Youngtimer kopen

Is een Youngtimer kopen een slimme zet?

De zoektocht naar een andere auto is niet altijd makkelijk, er is veel keus en koop je niet een auto waar van alles aan mankeert. Er zijn wereldwijd honderden verschillende merken, types en uitvoeringen te koop. Een juist onderhouden youngtimer kopen kan financiële voordelen opleveren, ook zakelijk.

Definitie van een youngtimer?

De term youngtimer is een algemeen begrip, verzekeraars hanteren verschillende leeftijden voor het begrip youngtimer. Het woord youngtimer is ontstaan doordat de regels voor oldtimers zijn veranderd. Een aantal jaren geleden werd elke auto ouder dan 25 jaar een oldtimer genoemd. Er kon gebruik gemaakt worden van voordelen zoals een goedkope oldtimerverzekering en vrijstelling van wegenbelasting. De vrijstelling MRB is nu alleen voor oldtimers van 40 jaar en ouder van toepassing.

Hoe is de term youngtimer ontstaan?

Een oldtimer is een auto ouder dan 40 jaar oud. Een youngtimer is in principe een auto tussen 15 en 25 jaar oud maar doordat de leeftijd van de oldtimer is opgerekt naar 40 jaar is een auto nu een youngtimer als de auto tussen 15 en 40 jaar oud is. Als een youngtimer goed onderhouden is zijn dit in het algemeen voertuigen welke betrouwbaar zijn en nog steeds comfortabel rijden. Onderzoek wijst uit dat youngtimers minder storingen hebben dan de nieuwste auto’s die vol elektronica zitten.

Waarom een youngtimer kopen?

Het belangrijkste voordeel is dat een youngtimer relatief goedkoop is. Vaak kan er voor een zachte prijs een mooie youngtimer met weinig gebruikerssporen gekocht worden. We raden aan om de youngtimer bij een vertrouwd en veilig bedrijf aan te schaffen. Deze bedrijven geven vaak garantie en vaak is het onderhoudsboekje aanwezig en up to date.

Voordelen van een youngtimer bij zakelijk gebruik

Een youngtimer aanschaffen via de zaak heeft een aantal voordelen. Voor zakelijke voertuigen geldt normaliter een bijtelling van 22% van de nieuwwaarde. Deze regeling geldt niet voor youngtimers. Youngtimers (auto’s ouder dan 15 jaar) genieten van een bijtelling van 35% van de dagwaarde. Deze dagwaarde is, gezien de leeftijd van de auto, niet zo hoog. Verder kunnen andere kosten zoals onderhoud, brandstof en parkeerkosten zakelijk worden afgetrokken.

Wanneer laat je een youngtimer taxeren?

Een taxatie van de youngtimer is in de meeste gevallen aan te raden óók als je alleen kiest voor WA dekking. Bij schade waarbij een andere partij aansprakelijk is dient de verzekeraar van de tegenpartij de schade te behandelen op basis van de taxatiewaarde en niet op basis van de dagwaarde. De schadevergoeding is dan meestal veel hoger. Kies je naast WA dekking ook voor beperkt of volledig Casco dan zal de verzekeraar vaak vragen om een taxatierapport.

Wat kost een youngtimer verzekering?

De premie van een youngtimer verzekering is afhankelijk van verschillende factoren maar is in de regel goedkoper dan een normale autoverzekering. Gebruik je de youngtimer als dagelijks voertuig dan kun je een offerte personenauto opvragen.  Gebruik je de youngtimer alleen in de vrije tijd? Bereken dan hier de premie Youngtimer.

Lees ook deze 9 tips bij het kopen van een oldtimer.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

de OldtimerVerzekering Youngtimer kopen