Youngtimer verzekering

Zoek je een voordelig youngtimer verzekering?

Wij hebben de perfecte verzekering voor je

Hou je van autorijden met een vleugje avontuur en karakter? Dan is een youngtimer wellicht iets voor jou! Deze auto’s, meestal personenauto’s, zijn jonger dan oldtimers, maar oud genoeg om de tand des tijds te hebben doorstaan. Liefhebbers koesteren ze om hun unieke charme en rijplezier.

Wat is een youngtimer?

De term “youngtimer” is afgeleid van het Engelse “oldtimer”. In Nederland definiëren we een youngtimer als een motorrijtuig tussen de 25 en 40 jaar oud. Sommige mensen gebruiken ook de term “semi-oldtimer“. Boven de 40 jaar mogen we pas “oldtimer” zeggen.

Youngtimer Verzekeren

Bij ons zit je goed voor het verzekeren van je youngtimer. Het verzekeren van een youngtimer is niet altijd gemakkelijk. Er zijn verzekeraars die liever geen youngtimers verzekeren. Als liefhebbers van young- en oldtimers helpen wij waar we kunnen. Wij weten dat bezitters van klassieke auto’s zuinig met hun auto omgaan, veel ervaring op de weg hebben, vaak meerdere auto’s bezitten en de auto in een garage stallen. Je hebt bij ons de keus om het zelf, online te regelen of contact met ons te zoeken zodat wij je persoonlijk van dienst kunnen zijn. Door op deze manier te werken kunnen wij de beste premies en voorwaarden aanbieden.

Deze youngtimer verzekering heeft een aantrekkelijke premie en een aantal unieke voordelen die je niet snel ergens anders aantreft. Pechhulp in Nederland is gratis meeverzekerd. Ga je met de youngtimer naar het buitenland? Vraag dan ook Pechhulp Europa aan, deze dekking kost € 15,- euro per jaar.

Premie youngtimer

Betrouwbaar en gedegen advies

Wil je gebruik maken van deze voordelen en een lage premie? Klik dan op bovenstaande button. Uiteraard kun je ons ook bellen. Als je ons belt dan krijg je direct een deskundig medewerker aan de lijn die je vragen kan beantwoorden, je kan helpen met het opzeggen van je huidige autoverzekering en je helpt met het afsluiten van je nieuwe youngtimer verzekering.

Youngtimer verzekeren

De dekking kies je zelf, alleen Wettelijke Aansprakelijkheid dekking is mogelijk en de WA dekking kun je eventueel uitbreiden met beperkt of volledig Casco dekking. Je kunt kiezen of je maximaal 5000 of 8000 kilometers per jaar wilt rijden. Aanvullend wordt vaak schadeverzekerden inzittenden bijgesloten.

Wil je eerst checken of jouw auto in het youngtimer tarief kan? Dat kan met de Oldtimer check

Bij de dekking Beperkt of Volledig Casco is het nodig om de youngtimer te laten taxeren door een erkende taxateur.
Door de youngtimer te laten taxeren is het mogelijk om de auto te verzekeren tegen de juiste waarde, dit is de taxatiewaarde volgens artikel 7:960 BW. De taxatiewaarde is meestal hoger dan de dagwaarde van een youngtimer. Deze hogere taxatiewaarde wordt uitgekeerd als je onverhoopt betrokken bent bij een schadegeval.

Heb je een youngtimer verzameling? Vraag ons om een offerte voor je collectietimer.

Reguliere autoverzekering

WA Basisdekking

 • Schade anderen gedekt
 • Dekking in heel Europa
 • Maximaal tot 8.000 km
 • Pechhulp Nederland

 Premie WA

Beperkt Casco

 • Brand / Storm
 • Diefstal
 • Aanrijding met wild
 • Ruitschade

 Premie BC

Meest gekozen

Volledig Casco

 • Beperkt Casco dekking
 • Botsen / Slippen
 • Van de weg raken
 • Vandalisme

 Premie VC

de OldtimerVerzekering Youngtimer verzekering