Volkswagen verzekering

De Volkswagen Kever heeft wereldwijd door de jaren heen een revolutie op gang gebracht.

Ondanks de ongelukkige afkomst is de Volkswagen kever een symbool voor vrijheid. Ook in andere landen dan Duitsland is de Kever een populaire, zo niet, de populairste auto aller tijden.

Brazilië

Bijvoorbeeld in Brazilië. De Kever werd daar “Fusca” genoemd. In eerste instantie werden Kevers alleen geassembleerd in Brazilië. Vanaf begin van de jaren ’60 werd de Kever volledig gemaakt in dat land. De Kever was in Brazilië in de periode 1954 tot in de jaren ’80 de meest verkochte auto.

Amerika

Amerika kon niet achterblijven. In de Verenigde Staten werd in 1968 “Volkswagen of America” opgericht. Er werden maar liefst 3 miljoen auto’s verkocht in de VS. De auto werd uitermate populair als kleine familie auto.

Hoe het allemaal begon

Volkswagen is opgericht in 1937 in Duitsland en het belangrijkste automerk van de Volkswagen Group. Maar liefst twee modellen van Volkswagen staan in de top vijf van meest verkochte auto’s. De Volkswagen Golf en Volkswagen Kever. In augustus 1947 rijdt er voor het eerst een Volkswagen Kever in Nederland. Pon automobielhandel importeert de eerste Kevers. Later is op basis van deze Kever ook de Volkswagen Bus ontworpen waar de heer Pon aan mee heeft geholpen.

Volkswagen Kever

Dit is de bekendste Volkswagen en werd tot 1967 typ 1, 1200 of 1300 genoemd naar de motorinhoud in cc’s.  Door de opvallende ronde vorm van de auto werd de auto door het volk Kever genoemd.  Als gevolg daarvan ging de fabrikant deze naam ook gebruiken.
De Volkswagen Kever werd enorm populair in Duitsland en ver daarbuiten. Van 1937 tot 2003 zijn er meer dan 20 miljoen exemplaren geproduceerd.

Volkswagen Golf

De eerste Golf rolde in 1974 van de band, inmiddels is het de meest gebouwde en verkochte Volkswagen ooit. De Volkswagen Golf is de meest geproduceerde auto van heel Europa. Samen met de Ford F-150 en de Toyota Corolla is de Golf de meest geproduceerde auto ter wereld. In maart 2007 werd de 25 miljoenste Volkswagen Golf geproduceerd, dit was een Golf 5 Sportline met een 1.4 TSI motor. Elke medewerker die aan de auto had gewerkt mocht iets op de auto schrijven.

De naam “Golf” voor de Volkswagen is afgeleid van de Golfstroom. In de Verenigde Staten en Canada is de Golf op de markt gebracht onder de naam “Volkswagen Rabbit”, en in Mexico als de “Volkswagen Caribe”. Bij VW worden sommige van hun automodellen vernoemd naar natuurlijke fenomenen. Zo is de naam “Golf” afgeleid van de Golfstroom, “Passat” van de passaatwind en “Scirocco” van de sciroccowind.

De Volkswagen Bus

Doordat de Kever al de Type 1 naam had ingenomen. Zijn de VW Bussen bekend onder Type 2, lees meer in onze blog over de VW Bus

Volkswagen verzekering

Wij kunnen vrijwel elke Volkswagen verzekeren. Of je nu een Golf, Kever of een andere Volkswagen van 15 jaar of ouder hebt die je als hobbyvoertuig gebruikt, je kunt snel en gemakkelijk de premie berekenen in ons oldtimertarief.

Premie VW oldtimer

Als specialist op het gebied van oldtimerverzekeringen en autoverzekeringen, bieden wij jou een oldtimerverzekering met een scherpe premie en gunstige voorwaarden. In de meeste gevallen kun je bij ons jouw Volkswagen verzekeren tegen een voordelig tarief speciaal voor vhobbyvoertuigen, op voorwaarde dat de auto ouder is dan 15 jaar en recreatief wordt gebruikt. Kijk hier voor specifieke voorwaarden van deze voordelige Volkswagenverzekering.

Volkswagen verzekering voor VW Kever vanaf 15 jaar

Heb je een Volkswagen vanaf 15 jaar en ouder, die je als tweede auto gebruikt, dus hobbymatig en niet voor woon werk verkeer. Dan is de VW oldtimerverzekering het voordeligste. Pechhulp Nederland is standaard meeverzekerd. Ga je de grenzen over met de VW? Dan raden we je de Pechhulp service Europa aan. Voor € 15,- extra heb je Pechhulp Europa meeverzekerd.

Hieronder is een voorbeeld premie voor een VW tussen 15 en 25 jaar oud. Voor Volkswagens die ouder zijn gelden lagere tarieven.

WA € 127,-  max. 5000 km
Beperkt Casco  1,45% Over de taxatiewaarde
Volledig Casco  2,90% Over de taxatiewaarde

 

Premie VW auto

Heb je een Volkswagen jonger dan 15 jaar? Hierboven kun je de premie berekenen voor de VW auto verzekering. Heb je liever een medewerker aan de lijn? We helpen je graag met de beste verzekering voor je Volkswagen.

Premie VW Camper

Heb je een VW Camper? Bereken dan hierboven de premie van de VW Camperverzekering.

de OldtimerVerzekering Volkswagen verzekering