Voorwaarden

Voorwaarden oldtimertarief

Om de premie voordelig te houden zijn er aantal voorwaarden opgesteld waaraan de oldtimer moet voldoen:

Deze voordelige oldtimerverzekering is uitsluitend voor hobbymatig gebruik van je klassieker, de dagelijkse ritten doen je met een andere auto. Je kunt de oldtimer gebruiken in je vrije tijd. Deze oldtimer- of youngtimer verzekering is niet geschikt als je de auto dagelijks gebruikt voor woon-/werkverkeer. De bestuurder is 30 jaar of ouder. Daarnaast staat de oldtimer of youngtimer in het boek “onschatbare klassieker”. In tegenstelling tot andere verzekeraars verplichten we je niet om de 1e auto (dagelijks gebruik) bij ons te verzekeren. De oldtimer of youngtimer rijdt op benzine. Voor oldtimers die op LPG rijden hebben we beperkte mogelijkheden.

Check hier of jouw oldtimer verzekerd kan worden. Ook dient de oldtimer in een afgesloten stalling te staan. Bijvoorbeeld een garage of op een afgesloten terrein. Heeft de oldtimer een waarde boven de € 25.000,- en wil je diefstal verzekerd hebben dan kun je te maken krijgen met alarmeisen.

Nog even de voorwaarden op een rijtje:

Wanneer je  in de wintermaanden niet de weg op gaat met je oldtimer of youngtimer, heb je de mogelijkheid om te kiezen voor een zeer voordelig zomertijdtarief. Buiten de zomertijd wordt geen uitkering, hulp of rechtsbijstand verleend voor de volgende risico’s: wettelijke aansprakelijkheid, botsen, omslaan, te water of van de weg raken, slippen en kwaadwillige beschadiging.

Zomertijd: dit is de periode van het jaar waarin de klok een uur vooruit wordt gezet. De zomertijd loopt van eind maart tot eind oktober.

Beperkt casco of Volledig casco

Indien je kiest voor een WA + Beperkt casco of WA + Volledig casco verzekering dient er een taxatierapport door een erkende taxateur overlegd te worden, dit taxatierapport is 3 jaar geldig. Bij het aangaan van de oldtimerverzekering mag een taxatierapport maximaal 6 maanden oud zijn. Het taxatierapport moet voldoen aan de eisen van de FEHAC. Het rapport wordt dan opgemaakt door een erkende taxateur aangesloten bij de FEHAC. De taxateur wordt door de verzekeringsnemer ingeschakeld en betaald. Zie voor een actuele lijst van erkende taxateurs op: erkende taxateurs

Voordelen oldtimerverzekering

 1. Erkenning van clubtaxaties.
 2. Uitstekende hulpverlening met pechdekking.
 3. Altijd terughaal garantie bij hulpverlening Europa.
 4. Prima schaderegeling bij cascoschade.
 5. Tot 8.000 km per jaar mogelijk.
 6. Uitgebreide (Beperkt) Cascodekking.
 7. Geen uitsluiting voor cabriolet.

Dekking oldtimerverzekering

Wettelijke aansprakelijkheid is de basis van de oldtimerverzekering, standaard aangevuld met uitgebreide hulpverlening in Nederland bij pech, ziekte of ongeval. Jouw auto wordt altijd naar huis of naar een garagebedrijf vervoerd.

Daarnaast kunt je kiezen voor de Beperkt cascodekking met vergoeding van schade bij:

 • Brand,
 • Diefstal,
 • Storm,
 • Aanrijding met wild,
 • Ruitschade.

Of je kiest voor de Volledig cascodekking dan is er ook vergoeding van schade bij:

 • Botsen,
 • Slippen,
 • Van de weg raken,
 • Vandalisme.

Je kunt de oldtimerverzekering verder nog uitbreiden met:

Download de voorwaarden of het aanvraagformulier

Wat te doen bij schade?