Zomertijddekking

Op 26 maart 2022 is de zomertijd ingegaan. Wat betekent dit voor zomertijd dekking?

Bij het aanvragen van een oldtimerverzekering kan gekozen worden voor verschillende opties waaronder de zomertijd dekking of de winterstop (bij motoren).

Wat houdt zomertijddekking in?

Zomertijd dekking:
Heb je gekozen voor de zomertijd dekking? Dan krijg je 25% korting op de totale premie. Dit is een flinke korting maar wees je bewust van het je niet met de oldtimer of motor mag rijden in de periode van eind oktober tot eind maart van elk jaar. Pas op het moment dat de zomertijd ingaat is er weer dekking voor het rij risico.

Winterstop motor:

Bij de keuze voor winterstop dekking ontvangt je 10% korting op de premie. Je mag dan niet de weg op met de motor in de periode van 1 december tot 1 maart  Na 1 maart is er weer dekking voor rij- en aanrijdingsschade.

Als de oldtimer is verzekerd voor beperkt of volledige Casco dekking dan is in de wintertijd stilstaan schade wel gedekt. Stilstaan schade is bijvoorbeeld brand-, diefstal-, of stormschade.

Wellicht wordt de zomer en wintertijd ooit afgeschaft. De motorrijtuigenverzekeraar zal hier in de toekomst vast iets anders voor bedenken. In de winter is er immers meer kans op schade en ongelukken. Het is daarom goed om rijders te stimuleren alleen met mooi weer te gaan rijden. Tot de eventuele afschaffing van de zomer en wintertijd kunt je zomertijdkorting aanvragen via het aanvraagformulier.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

de OldtimerVerzekering Zomertijddekking