Zomertijddekking

Op 25 maart 2023 is de zomertijd weer ingegaan. Wat betekent dit voor de zomertijddekking?

Bij het aanvragen van een oldtimerverzekering kan gekozen worden voor verschillende opties waaronder de zomertijd dekking of de winterstop (bij motoren).

Wat houdt zomertijddekking in?

Zomertijd dekking:
Kies je voor zomertijd dekking? Dan krijg je 25% korting op de premie. Dit is een flinke korting maar wees je bewust van het je niet met de oldtimer of motor mag rijden in de periode van eind oktober tot eind maart van elk jaar, dat is de wintertijd periode. Op de 1e zondag van de zomertijd mag er weer gereden worden. Je bent dus niet verzekerd voor het rij risico in de winterperiode. Het rij risico houdt zowel de WA dekking in als de Casco dekking van de auto.

In de winter niet verzekerd?

Heb je de auto allrisk verzekerd, (WA + Casco dekking) Dan is er in de winter wel dekking voor brand, diefstal en storm schade, dit noemen we stilstand schade. Als je de auto schorst dan kun je de verzekering opschorten. In dat geval is er in de winterperiode geen dekking ook niet voor stilstand schade.

Winterstop motor:

Bij de keuze voor winterstop dekking ontvangt je 10% korting op de premie. Je mag dan niet de weg op met de motor in de periode van 1 december tot 1 maart.  Na 1 maart is er weer dekking voor rij- en aanrijdingsschade.

Als de oldtimer is verzekerd voor beperkt of volledige Casco dekking dan is in de wintertijd stilstaan schade wel gedekt. Stilstaan schade is bijvoorbeeld brand-, diefstal-, of stormschade.

Misschien komt er ooit een afschaffing van de zomer en wintertijd. De motorrijtuigenverzekeraar zal hier in de toekomst vast iets anders voor bedenken. In de winter is er immers meer kans op schade en ongelukken. Het is daarom goed om rijders te stimuleren alleen met mooi weer te gaan rijden. Tot de eventuele afschaffing van de zomer en wintertijd kunt je zomertijdkorting aanvragen via het aanvraagformulier.

1 reactie

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

de OldtimerVerzekering Zomertijddekking