Winterstalling oldtimer

De winter is in aantocht en dat betekent dat het tijd is om je oldtimer klaar te maken voor een welverdiende winterslaap. Om ervoor te zorgen dat je klassieker in topconditie blijft en in het voorjaar zonder problemen de weg op kan, volgen hier enkele waardevolle tips voor de perfecte winterstalling oldtimer.

 1. Grondige Reiniging:

Begin met het klaarmaken voor de winter door je oldtimer grondig schoon te maken. Gebruik bij voorkeur een hogedrukreiniger om elk spoor van vuil te verwijderen, zodat er niets aan de lak blijft kleven. Handmatig drogen verdient daarbij de voorkeur.

 1. Olie en Oliefilter Vervangen:

Voorkom corrosie door de motorolie en het oliefilter te vervangen. Motorolie heeft de neiging te verzuren, wat schadelijk kan zijn als de auto langdurig stilstaat.

 1. Volle Tank en Anti condensatiemiddel:

Vul de brandstoftank zo vol mogelijk en voeg een anti-condensatiemiddel toe om roestvorming te voorkomen. Een volle tank minimaliseert de kans op roestvorming en het anti condensatiemiddel beschermt de brandstof, vooral in koudere omgevingen.

 1. Ventilatie en Schimmelpreventie tijdens winterstalling oldtimer:

Zorg voor goede ventilatie door ramen op een kier te laten staan. Dit voorkomt schimmelvorming in het interieur van je oldtimer.

 1. Beschermende Autohoes:

Bescherm de lak van je oldtimer tegen de elementen met een kwalitatieve autohoes. Zorg ervoor dat de hoes goed ventileert om schimmel te voorkomen.

 1. Accu Verzorging:

Koppel de accu los en sluit deze aan op een druppellader om langzaam leeglopen te voorkomen.

 1. Onderhoud van Rubbers en Chroom:

Bescherm zowel de rubbers als het chroom door ze in te smeren met een laagje vaseline. Dit helpt bij het behouden van de glans en soepelheid.

 1. Af en Toe Bewegen:

Geef je oldtimer af en toe wat beweging door hem heen en weer te rollen en de pedalen in te drukken. Dit zorgt ervoor dat alles soepel blijft lopen.

 1. Bandenverzorging:

Voorkom ‘vierkante’ banden door de assen op blokken te zetten of de banden extra hard op te pompen.

 1. Verzekering oldtimer in de winter

Het verzekeren van een oldtimer in deze periode is zeker van belang om mogelijke risico’s te dekken, zelfs wanneer de auto niet in gebruik is. Hier zijn enkele stappen die je kunt overwegen:

 1. Wintertijdregeling: Bij ons is dit de zomertijddekking. Als je de oldtimer niet gebruikt in de wintertijd dan heb je een beperkte dekking in de winter maar heb je wel korting op de premie. Zorg ervoor dat je begrijpt wat wel en niet gedekt is tijdens deze periode.
 2. Eisen winterstalling oldtimer: Verzekeraars kunnen specifieke eisen stellen, zoals het gebruik van een beveiligde stalling bij oldtimers met een hogere taxatiewaarde.
 3. Melding van stalling: Informeer je assurantieadviseur over de periode van winterstalling. De verzekeraar is dan op de hoogte van de verminderde risico’s.
 4. Aanvullende dekkingen: Overweeg aanvullende dekkingen, zoals diefstal- of brandschadedekking, afhankelijk van de omstandigheden van de stalling.
 5. Regelmatige inspectie: Hoewel de auto gestald is, is het raadzaam deze af en toe te inspecteren. Dit kan helpen eventuele problemen vroegtijdig op te sporen.
 6. APK tijdens winterstalling: Het kan voorkomen dat je net een APK moet laten doen tijdens de winter. Moet je i.v.m. APK de weg op? Informeer altijd je verzekeraar.
 7. Schorsen tijdens winterperiode: Laat je bij schorsen van de oldtimer goed informeren of je geen verzekeringsplicht hebt en of het een voordelig keuze is.

Gerelateerd:

Toenemende waarde oldtimers
Verzamelpolis oldtimers

 

1 reactie

 1. Wim van Boekel op zegt:

  M.b.t. een oldtimer met LPG ouder dan 40 jaar.
  Wat is het nieuwe kabinetsbeleid t.a.v. MRB.
  Als ik het goed begrijp worden deze auto’s weer normaal belast voor motor rijtuigen belasting medio 01-01-2026, tenminste als je je LPG installatie niet laat verwijderen en intact houdt.
  Ik ben niet 100% stellig, maar ik heb het idée, dat dit het traject wordt!!!!!!

  Kennelijk gaat ook G3 op de schop en wordt weer normaal tarief gerekend zonder milieu reductie, vanwege schoner rijden.

  De overheid is een onbetrouwbare partner aangaande beleid t.a v. fossiele brandstoffen en energie.
  Voortdurend veranderen inzichten, wetten, doelstellingen en beleid. Ook al vermindert door die ingrepen de waarde van je auto zeer drastisch.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

de OldtimerVerzekering Winterstalling oldtimer